Κούγιας: «Ο κόσμος της ΑΕΛ δεν μας στήριξε»

Για τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων λόγω των μειώσεων που προτείνει η NOVA και κυρίως της ΑΕΛ, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στον ArenaFm. Οπου μεταξύ άλλων δεν έκρυψε την πικρία του για την μικρή προσέλευση του κόσμου. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα χρήματα από τη Nova και το AEL FC ARENA: «Φέτος αν επικρατήσει αυτό που ζητάει η ΝOVA παράνομα, με νταηλίκι, η κάθε ομάδα σαν κι εμάς παίρνει 1.600.000 ευρώ. Εμείς έχουμε εκχωρήσει τις 650.000 ευρώ στον κ. Πηλαδάκη για το γήπεδο. Τα υπόλοιπα τα έχουμε αξιοποιήσει. Δεν έχουμε παίκτες που να οφείλουμε, ούτε σε εφορία και ΙΚΑ. Ο μόνος που κερδίζει είναι ο Πηλαδάκης, καθώς εξασφαλίζει τα λεφτά του. Θα μπορούσαμε να παίζουμε στο Πανθεσσαλικό στάδιο πληρώνοντας 3.000 ευρώ το παιχνίδι. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Φέτος μάλιστα πληρώσαμε και την ασφάλειά του που ήταν ακόμα 54.000 ευρώ και την συντήρηση που έχουμε αναλάβει εμείς. Δηλαδή περίπου 750.000 ευρώ.
Το μισό συμβόλαιο λοιπόν της NOVA το εκχωρήσαμε στον κ. Πηλαδάκη, επειδή ήταν απαίτηση των οπαδών μας και το ψώνιο μου. Αν το έβλεπα επαγγελματικά θα έλεγα γιατί να μην έχω αυτά τα λεφτά στα χέρια μου και να αξιοποιήσω σε παίκτες. Εγώ όμως θέλω τους οπαδούς μας εκεί. Αν και δεν μας στήριξαν, καθώς είχαμε μικρή μικρό μέσο όρο εισιτηρίων μόνο 3.000 και είμαστε πέμπτη στη Super League. Το θέμα είναι πως με το κόψιμο το 20% που ζητά το συνδρομητικό από το 1.600.000 θα πέσει κοντά στο 1.200.000 ευρώ.
Δεν ξέρω τι έχουν κάνει οι άλλες ομάδες, ούτε πως το έχει εκχωρήσει ο Ηρακλής, μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως σε κάποια πράγματα. Εμείς είμαστε μια ΠΑΕ που έχουμε ένα κόσμο που χρειάζεται να λογοδοτούμε συνεχώς. Στη Λάρισα έχουν καεί, καθώς η ομάδα έχει πτωχεύσει τόσες φορές, όπως με τον Μπατατούδη, με Πηλαδάκη και πιο παλιά ξανά. Υπάρχει μία αγωνία».
Για την οφειλή στο στάδιο Αλκαζάρ: «Εμείς το καλύψαμε το ποσό. Επί εποχής Πλεξίδα στον αγώνα Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου, οι οπαδοί μας τα σπάσανε επειδή χάσανε και κάνανε ζημιά 32.000 ευρώ. Όταν αγόρασα εγώ τις μετοχές, αυτό αποκρύφτηκε από μένα. Δεν υπήρχε ούτε χαρτί, ούτε ήρθε και το ΕΑΚ Λάρισας για να μου πει να το βάλω στο λογαριασμό. Ενώ επί δύο χρόνια δεν έκαναν τίποτα με το που αγόρασα μου είπαν να τους τα δώσω και ζήτησα να γίνει κάποια ρύθμιση όπου και συμφώνησαν.
Αυτοί όμως δεν έμειναν εκεί και επειδή έχουν καλές σχέσεις με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ καθώς είναι μια παρέα και εμείς όχι τόσο, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν της ΠΑΕ. Είναι πληγή ο Ερασιτέχνης, γιατί κακώς ο νομοθέτης έπραξε έτσι και τους έχουμε μέσα στα πόδια μας ειδικά όταν ασχολούνται με άλλα αθλήματα.
Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ δεν έχει ποδόσφαιρο, έχει μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ-πονγκ ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι έχει. Το ΕΑΚ Λάρισας κάνει προσφυγή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με καθυστέρηση δύο ετών και ζητάει να εκπέσει η εγγυητική μας επιστολή. Εγώ φέρνω συμφωνία πως αναλαμβάνω εγώ να μπουν τα καθίσματα, αλλά δεν ξέρω τι συμφέροντα παίζουν καθώς εγώ είχα κλείσει συμφωνία να επισκευαστούν πιο φθηνά από όσα ζητούσαν οι ίδιοι. Η Επιτροπή όμως αποφάσισε την έκπτωση. Το καλύψαμε για να μην έχουμε προβλήματα μέσα σε 15 μέρες. Δεν είχαμε θέματα με υποβιβασμό, αλλά είναι θέμα εντυπώσεων. Δεν γίνεται μία σοβαρή ΠΑΕ να έχει τέτοια προβλήματα για τέτοια ποσά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις