Βασιλειάδης: Να διορθωθεί η κατάσταση στην ΕΠΟ, το Grexit είναι ακόμα στο τραπέζι…

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκαν την Παρασκευή (23/6) οι τροποποιήσεις στον αθλητικό νόμο, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να αναφέρεται στην τοποθέτησή του στην ανάγκη να διορθωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΠΟ.

Μάλιστα, ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ υποστήριξε ότι ο κίνδυνος για Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου υφίσταται ακόμα και απαντώντας στις θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης είπε σε ό,τι αφορά την Ομοσπονδία: «Νομίζω ότι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Πρώτη φορά είναι στο τραπέζι το Grexit, όχι γιατί συγκρούεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με τους νόμους του κράτους, αλλά γιατί υπήρχε μία δεδομένη κατάσταση στους κανόνες λειτουργίας της ΕΠΟ. Και το Grexit θα είναι στο τραπέζι όσο δεν θα διορθώνεται αυτή η κατάσταση.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε προς την ίδια κατεύθυνση γιατί κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό το εσφαλμένο πλαίσιο λειτουργίας. Ελπίζω λοιπόν με το νέο νομικό πλαίσιο η κατάσταση να διορθωθεί».
Από εκεί και πέρα, ανέφερε:
Για την κάρτα φιλάθλου: «Στις συζητήσεις που έγιναν με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ αποφασίστηκε να συσταθεί μία κοινή ομάδα εργασίας με τον αθλητικό εισαγγελέα και το τμήμα αθλητικής βίας σε ένα πλαίσιο κανόνων για την ασφάλεια. Με τον φόβο ότι αν το μέτρο τεθεί σε ισχύ στις αρχές Ιουλίου μπορεί να αναγκαστούμε εν συνεχεία να κάνουμε αλλαγές αποφασίσαμε να δοθεί αυτή παράταση. Πρέπει λοιπόν να εναρμονίσουμε την κατάσταση σύμφωνα με τις επιταγές της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.
Ευελπιστώ ότι στις αρχές ή στα μέσα του φθινοπώρου θα είμαστε έτοιμοι. Για θέματα ασφαλείας είναι κομβική η τεχνογνωσία που παρέχουν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ και δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι μόνοι μας δεν τα έχουμε καταφέρει παρά τα ευχολόγια».
Για το άρθρο 10, ήτοι τον υποβιβασμό και τη διαδικασία εκκαθάρισης ΠΑΕ: «Υπήρξε ένα σωστό νομικό πλαίσιο. Δεν ερχόμαστε να αλλάξουμε το πλαίσιο, αλλά να άρουμε τη διακριτική μεταχείριση ορισμένων ομάδων. Δεν υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις για αυτό δεν υπάρχει κάτι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα χρέη θα βαραίνουν τα φυσικά πρόσωπα».
Για τον υποβιβασμό του Ηρακλή και την παραμονή του Λεβαδειακού: «Η έλευση των τακτικών δικαστών είναι μία κατάκτηση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είτε μας αρέσουν είτε όχι υπάρχουν τα αρμόδια όργανα και αυτό που μετράει στο τέλος είναι η άποψη των δικαστηρίων».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις