Η ΠΑΕ ΑΕΛ αρνήθηκε να δώσει το Κύπελλο σε εκδήλωση της Ερασιτεχνικής

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

«Το κύπελλο δεν είναι ένα τσίγκινο αντικείμενο». δήλωσε ο πρόεδρο της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αντώνης Τσαγκάλης, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης προς τιμήν της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του 2007. Ο κ. Τσαγκάλης ξεκίνησε κατ’αυτόν τον τρόπο την ομιλία του, θέλοντας να εστιάσει στην απουσία του τροπαίου από την εκδήλωση. Η επίσημη ΠΑΕ παρά την συμφωνία αρνήθηκε να παραδώσει το τρόπαιο για την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στον πολυχώρο «Μύλος 1927» στη Λάρισα.

«Η στιγμή εκείνη παραμένει στις καρδιές μας για να μας θυμίζει τον τρόπο που το κατακτήσαμε και γιατί είμαστε διαφορετικοί», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας για να ξεκινήσουν μετά οι βραβεύσεις! Απο πλευράς παικτών, παρόντες ήταν οι Κοτσόλης, Κηπουρός, Βενετίδης, Κατσιαρός, Βάλλας, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Πούτας, Χατζηλιόντας και Ζιάγκας. Δίπλα τους ο μαέστρος εκείνης της επιτυχίας Γιώργος Δώνης με τους συνεργάτες του Αγγελίνα και Γεωργίτσα, ο Κώστας Κωνστάντος και φυσικά ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Πηλαδάκης.«Βλέποντας τους μικρούς εδώ, βλέπω μελλοντικούς Κυπελλούχους της ΑΕΛ. Και το πιστεύω πως θα το ζήσουν. Δεν είναι δυνατόν μία κατάκτηση να συνδέεται με πρόσωπα. Η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο, όχι εμείς που ήμασταν απλά στον θίασο.

Ήμασταν περισσότεροι και πιο φωνάζαμε με όλοι μας την ψυχή. Και πέρα από την άλλη… χάρη του να σηκώνεις το Κύπελλο στο Πανθεσσαλικό δείχνει το πόσο κοντά ήταν ο κόσμος στην ομάδα. Φίλαθλοι μεγάλης ηλικίας που δεν είχαν ξανάρθει στο γήπεδο, μικρά παιδιά, άτομα που δεν πάτησαν το πόδι τους σε άλλο αγώνα πέρα από αυτόν αγκάλιασαν όλη την προσπάθεια. Όλοι μαζί. Παίκτες, προπονητής, στελέχη. Όλοι με πίστη στο πλάνο και τον στόχο, με εμφανή το ελληνικό στοιχείο και ομόνοια» ήταν τα λόγια του κύριου Πηλαδάκη.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί μας κάνανε περήφανους. Μας κάνατε να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Ο κόσμος θυμάται αυτούς τους ανθρώπους με ιδιαίτερη αγάπη και το κίνητρο που δώσατε στα μικρά παιδιά για να συνεχίσουν να είναι ΑΕΛ ήταν μεγάλο. Συγχαρητήρια σε όλους. Ήταν μία ομάδα πρότυπο και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έκανε ένα γήπεδο όταν δεν μπορούσε άλλη ομάδα στην Ελλάδα να το κάνει. Ένα γήπεδο στολίδι. Όλα τα άλλα περισσεύουν. Ο κόσμος έζησε μεγάλες στιγμές μαζί σας και δώσατε σε όλους μας χαρά».