«Αστρονομικό» το διαζύγιο (;) Ρεάλ-Ρονάλντο

Σαν «βόμβα» έσκασε χθες η είδηση πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αποφασισμένος να φύγει από τη Ρεάλ μετά τη δίωξή του για φοροδιαφυγή από τις αρχές της Μαδρίτης και επειδή θεωρεί πως ο σύλλογός του δεν τον προστάτευσε.

Η Marca σήμερα αναλύει τα δεδομένα σε περίπτωση που ο Πορτογάλος σταρ επιμείνει να φύγει από τη «βασίλισσα». Όπως αναφέρει, στο συμβόλαιό του προβλέπεται ρήτρα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (!) εφόσον ο ίδιος ζητήσει να φύγει από την ομάδα. Ο όρος αυτός είχε συμπεριληφθεί στη συμφωνία τους από το 2009 και διατηρείται μέχρι και σήμερα.
Επειδή όμως δεν πρόκειται καμία ομάδα ή ο ίδιος ο παίκτης να δώσουν αυτά τα λεφτά, εκτιμάται πως θα μπορεί να πωληθεί με ένα ποσό 200 εκατ. ευρώ, χρήματα που στην Ευρώπη μπορούν να διαθέσουν μόνο η Μαν. Γιουνάιτεντ και η Παρί Σεν Ζερμέν.
Η Ρεάλ πέρα από αυτό το ποσό θα γλιτώσει και αρκετά ακόμη χρήματα σε περίπτωση αποχώρησης του 32χρονου άσου. Το νέο του συμβόλαιο, διάρκειας μέχρι το 2021, προβλέπει μεικτές αποδοχές 50 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αν, δηλαδή, αποχωρήσει ο Ρονάλντο οι πρωταθλητές Ευρώπης μπορεί να εξοικονομήσουν συνολικά 400 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις