Για ένα ακόμη… θαύμα η Εθνική γυναικών μπάσκετ με τη Γαλλία

Για ένα ακόμη… θαύμα πηγαίνει η Εθνική γυναικών. Απόψε (21.30 ΕΡΤ 1-HD) κοντράρει τη Γαλλία με σκοπό να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση για τον αυριανό τελικό (21.30) του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Σε περίπτωση που δεν θα τα καταφέρει θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της Κυριακής (19.00). Οι αγώνες μεταδίδονται από την ΕΡΤ.

Στο ενδεχόμενο κατάκτησης ενός μεταλλίου αναφέρθηκε η Κατερίνα Σωτηρίου στον Sport Fm ενόψει της αναμέτρησης με τη Γαλλία στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κατερίνας Σωτηρίου:
Για το εάν περίμενε τον αποκλεισμό της Ιταλίας: «Η Ιταλία είναι κοντά στα δικά μας κυβικά ήταν και λίγο άτυχη. Το θέμα είναι οι νίκες με Ρωσία με Σερβία και προφανώς με την Τουρκία που είναι μια ομάδα που δεν έχει ξαναχάσει ποτέ στην ιστορία της με τόσο μεγάλη διαφορά».
Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα και αν υπάρχει το πρέπει: «Δεν υπάρχει το πρέπει. Έχουμε τα κεφάλια χαμηλά, είμαστε ταπεινές. Όσο και να δεχόμαστε μηνύματα στήριξης από πολύ κόσμο. Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει και μάλιστα για πρώτη φορά. Έχουμε πλέον το εισιτήριο για το παγκόσμιο και για δεύτερη φορά.
Κάνει καλό σε όλους και όλοι κερδίζουν, όλοι χαιρόμαστε. Για αυτό αναπνέουμε , να έχουμε επιτυχίες, για αυτό οι εθνικές ομάδες είναι οι αγαπημένες μας. Δεν φεύγει το μυαλό μας, από τη νίκη και μετά είπαμε τέλος κάνουμε και πάλι το πλάνο μας.»
Για τη σημερινή αντίπαλο: «Τη Γαλλία πάντα τη συναντάμε, είναι το «φάντασμά» μας και το έχω ξαναπεί. Πάντα την πατάμε, είναι βέβαια μια τρομερή δύναμη αλλά είδαμε ότι και στο ματς του ομίλου χάσαμε στις λεπτομέρειες. Φυσικά υπάρχει και το γόητρο. Αν ήμουν Γαλλίδα και με παίζανε οι Ελληνίδες ξανά θα έτρεμα. Νομίζω ότι αυτές έχουν το άγχος. Έχουν πάρει τόσα μετάλλια διακρίσεις και ξέρουν ότι κερδίσανε πολύ δύσκολα και βλέπουν τώρα ότι μας ξαναπετυχαίνουν. Είμαστε ικανοποιημένες αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα».
Για το ενδεχόμενο κατάκτησης ενός μεταλλίου: «Το μετάλλιο είναι απωθημένο. Μας αξίζει τόσα χρόνια γιατί δεν το έχουμε κατακτήσει. Έχουμε πάει σε παγκόσμιο έχουμε κάποιες μικρές διακρίσεις αλλά αυτό μας λείπει».
Για τα μηνύματα του κόσμου: «Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο. Είναι πολύ συγκινητικά τα μηνύματα»
Για το αν η Γαλλία είναι λιγότερο «δεμένη ομάδα από την Εθνική μας: «Δεν νομίζω ότι δεν είναι ομάδα. Δεν έχουν την ψυχή και το πάθος που έχουμε εμείς. Έχουν άλλα κορμιά από τα δικά μας αλλά όχι το πάθος μας και την επιμονή. Κάποτε ούτε καν μας έβλεπαν, αλλά πλέον έχουν αλλάξει οι εποχές».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις