Από το Βόλο για μετάλλιο στη Σαμψούντα η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Κωφών (photos)

Μετά από οκτώ μέρες προετοιμασίας, η Εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών γυναικών αναχώρησε σήμερα από το Βόλο για την Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιήσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο στη Σαμψούντα.
Οι διεθνείς μας, αναχώρησαν από το Βόλο απόλυτα ικανοποιημένες τόσο από το επίπεδο της φιλοξενίας, όσο και από το επίπεδο των προπονήσεων που ήταν ιδιαίτερο υψηλό….

…Μάλιστα, χθες βράδυ, αμέσως μετά το φιλικό αγώνα με την εφηβική ομάδα του Αιολικού (ενισχυμένη και με πεζοναύτες), ο πρόεδρος του Domotel Ξενία κ. Αλεξόπουλος δεξιώθηκε τις αθλήτριες και την τεχνική ηγεσία (κ.κ. Ζέρβα, Αργυρίου) τις οποίες συνόδευαν η υπεύθυνη γυναικών της ΕΣΚΑΘ κα Ευγενία Φραγκούλη, ο κ. Ζήσης Καπουρνιώτης και ο κ. Σολομονίδης. Στο δείπνο παραβρέθηκε και ο διοικητής της 32 ΤΑΞΥΠ Βόλου

Ως γνωστόν στην Εθνική μας ομάδα μετέχουν οι Βολιώτισσες καλαθοσφαιρίστριες του Ολυμπιακού Βόλου Λία Σαρακατσάνη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, όπως και η Αλεξάντρα Κοτσιάφτη που αγωνίστηκε φέτος με την ερυθρόλευκη φανέλα και βοήθησε τον Ολυμπιακό για να πετύχει την άνοδο στην Α1 γυναικών.
Η κόουτς της Εθνικής μας ομάδας Αθηνά Ζέρβα, δήλωσε αποκλειστικά στο goalpost.gr: «Μετά από 8 ημέρες παραμονής μας στο Βόλο και μια υπέροχη φιλοξενία, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της τελικής μας προετοιμασίας.
Η ομαδα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, σαφώς ανεβασμένο συγκριτικά με αντίστοιχες περιόδους στο παρελθόν, καθώς οι αθλήτριες ήταν αθλητικά ενεργές με τις ομάδες τους και συμμετείχαν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα την περσινή σεζόν.
Η συμβολή της νέας μου συνεργάτιδας στο προπονητικό team κας Μάρθας Αργυριου, τόσο με τις γνώσεις της, όσο και με την προσωπικότητα της, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια ομάδα που συνεχίζει αφοσιωμένα να βάζει νέους στόχους για νέες εθνικές διακρίσεις.
Είμαι περήφανη και χαρούμενη, γιατί αυτή η προσπάθεια όλων των αθλητριών της ομάδας είναι προσπάθεια καθαρά αθλητική, η οποία αφήνει πίσω και παραμερίζει την ιδιαιτερότητα τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αναγνώριση των κόπων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ομάδα μας σε όλους εκείνους εδώ στο Βόλο που αγαπάνε, βοηθάνε, πιστεύουν και στηρίζουν τα όνειρα μας. Η Σαμψούντα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες από μόνοι τους μας δίνουν κίνητρο να φτάσουμε σε επιτυχίες τυλιγμένες με ελληνικά χρώματα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς το Δήμο Βόλου/ΔΗΠΕΘΕ, τον αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Καπουρνιώτη, το εστιατόριο la petite cantine και τον πρόεδρο του κ Διονύση Δαλούκα που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής της ομάδας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Xenia Βόλου, το Valis hotel, τη γυναικεία ομαδα της Νίκης Βόλου, την εφηβική ομαδα του Αιολικού και ιδιαιτέρως την κα Ευγενία Φραγκούλη, τον κ. Ζήση Καπουρνιώτη και τον γιατρό και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεώργιο Μουλά(Νοσοκομείο Βόλου). Για μια ακόμη χρόνια η Πόλη, οι φορείς και οι άνθρωποι του Βόλου είναι η αφετηρία για το νέο μας αθλητικό ταξίδι κι ελπίζουμε επιστρέφοντας να φέρουμε στις αποσκευές μας αποτελέσματα που θα μας κάνουν όλους υπερήφανους».
Από το Βόλο λοιπόν (όπως και πέρυσι που κατέληξε στην κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης) ξεκίνησε το …οδοιπορικό της Εθνικής γυναικών Κωφών προς την Ολυμπιάδα. Ευχή όλων είναι τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα να καταφέρουν και πάλι να υψώσουν την ελληνική σημαία και ν’ ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος μέσα στην Τουρκία, όπως πέρυσι στη Θεσσαλονίκη. Τα κορίτσια με τις ειδικές ικανότητες και τη μεγάλη ψυχή, υποσχέθηκαν και πάλι εδώ από τον Βόλο πως θα μας κάνουν υπερήφανους. Είμαστε σίγουροι πως θα κρατήσουν και πάλι την υπόσχεσή τους…
Ελένη Παπαθανασίου
Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις