Σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρίβερ Πλέιτ!

Το σκάνδαλο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο καθώς οι ποδοσφαιριστές φέρονται να έχουν βρεθεί θετικοί όχι σε παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά σε αγώνες του Κόπα Λιμπερταδόρες! 

Όπως ανακοίνωσε η CONMEBOL, μέχρι στιγμής, οι Λούκας Μαρτίνεζ, Καμίλο Μαγιάδα και Σεμπαστιάν Ντριούσι δεν πέρασαν τον έλεγχο αντιντόπινγκ. Και οι τρεις φέρονται να έχουν κάνει χρήση διουρητικών φαρμάκων πριν από τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων  της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. 

Σύμφωνα με την εκδοχή που επικαλείται ο σύλλογος η χρήση της απαγορευμένης ουσίας δεν έγινε εσκεμμένα, αλλά επρόκειτο για… ελαττωματική παρτίδα φαρμάκου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε κοκτέιλ βιταμινών που δόθηκε στους παίκτες του Μαρσέλο Γκαγιάρδο. 

Οι τρεις ποδοσφαιριστές θα είναι σίγουρα απόντες από το πρώτο παιχνίδι με τη Γκουαρανί από την Παραγουάη για την φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 4 Ιουλίου. 

Οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν ότι έλαβαν ουσίες άλλες από αυτές που τους χορήγησε το ιατρικό επιτελείο της Ρίβερ Πλέιτ, ωστόσο απειλούνται με αποκλεισμό από τέσσερις μέχρι έξι μήνες. 

Ο σύλλογος της Αργεντινής ζήτησε να ελεγχθούν και πάλι τα δείγματα των παικτών της, ενώ δημοσιεύματα στην χώρα αναφέρουν ότι είναι πιθανό να βρεθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές θετικοί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις