Τομάς: «Δεν θα ξεχάσω την Ευρώπη με τον Ολυμπιακό Β.»

Στην gazzetta.gr μίλησε ο Χαβιέ Τομάς και όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Ολυμπιακό Βόλου, στις επιτυχίες που έζησε και τον σημάδεψαν αλλά και στη διάλυση της ομάδας.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του Τομάς σχετικά με το τι αισθάνθηκε όταν έμαθε για τη διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου: «Αισθανόμασταν πως μας τιμωρούσαν εξωαγωνιστικά.

Για άλλους λόγους, μη ποδοσφαιρικούς. Πολιτικούς ίσως. Νομίζω πως πολλοί φοβόντουσαν την ομάδα, αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε το «γιατί». Ηταν μία τιμωρία για εμάς, τον κόσμο, όλους στον Ολυμπιακό Βόλου. Σκέψου αυτό. Ήταν σαν να δουλεύεις σκληρά ώστε να πετύχεις, να φτάνεις τελικά στον στόχο σου και ξαφνικά να έρχεται κάποιος και να σου λέει. “Όχι, δεν τα κατάφερες. Αυτό συνέβη».

Διαβάστε το απόσπασμα της συνέντευξης του Χαβιέ Τομάς που αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου:

-Τι θυμάσαι περισσότερο από τον Ολυμπιακό Βόλου;

Την πρόκριση στην Ευρώπη. Αυτό… Πραγματικά είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

-Το μυστικό εκείνης της ομάδας; Ήσασταν «νεοφώτιστοι»….

Δεν υπήρχε ένα ή δύο, αλλά ήταν αλληλουχία παραγόντων. Το κλίμα που υπήρχε, η αξία των παικτών, όλα… Οι ‘μεγάλοι’ της Σούπερ Λιγκ δεν μας φόβιζαν. Κάναμε πραγματικά τότε μία πολύ καλή σεζόν.

-Ποιο περιστατικό, σου έχει μείνει περισσότερο χαραγμένο στη μνήμη σου;

Η πρώτη προπόνηση…. Μην σου φαίνεται περίεργο. Στο γήπεδο βρίσκονταν πάρα πολύς κόσμος και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Στην Γαλλία δεν είχαμε συνηθίσει σε κάτι ανάλογο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα.

-Αν γυρίσεις τον χρόνο πίσω, θυμάσαι πώς αισθάνθηκες όταν διαλύθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου;

Πολύ περίεργο συναίσθημα. Για εμάς τους παίκτες ήταν σαν να μας τιμωρούν. Αν θυμάσαι, θα παίζαμε με την Παρί Σεν Ζερμέν και όλοι θέλαμε να αγωνιστούμε σε αυτά τα παιχνίδια. Αισθανόμασταν πως μας τιμωρούσαν εξωαγωνιστικά. Για άλλους λόγους, μη ποδοσφαιρικούς. Πολιτικούς ίσως.

-Κατάλαβες γιατί συνέβη αυτό;

Νομίζω πως πολλοί φοβόντουσαν την ομάδα, αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε το ΄’γιατί’. Ήταν μία τιμωρία για εμάς, τον κόσμο, όλους στον Ολυμπιακό Βόλου. Σκέψου αυτό. Ηταν σαν να δουλεύεις σκληρά ώστε να πετύχεις, να φτάνεις τελικά στον στόχο σου και ξαφνικά να έρχεται κάποιος και να σου λέει. ‘Όχι, δεν τα κατάφερες’. Αυτό συνέβη.