Συγκέντρωση Ενώσεων στη Θεσσαλονίκη για τις προτεινόμενες αλλαγές της FIFA

Οι προτεινόμενες από το τετραμελές κλιμάκιο των FIFA/UEFA αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ θα τεθούν υπόψη των Ενώσεων σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα έχουν το Σάββατο 10/6.

Παρούσες θα είναι οι Ενώσεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ, και αποτελούν την πλειοψηφία στο χώρο των Ενώσεων και το μόνο ζωντανό κομμάτι του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία τους (Γραμμένος, Βακάλης, Δημητρίου Παπαχρήστος, Λασκαράκης, Βρακάς, Αντωνίου) με τη FIFA/UEFA την Πέμπτη 8/6 ζητήθηκε από τον Γραμμένο να δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση ώστε να ενημερωθούν οι Ενώσεις της «παράταξης» και να συναποφασίσουν.
Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση είναι τα εξής:
α) Η πρόταση της FIFA για μείωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής από 21 σε 15 ή 17. Οι Ενώσεις συζητούν μόνο το ενδεχόμενο να μειωθούν σε 17. Η FIFA πρότεινε είτε 15 μελή Ε.Ε. με πέντε μέλη από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είτε 17μελή Ε.Ε. με τα έξι μέλη να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα πέντε από τη Super League ένα από τη Football League.
β) H πρόταση περί διατήρησης τριών ψήφων ανά Ένωση στη ΓΣ της ΕΠΟ και παράλληλα αύξηση των ψήφων σε κάθε ΠΑΕ της Super League από μία σε τρεις ή τη μείωση των ψήφων κάθε Ένωσης από τρεις σε μία και παράλληλα τη διατήρηση της μίας ψήφου σε κάθε ΠΑΕ της Super League
Όσον αφορά την αύξηση της εκπροσώπησης της Super League στη ΓΣ της ΕΠΟ η υποδοχή της πρόταση είναι θετική. Το ίδιο ισχύει και για το διορισμό από τη FIFA της Mediation Committee (επιτροπή παρακολούθησης) η οποία θα αποτελείται από πέντε μέλη και θα ελέγχει την εφαρμογή κανονισμών και τα οικονομικά στοιχεία.
Για τη μείωση του αριθμού των μελών της Ε.Ε. και των ψήφων στη ΓΣ ενδέχεται να εκφραστούν διαφορετικές απόψεις, ωστόσο η FIFA έκανε σαφές ότι αν οι αλλαγές που προτείνει μπλοκαριστούν θα οδηγηθεί στην απόφαση για «Grexit».
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις