Προκρίθηκε η Εθνική Γυναικών!

Η Γαλλία επικράτησε της Σερβίας με 73-57 και η Εθνική Γυναικών πήρε την πρόκριση για την β’ φάση του Ευρωμπάσκετ.

Η «γαλανόλευκη» στην 2η «στροφή» του Γ’ Ομίλου του Ευρωμπάσκετ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Σλοβενία, αλλά η ήττα της όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση αποδείχθηκε ανώδυνη, καθώς η Γαλλία νίκησε την Σερβία Εθνική στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας (με την Σερβία και την Σλοβενία) θα έχει θετικό συντελεστή.

Η Εθνική Γυναικών πλέον στην 3η και τελευταία αγωνιστική του Ομίλου (19/6) θα ψάξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να πάρει ακόμα και την πρώτη θέση του Ομίλου.

H βαθμολογία
1) Γαλλία 4 2-0
2) Σλοβενία 3 1-1
3) Ελλάδα 3 1-1
4) Σερβία 2 0-2

Το πρόγραμμα της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής (19/6):
Σερβία – Σλοβενία
Γαλλία – Ελλάδα

Τα σενάρια:
*Αν η Εθνική επικρατήσει της Γαλλίας και η Σερβία νικήσει την Σλοβενία, η Ελλάδα θα πάρει την 1η θέση.

*Αν η Εθνική νικήσει την Γαλλία και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία (Ελλάδα, Γαλλία, Σλοβενία) στην κορυφή. Η Σλοβενία θα είναι στο +1, ενώ την παρούσα στιγμή η Γαλλία είναι στο +2 και η Ελλάδα στο -3. Η Εθνική με νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων, θα πάρει την 1η θέση,

*Αν η Γαλλία νικήσει την Εθνική και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, η Ελλάδα θα τερματίσει στην 3η θέση.

*Αν η Γαλλία νικήσει την Εθνική και η Σερβία επικρατήσει της Σλοβενίας θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση. Η Εθνική θα είναι στο +6 και θα έχει προκριθεί σίγουρα, καθώς μία εκ των Σερβία και Σλοβενία θα έχει αρνητικό πρόσημο. Η Σλοβενία μάλιστα δεν θα μπορεί να φτάσει το +6 της Ελλάδας, ενώ η Σερβία για να έχει καλύτερο συντελεστή από την Ελλάδα, πρέπει να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των 15 πόντων.

sdna.gr