Λεουτσάκος: «Πιθανό να ανέβει ο Άρης»

Στο ενδεχόμενο να ανέβει ο Άρης στη Super League ως 3ος, αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος της Football League σε δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό οι «κίτρινοι» να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία, εάν τηρηθούν οι νόμοι.

Τόνισε επίσης πως την προσεχή Τρίτη (20/6) θα συνεδριάσει το ΔΣ της Football League για να επικυρώσει μερικώς τη βαθμολογία.

Για το σενάριο των δύο ομίλων, επανέλαβε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στον ΚΑΠ και την προκήρυξη, με το κύριο θέμα να είναι τα έσοδα από χορηγίες που πρέπει να βρεθούν για να καταστεί βιώσιμη η κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεουτσάκου:

Για την πιθανότητα ανόδου του Άρη στη Super League: «Αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου έχει πολλές πιθανότητες να ανέβει ο Άρης. Οι τακτικοί δικαστές εάν εξετάσουν την περίπτωση όπως πρέπει θα βγει η πιο δίκαιη απόφαση. Εμείς περιμένουμε να βγει η απόφαση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση. Ευελπιστώ πως κάποια δική μας ομάδα θα ανέβει».

Για το αν μίλησε με τον Καρυπίδη: «Είμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Καρυπίδη και τον έχω ενημερώσει πως πρέπει με το νομικό του επιτελείο να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι. Από εκεί και πέρα, οι δικηγόροι ξέρουν πολύ καλύτερα από εμένα πώς πρέπει να κινηθούν και τι πρέπει να κάνουν».

Για τον ρόλο του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ: «Εκεί βρίσκεται από όσο ξέρω η υπόθεση. Αυτό περιμένουμε να δούμε. Την Τρίτη θα έχουμε συμβούλιο και θα κάνουμε μερική επικύρωση της βαθμολογίας για τις πρώτες έξι θέσεις έτσι ώστε να είναι οι ομάδες ετοιμοπόλεμες με τα χαρτιά τους και τις αδειοδοτήσεις τους. Ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο με μεγάλη ιστορία. Αν και πρόεδρος της Stoiximan.gr Football League, θεωρώ πως η θέση του είναι στη Super League».

Για το αν θα γίνει η Football League της επόμενης σεζόν με δύο ομίλους: «Προς το παρόν το σχέδιο για τη νέα χρονιά είναι για έναν όμιλο. Για να αλλάξει αυτό, πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον ΚΑΠ και την προκήρυξη. Η προκήρυξη για του χρόνου είναι για 18 ομάδες σε έναν όμιλο και έτσι προχωρούμε. Δεν αποφασίζουμε εμείς και δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για δύο ομίλους».

Για το αν θα ήταν θετικός σε ενδεχόμενο διεξαγωγής της Football League σε δύο ομίλους: «Εγώ θέλω να μου βρουν λεφτά και χορηγίες. Αν μου βρουν λεφτά και αν διασφαλιστούν συνθήκες ανταγωνιστικού πρωταθλήματος χωρίς απλήρωτους παίκτες και αποχωρήσεις ομάδων, ας γίνει και με τρεις ομίλους. Φέτος οι πρόεδροι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ και κάναμε μια εξυγίανση μειώνοντας τα χρέη από 1,5 εκατ. ευρώ στις 400 χιλιάδες ευρώ. Αν βρούμε χορηγίες της τάξης των 2,5 – 3 εκατ. ευρώ να πάρουν κάποια χρήματα και οι ομάδες θα έχουμε πολύ καλύτερο Πρωτάθλημα».

Για την επαφή με τους εκπροσώπους των UEFA/FIFA: «Το ραντεβού έγινε περισσότερο για να μας εκθέσουν τι θέλουν και πώς θα περάσει το νέο καταστατικό στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας για την έλλειψη εσόδων, πως είναι δύσκολο το Πρωτάθλημα και γι’ αυτό ακούγονται όλα αυτά περί χειραγωγημένων αγώνων. Κάναμε μια κουβέντα, τους εξέθεσα τα προβλήματα, όμως, το βασικό πλάνο ήταν να γίνει μια ενημέρωση προς εμάς για το πώς θα περάσει το καταστατικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφού περάσει το καταστατικό, έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις