Ν. Παπακωνσταντίνου: «Δεν ήρθαμε να πούμε παραμύθια»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στο ραδιόφωνο του “Βόλος 98.6 fm” και στην εκπομπή “Classico” φιλοξενήθηκε ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου. Ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου τόνισε πως σύντομα τα λόγια θα αρχίσουν να υλοποιούνται και το καλό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας θα γίνει ακόμη καλύτερο. Η ποιότητα της Δ.Ε. εξασφαλίζει ότι οι προθέσεις είναι αγνές και με στόχο μόνο να οδηγήσει τη Νίκη στις ψηλότερες κατηγορίες που ανήκει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου στους Ε. Χούτα, Γ. Αποστολακόπουλο και Σ. Νταφέκα:

«Μπορεί να έλειπα αρκετά χρόνια αλλά παρέμενα ενεργός φίλαθλος. Είμαι Βολιώτης κι έμενα στην περιοχή «Επτά Πλατάνια». Εκεί μεγάλωσα. Πήγαινα στο γήπεδο της Νίκης όταν αυτή πραγματοποιούσε τις μεγάλες πορείες και την άνοδο στην Α’ Εθνική (δεκαετία ’60).

Στόχος είναι η Νίκη να αγωνιστεί εκεί που της αξίζει, κάτι που από κάποιους παρερμηνεύτηκε κακόβουλα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος πρώτος στόχος, λόγω της κατηγορίας που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή η Νίκη, είναι να ανέβει στην επόμενη κατηγορία. Θέλουμε να αναστρέψουμε την κατηφορική πορεία που πήρε η ομάδα από τη στιγμή που αποχώρησε από την SuperLeague.

Με πρωτοβουλία του κ. Φάτση και πρωτεργάτες κάποια άτομα της διοικούσας επιτροπής δημιουργήθηκε ο πυρήνας με σκοπό την αναγέννηση της Νίκης και η επάνοδός της σε υψηλότερες κατηγορίες. Χρονοδιάγραμμα δεν μπορώ να ορίσω γιατί θα έβγαινα ψεύτης. Με σκληρή δουλειά είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι της άποψης πως για να πετύχεις χρειάζονται τρία πράγματα: δουλειά, δουλειά και δουλειά».

Για τη σχέση του με το ποδόσφαιρο

«Έχω παίξει σε ερασιτεχνικό επίπεδο, έπαιξα στο πανεπιστήμιο και στο κολλέγιο που ήμουν στην Αμερική. Παρακολουθούσα και παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως διοικητικά με το ποδόσφαιρο ασχολούμαι για πρώτη φορά. Το κοινό στοιχείο όλων στη Δ.Ε. είναι ότι αγαπούμε τη Νίκη ως σύλλογο και μπήκαμε σ’ αυτή τη διαδικασία ελπίζοντας πως θα προσφέρουμε. Τέτοια ομοιογένεια και συσπείρωση σε Γ.Σ. της Νίκης, όσες έχω παρακολουθήσει και όσα μου έχουν μεταφέρει δεν υπήρξε ξανά. Όλοι θέλουν να πάει η Νίκη όσο το δυνατό ψηλότερα».

Για τη σχετική απειρία της διοίκησης στη διαχείριση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας

«Στόχος μας είναι να μην απογοητευτεί ο κόσμος της Νίκης αλλά και εμείς. Όλοι μας έχουμε την παιδεία και την γνώση. Δεν είμαστε άτομα που ήμασταν σε μία απομόνωση και ήρθαμε για να πούμε παραμύθια και να γίνουμε πρόεδροι και διοικητικό συμβούλιο μίας ομάδας γιατί θέλουμε να πετύχουμε κάτι άλλο. Θέλουμε να προσφέρουμε όλοι για το καλό της Νίκης. Γι’ αυτό κι εγώ συμμετείχα σ’ αυτή την προσπάθεια. Αυτή η Δ.Ε. έχει ήδη εργαστεί ατελείωτες ώρες. Στη Δ.Ε. συμμετέχουν άνθρωποι με ποιότητα όπως ο κ. Παπαπέτρου, γνωστός νομικός, ο κ. Αγγελάρας ανέφερε ότι τυπικά δεν θα είναι, ουσιαστικά θα είναι δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια να ξανακάνουμε τη Νίκη μεγάλη ξανά»

Για τον αν η προϋπόθεση συγκέντρωσης των χρημάτων του μπάτζετ πριν την έναρξη των υποχρεώσεων επετεύχθη:

«Υπάρχει. Αυτό που είπαμε δεν είπαμε ελαφρά την καρδία. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε να γίνει ώστε να κάνουμε μία αρχή με ορισμένες μεταγραφές, να συσπειρώσουμε ακόμη περισσότερο τον κόσμο, να υπάρξουν τα πρώτα δείγματα γραφής ότι το παλεύουμε. Μπορεί κάποιος να φαντάζεται ότι ξαφνικά θα εισρεύσουν εκατομμύρια. Όχι. Όλα είναι σχετικά. Προσπαθούμε με σύνεση να είμαστε συνεπείς σ’ αυτά που είπαμε. Δεν τα είπαμε για να εκλεγούμε. Το κάνουμε από αγάπη. Ξέουμε πολύ καλά τι ζητάμε και πώς θα το πετύχουμε. Δεν λέμε μεγάλα λόγια, θέλουμε να κάνουμε μεγάλα έργα».

Για το «Π. Μαγουλάς» και το Πανθεσσαλικό

«Γι’ αυτό που έχει γίνει ήδη η κίνηση και θα δώσει νέα ώθηση είναι το Πανθεσσαλικό. Θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Το Π. Μαγουλάς είναι ένα ιστορικό γήπεδο της Νίκης και είναι λίγο δύσκολο να φανταστεί κάποιος την ομάδα μακριά απ’ αυτό. Το γήπεδο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ακαδημίες και να είναι πιο επικερδές. Είναι βέβαιο πως δεν θα εγκαταλειφθεί. Οι νέες συνθήκες απαιτούν καλύτερους χώρους και αυτούς τους προσφέρει το Πανθεσσαλικό».

Για το αν υπάρχει οριστική συμφωνία με τα Τουριστικά Ακίνητα για το Πανθεσσαλικό

«Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συμφωνία αλλά προχωράει και πιστεύω πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σύντομα».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου μετά τη Γ.Σ.

«Είδα μία ευφορία στον κόσμο. Δεν νομίζω να ήμουν ο μόνος που είδα χαμογελαστά πρόσωπα. Πιστεύω πως συνέβαλλε η ποιοτική διαφορά των ανθρώπων που είναι μέλη της Δ.Ε. και των αγνών προθέσεών του να προσφέρουν στην ομάδα. Δεν θα πούμε πολλά λόγια. Οι πράξεις θα δείξουν τη συνέπειά μας. Θα δουλέψουμε να κάνουμε τη Νίκη μεγάλη ξανά. Έγινε μία καλή αρχή, καλύτερη δεν θα μπορούσε να γίνει και στην πορεία θα υπάρξουν δείγματα γραφής. Εμείς θέλουμε η οικογένεια της Νίκης να είναι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσει σ’ αυτό το έργο. Ακόμη και η δυσπιστία είναι υγιές να υπάρχει. Όμως η καλή ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί γιατί τα λόγια στην πορεία θα υλοποιούνται. Θέλουμε όλους τους Νικιώτες κοντά μας. Έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει να βρίσκεται».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr