Οι εκκρεμότητες της Football League

Δύο αποφάσεις από το Πειθαρχικό Όργανο της Football League και μια εκδίκαση αναμένεται να διαμορφώσουν τον τελικό πίνακα της βαθμολογίας στην κατηγορία.

Η πρώτη απόφαση που δεν έχει εκδοθεί ακόμα είναι αυτή για το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με την Σπάρτη, όπου οι Λάκωνες δεν προσήλθαν να αγωνιστούν. Η προβλεπόμενη ποινή είναι να κατακυρωθεί το παιχνίδι με σκορ 3-0 υπέρ των Σερραίων, να αφαιρεθούν 3 βαθμοί από την Σπάρτη και να τις επιβληθεί πρόστιμο. Το -3 στους Σπαρτιάτες δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη βαθμολογία, εκτός από το γεγονός ότι θα υποχωρήσουν στην 9η θέση.

Η δεύτερη απόφαση που άπαντες περιμένουν από το Πειθαρχικό Όργανο είναι αυτή για τον ΑΟ Χανιά και το γεγονός ότι αγωνιζόταν για αρκετές αγωνιστικές χωρίς εγγυητική επιστολή και πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, καθώς είχαν ανακληθεί από την ΕΕΑ λόγω οφειλών. Για ανάλογη περίπτωση, στην Καλλονή επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών. Αν κάτι τέτοιο γίνει και στην περίπτωση του ΑΟΧ, τότε ενδέχεται να κινδυνέψει η θέση του στην κατηγορία, καθώς θα βρεθεί κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Γι’ αυτό άλλωστε έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση και η Καλλιθέα, ως έχουσα έννομο συμφέρον, καθώς ευνοείται από τυχόν τιμωρία των Χανιωτών. Η υπόθεση αυτή πάντως αναμένεται να έχει και συνέχεια, γιατί αν επιβληθεί αφαίρεση βαθμών στον ΑΟΧ, τότε θα γίνει έφεση, μιας και η Παναχαϊκή πέρυσι σε ανάλογη περίπτωση, είχε δικαιωθεί, με επιστροφή των βαθμών από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η τρίτη υπόθεση προέκυψε τη Δευτέρα (12/6) και αφορά πάρει τον ΑΟ Χανιά, που κινδυνεύει πάλι με αφαίρεση βαθμών. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη στην κρητική ΠΑΕ, για την μη αποπληρωμή χρηματικών ποινών που της έχουν επιβληθεί από το Πειθαρχικό Όργανο της Football League, αλλά και την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, συνολικού ύψους 12.304 ευρώ. Τα πρόστιμα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα από τον Απρίλιο και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Πειθαρχικό Κώδικα, η ποινή είναι αφαίρεση ενός βαθμού από κάθε ματς, μετά την ημερομηνία που κατέστησαν οι χρηματικές ποινές ληξιπρόθεσμες. Ο ΑΟ Χανιά αναμένεται να κληθεί σε απολογία και η απόφαση γι’ αυτή την υπόθεση ενδέχεται να επηρεάσει την τελική του βαθμολογία.

Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή της Football League αναμένεται να εκδοθούν εντός της εβδομάδας, ενώ θέμα ημερών είναι και η κλήση του ΑΟΧ σε απολογία μετά τη δίωξη. Το σίγουρο είναι πως αν δεν τελεσιδικήσουν αυτές οι υποθέσεις, δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία.

liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις