ΕΠΣΘ: Παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο»

Το 3ο παιδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» διοργανώνεται από την ΕΠΣ Θεσσαλίας για τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Εθνικό Στάδιο (ΕΑΚ) Βόλου στις 8 και 10 Ιουνίου. Στο τουρνουά συμμετέχουν παιδικές ομάδες των Δημοτικών Σχολείων του νομού, καθώς και ομάδες από τις παιδικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες και «σκοράρουν» για το χαμόγελο κάθε παιδιού.

Περισσότερα από χίλια παιδιά αγωνίζονται για τα χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη σ’ αυτό το Ποδοσφαιρικό τουρνουά, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας.
Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών τονίζονται τα εξής: «Σας περιμένουμε όλους μαζί να γεμίσουμε το Εθνικό Στάδιο Βόλου και να δώσουμε δυναμικό «παρών» στην προσπάθεια των μικρών μας αθλητών να σκοράρουν για το χαμόγελο κάθε παιδιού. Σας χρειαζόμαστε όλους για να καταφέρουμε να προσφέρουμε καθημερινά ακόμη περισσότερα παιδικά χαμόγελα!
Με το συμβολικό κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης των 2 ευρώ μπορείτε να συμβάλλετε ουσιαστικά στο έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρακολουθώντας παράλληλα και τους αγώνες του διημέρου.
Εκτός από τους αγώνες, οι μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ακόλουθες παράλληλες δραστηριότητες:
Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου θα συμμετέχει με τρία διαφορετικά οχήματα (ανακριτικό, γερανοφόρο όχημα και μοτοσικλέτα) και θα ενημερώνει μικρούς και μεγάλους για θέματα τροχαίας και οδικής ασφάλειας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου θα συμμετέχει με πυροσβεστικό της όχημα και θα παρουσιάσει τις στολές πυρόσβεσης και θα απαντά σε ερωτήσεις των παιδιών, τα οποία και θα μπορούν να επιθεωρούν όλα τα υλικά από κοντά.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 10/6 στις 11.00, στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου του ΕΑΚ, παρουσίαση με τίτλο «Προσέχω, μαθαίνω, νοιάζομαι», για τους κινδύνους στη θάλασσα.
Η 111 Πτέρυγα Μάχης μέσω προβολών βίντεο θα ενημερώνει για την αποστολή και το κοινωνικό έργο της μονάδας. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 10/6 στις 11.00 επίδειξη διάσωσης από γκρεμό με χρήση κεκλιμένης αερογέφυρας.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 8/6 στις 10.30 επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με απινιδωτή, ενώ το Σάββατο 10/6 στις 7.00 μμ σενάριο αντιμετώπισης πολυτραυματία. Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, εκτός από την ιατρική κάλυψη που θα παρέχει, θα πραγματοποιήσει επιδείξεις διάσωσης.
Η Σκακιστική Ένωση Βόλου θα παρουσιάσει με τους δασκάλους της, τη θεωρία και εξέλιξη του παιχνιδιού και θα διεξάγει μίνι σιμουλτανέ με τη συμμετοχή του κοινού.
Τέλος, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βόλου, με τη συμβολή του Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσιος, της Clivanexport Στεφάνου και της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας, θα φτιάχνει cupcakes για τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους φίλους που θα επισκεφθούν το ΕΑΚ τις δύο αυτές ημέρες γιορτής. Εκτός από τις δραστηριότητες αυτές, θα υπάρχουν κι άλλες ψυχαγωγικές δράσεις και δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά.
Μέγας χορηγός: Εύρηκα. Χορηγοί: τυροπιτάδικο Χάρις, Σ. Μεντεκίδης Α.Ε., Bar & coffee lab 40, domotel Xenia Volos, ΚΤΕΛ υπεραστικών γραμμών Μαγνησίας, Park Hotel».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις