ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Τρεις μήνες χωρίς να δεχτεί γκολ…

Χρειάστηκαν περισσότερο από τρείς μήνες και περισσότεροι από οκτώ αγώνες (750 λεπτά περίπου), ώστε η ομάδα του Μαγνησιακού να δεχτεί γκολ και να σταματήσει το εντυπωσιακό σερί της. Τελικά το ρεκόρ «έσπασε» στο 93ο λεπτό του τελικού αγώνα για τον πρωταθλητή της Β’ κατηγορίας ΕΠΣΘ, ενώ…

η προηγούμενη φορά που ο Δημήτρης Βίτσος μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του, ήταν στις 19 Φεβρουαρίου 2017 από τον Άθλο στον Αλμυρό. Από τότε κι έως το βράδυ της 31 Μαΐου, καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Μαγνησιακό.
Για το ρεκόρ αυτό ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας και των ακαδημιών του συλλόγου Λευτέρης Φούτρης, δήλωσε:
«Το να καταφέρει μια ομάδα, σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό επίπεδο, να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της για τόσο μεγάλο διάστημα, σημαίνει ότι δουλεύει πάρα πολύ σωστά στην αμυντική της λειτουργία. Αυτό είναι αποτέλεσμα όλης της ομάδας, αρχίζοντας ακόμα και από τους επιθετικούς, αλλά κατά κύριο λόγο από τους παίκτες του κέντρου και της άμυνας, έως τον βασικό συντελεστή αυτής, τον τερματοφύλακα.
Ο προπονητής Βασίλης Πανόπουλος, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο τρόπο λειτουργίας της αμυντικής υποομάδας και την συνεργασία της με τους παίκτες του κέντρου. Σε κάθε προπόνηση έδινε βαρύτητα στον τρόπο που λειτουργούσαν (αμυντικά) οι παίκτες, κάτω από ρεαλιστικές αγωνιστικές συνθήκες.
Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο έπαιξε κι ο τερματοφύλακας της ομάδας Δημήτρης Βίτσος. Η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια ήταν καταλυτική, στο να διατηρήσει η ομάδα το μηδέν για τόσο μεγάλο διάστημα και στο τέλος ο Μαγνησιακός να κατακτήσει τον τίτλο.
Δουλέψαμε μαζί από τα μέσα Οκτωβρίου, όπως και με τον δεύτερο τερματοφύλακα, τον 16χρονο Σωτήρη Μήτσα. Μεταξύ μας υπήρξε πολύ καλή συνεργασία, μου έδειξαν εμπιστοσύνη, δουλέψαμε μεθοδικά με όρεξη, θέληση και επιμονή. Ο Δημήτρης παιχνίδι με παιχνίδι απέκτησε αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος έδειξε μεγάλη συγκέντρωση, πάθος, είχε σωστή καθοδήγηση και καίριες επεμβάσεις όταν και όπου χρειάστηκε. Έτσι, σιγά- σιγά καταφέραμε να βελτιώσουμε και το ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο προσωπικά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της νευραλγικής αυτής θέσης. Παρόλο που είναι μόνο 20 ετών κατάφερε να εμπνέει σιγουριά και αυτό είχε αντίκτυπο σε όλη την ομάδα.
Πιστεύω ότι εάν συνεχίσει να είναι εργατικός και συγκεντρωμένος, όπως έως σήμερα έδειξε, το μέλλον του ανήκει.
Μόνο με σωστή, μεθοδική και σκληρή δουλεία, τα παιδιά που αγαπούν το άθλημα, μπορεί να βελτιωθούν και να ανέβουν ψηλότερα στο ιδιαίτερα απαιτητικό σημερινό ποδόσφαιρο.
Εκτιμώ ότι στο μέλλον ο Μαγνησιακός θα συνεχίσει τις επιτυχίες, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα την φιλοσοφία του προέδρου Κώστα Γκουγκουλιά και του νέου Δ.Σ., να στηρίζει και να αναδεικνύει τα παιδιά της ακαδημίας.
Κλείνοντας θα ευχηθώ, επιτέλους οι μεγαλύτερες ομάδες του νομού να δώσουν τις ευκαιρίες που αξίζει να έχουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά και οι προπονητές της Μαγνησίας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις