Μετατέθηκαν για το μέλλον οι αποφάσεις στη Γ.Σ. της Νίκης

Μπορεί η Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης να είχε χαρακτηριστεί κρίσιμη, με τους συμμετέχοντες να περιμένουν να ακούσουν το πλάνο της επόμενης μέρας, εντούτοις οι σημαντικές αποφάσεις μετατέθηκαν για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ακόμα και οι εκλογές που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του μητρικού σωματείου, κ. Ξάνθης, δεν ξεκαθαρίστηκε πως θα πραγματοποιηθούν, καθώς υπήρξαν φωνές που θεώρησαν πως δεν συντρέχει λόγος εκλογών αυτή τη χρονική στιγμή.

Το ερώτημα για την κατηγορία που θα αγωνιστεί η Νίκη την επόμενη αγωνιστική περίοδο συνεχίζει να πλανάται, αφού ακόμη και αν έχει τη δυνατότητα βάσει κανονισμών να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το υψηλό μπάτζετ και η εκκαθάριση της ΠΑΕ αποτελούν τροχοπέδη. Για το συγκεκριμένο θέμα τα μέλη πήραν απόφαση να συνταχθεί ένας προϋπολογισμός συμμετοχής της ομάδας στη Γ’ Εθνική ώστε να παρθεί η οριστική απόφαση βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων του συλλόγου. Η εναλλακτική πρόταση είναι η συμμετοχή στη Β’ Τοπική κατηγορία, με τα συν και τα πλην μίας τέτοιας απόφασης.

DSC 0003

Στη Γ.Σ. έδωσαν το παρών από την αρχή 117 μέλη (όπως ανακοίνωσε το προεδρείο) ενώ κατά τη διάρκεια ο αριθμός μεγάλωσε. Πρόεδρος της Γ.Σ. ορίστηκε ο κ. Γιώργος Μακρυγιάννης ενώ πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Ξάνθης ο οποίος υποστήριξε πως η Νίκη πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και όχι να περιμένει πάλι κάποιον επενδυτή που θα τη σώσει. «Ο μεγαλύτερος επενδυτής είμαστε εμείς» τόνισε ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και συνέχισε: «Εμείς πρέπει να επενδύσουμε για το σπίτι μας, το γήπεδο. Όταν εκλεχθήκαμε στη διοίκηση του ΓΣΒ Νίκη, ήταν για τα τμήματα του ερασιτέχνη που είναι πάρα πολλά και δεν είχαμε το ποδόσφαιρο. Ο ερασιτέχνης δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του ποδοσφαίρου. Τα έσοδά του είναι μηδαμινά και τα έξοδα δυσβάσταχτα. Για το γήπεδο τα πράγματα είναι σε μια σειρά και δεν θα χρειαστεί να ματώσουμε εμείς, όμως δεν μπορώ τώρα να αναγγείλω κάτι περισσότερο. Πιστεύω ότι θα έχει αίσιο τέλος».

DSC 0006

Ο Δημήτρης Γκόλιας μίλησε ως εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου κάνοντας τον απολογισμό του μέχρι στιγμής έργου της. Για τους ποδοσφαιριστές της Κ20 και της Κ17 τόνισε πως δόθηκε η δυνατότητα σε όσους ήθελαν να μείνουν ελεύθεροι ενώ η Κ15 συνεχίζει κανονικά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ. Για τον Π. Βαρβέκη, μέχρι πρότεινος προπονητή της Κ20, ο κ. Γκόλιας ανέφερε πως υπάρχει η πρόθεση και των δύο πλευρών να συνεργαστούν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Για το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υποδομές η Επιτροπή έχει κάνει επαφές με τα Ολυμπιακά Ακίνητα για να τους παραχωρηθεί το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, ενώ επαφή έχει γίνει και με τον Δήμο Βόλου για άλλα γήπεδα της πόλης.

DSC 0011

Στη συνέχεια το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε πως η Νίκη μπορεί να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και χωρίς αφαίρεση βαθμών. Το πρόβλημα όμως, συμπλήρωσε, πως είναι η εκκαθάριση ή πτώχευση που πρέπει να γίνει στην ΠΑΕ και κάτι τέτοιο μπορεί να το πράξει μόνο ο μεγαλομέτοχος. Τέλος ο κ. Καραγιάννης δήλωσε πως υπάρχει θολό τοπίο όσον αφορά το Δ.Σ. της ΠΑΕ καθώς ο μόνος που φαίνεται στη Διεύθυνση Εμπορίου είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος κ. Άκης Κουντούρης.

DSC 0016

Το μέλος της διοίκησης της Ερασιτεχνικής, Στέργιος Φάτσης, ήταν ο επόμενος που πήρε το λόγο τονίζοντας πως παρά την κρισιμότητα της συνέλευσης η προσέλευση του κόσμου είναι μικρή, ενώ φανερά ενοχλημένος από τις επικρίσεις μερίδας του κόσμου, είπε πως όποιος θέλει να πάει να πάρει τις μετοχές από τον Πάτση που τις προσφέρει και δωρεάν. Το φορτίο της ποδοσφαιρικής Νίκης που καλούνται να κουβαλήσουν στους ώμους τους είναι βαρύ και σε καμία περίπτωση δεν τους αναλογεί, συνέχισε ο κ. Φάτσης ενώ ολοκληρώνοντας πρότεινε να μην γίνουν τώρα εκλογές καθώς δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Άλλωστε, είπε στο τέλος, τις εκλογές απαίτησαν κάποιοι …Νικιώτες, που προτίμησαν να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ από το να έρθουν στη Γ.Σ.»

Η απόφαση για τις εκλογές εκκρεμεί και αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, με τον κ. Ξάνθη να επιμένει να πραγματοποιηθούν και να δηλώνει πρόθυμος να προσφέρει από την ίδια θέση.

Στη Γ.Σ. τοποθετήκαν και άλλα μέλη εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου καταθέτοντας παράλληλα τις δικές τους προτάσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις