Προκρίθηκε η Εθνική Γυναικών!

Η Γαλλία επικράτησε της Σερβίας με 73-57 και η Εθνική Γυναικών πήρε την πρόκριση για την β’ φάση του Ευρωμπάσκετ.

Η «γαλανόλευκη» στην 2η «στροφή» του Γ’ Ομίλου του Ευρωμπάσκετ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Σλοβενία, αλλά η ήττα της όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση αποδείχθηκε ανώδυνη, καθώς η Γαλλία νίκησε την Σερβία Εθνική στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας (με την Σερβία και την Σλοβενία) θα έχει θετικό συντελεστή.

Η Εθνική Γυναικών πλέον στην 3η και τελευταία αγωνιστική του Ομίλου (19/6) θα ψάξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να πάρει ακόμα και την πρώτη θέση του Ομίλου.

H βαθμολογία
1) Γαλλία 4 2-0
2) Σλοβενία 3 1-1
3) Ελλάδα 3 1-1
4) Σερβία 2 0-2

Το πρόγραμμα της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής (19/6):
Σερβία – Σλοβενία
Γαλλία – Ελλάδα

Τα σενάρια:
*Αν η Εθνική επικρατήσει της Γαλλίας και η Σερβία νικήσει την Σλοβενία, η Ελλάδα θα πάρει την 1η θέση.

*Αν η Εθνική νικήσει την Γαλλία και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία (Ελλάδα, Γαλλία, Σλοβενία) στην κορυφή. Η Σλοβενία θα είναι στο +1, ενώ την παρούσα στιγμή η Γαλλία είναι στο +2 και η Ελλάδα στο -3. Η Εθνική με νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων, θα πάρει την 1η θέση,

*Αν η Γαλλία νικήσει την Εθνική και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, η Ελλάδα θα τερματίσει στην 3η θέση.

*Αν η Γαλλία νικήσει την Εθνική και η Σερβία επικρατήσει της Σλοβενίας θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση. Η Εθνική θα είναι στο +6 και θα έχει προκριθεί σίγουρα, καθώς μία εκ των Σερβία και Σλοβενία θα έχει αρνητικό πρόσημο. Η Σλοβενία μάλιστα δεν θα μπορεί να φτάσει το +6 της Ελλάδας, ενώ η Σερβία για να έχει καλύτερο συντελεστή από την Ελλάδα, πρέπει να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των 15 πόντων.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις