Κι όμως Άρης μπορεί ν’ ανέβει στη Σούπερ Λιγκ

Το υπαρκτό σενάριο που θέλει την τρίτη ομάδα της Football League να ανεβαίνει, στην περίπτωση που ο Ηρακλής υποβιβαστεί. Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο από το «iapopsi.gr»:

Ουκ ολίγες φορές οι κανονισμοί έχουν γίνει λάστιχο από την διοίκηση της Σούπερ Λιγκ. Όπως και τώρα με την υπόθεση του Ηρακλή. Όπου οι ειδήμονες της διοργανώτριας αρχής εξυπηρετώντας ρουσφετάκια είχαν αποφασίσει να υποβιβάσουν με το έτσι θέλω τον Ηρακλή, προκειμένου να σώσουν τον Λεβαδειακό. Βλέπετε ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού, ο κ. Ιωάννης Κομπότης, φαίνεται αποτελεί θεσμό για το πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα. Ίσως επειδή ο Λεβαδειακός γεμίζει ασφυκτικά το γήπεδο, ή επειδή ο ιδιοκτήτης του στις μεταγραφές συνήθως φέρνει ποδοσφαιριστές που είναι εφάμιλλοι του Ροναλντίνιο.
Φυσικά το χαστούκι που δέχθηκε για μία ακόμη φορά η διοίκηση της Σούπερ Λιγκ, από το Διαιτητικό Δικαστήριο ήταν ηχηρό. Ο Ηρακλής πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς που του αφαίρεσε το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής και λογικά ο Λεβαδειακός που υποβιβάστηκε αγωνιστικά οδεύει προς την Β’ Εθνική ή Φούτμπολ Λιγκ.
Κι όμως η παρανομία συνεχίζεται από την Σούπερ Λιγκ. Αντί να επικυρώσει την βαθμολογία, ως οφείλει περιμένει και νέα απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το εάν τελικά λάβει άδεια ο Ηρακλής. Στην Σούπερ Λιγκ θέλουν να σώσουν με το έτσι θέλω τον Λεβαδειακό και κάνουν τα πάντα, προκειμένου να ικανοποιήσουν τον φίλο τους.
Φυσικά οι κύριοι διοικούντες την Σούπερ Λιγκ αγνοούν τον ΚΑΠ, την προκήρυξη του πρωταθλήματος και φυσικά το νόμο. Με βάση, λοιπόν, όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνει η επικύρωση της βαθμολογία και ο Λεβαδειακός να υποβιβαστεί μαζί με την Βέροια. Εάν στη συνέχεια ο Ηρακλής δεν λάβει την άδεια, τότε παίρνει κι αυτός την άγουσα για την φούτμπολ λιγκ και στη θέση του προβιβάζεται ο 3ος από την πιο κάτω κατηγορία. Στην προκειμένη περίπτωση ο Άρης, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει τον φάκελο για να αδειοδοτηθεί. Εάν και ο Άρης δεν πάρει άδεια τότε υπάρχουν ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα, τα οποία ακολουθούν στην βαθμολογία κι έχουν ήδη καταθέσει φακέλους για αδειοδότηση.
Σε καμία περίπτωση ο ΚΑΠ, η προκήρυξη, αλλά και ο νόμος δεν αναφέρουν πουθενά ότι τη θέση του Ηρακλή την λαμβάνει ομάδα που έχει ήδη υποβιβαστεί αγωνιστικά.
Η Σούπερ Λιγκ προφανώς στηρίζεται πάνω σε μία απόφαση που έχει λάβει η διοίκηση της το 2015 και που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νομολογία, αφού δεν έχει συμπεριληφθεί στην προκήρυξη και βεβαίως ούτε στον ΚΑΠ, που έπρεπε να έχει τροποποιηθεί και ρητά να προσδιορίζεται. Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι πως αγνοεί ΚΑΠ, προκήρυξη και νόμο ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, επί χρόνια πρόεδρος της ΕΠΟ. Προφανώς τόσο ο ίδιος όσο και ο Γ. Οικονομάκης έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να σώσουν τον Λεβαδειακό, αλλά η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό. Αλήθεια ο κ. Γ. Στράτος πέραν του να κόβει πρωτοχρονιάτικες πίττες σαν νομικός δεν έπρεπε να γνωρίζει το θέμα, πριν ξεκινήσουν οι … φιλότιμες προσπάθειες των κ.κ. Γκαγκάτση-Οικονομάκη για την σωτηρία του Λεβαδειακού.
Και βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι εάν τελικά ο Ηρακλής υποβιβαστεί σε καμία περίπτωση δεν θα παραμείνει ο Λεβαδειακός. Διότι τόσο ο Άρης, όσο και οι υπόλοιπες ομάδες (ΟΦΗ, Τρίκαλα) εάν προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο θα δικαιωθούν πανηγυρικά.
Και εδώ αρχίζει το γλέντι. Ακόμα κι αν η απόφαση της Super League εγκρίθηκε από την ΕΠΟ, το σκεπτικό της είναι ότι η μη αδειοδοτημένη ΠΑΕ υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική και όχι ότι καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Η ερμηνεία αυτή δίνεται από τη «συμμορία» της Super League, ώστε να μην ανέβει ο Άρης ή κάποια άλλη ομάδα από τη Β’ Εθνική, αλλά να σωθεί ο Λεβαδειακός.
Βέβαια, τώρα που οι αρμόδιες επιτροπές στελεχώθηκαν από τακτικούς δικαστές, η όλη προσπάθεια αναμένεται να πέσει στο κενό. Αυτό, καθώς οι δικαστές έχουν δώσει όρκο και φυσικά διαφέρουν από τους προκατόχους τους που έδιναν οποιοδήποτε όρκο για να γεμίσουν την τσέπη τους!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις