«Δεν θα περάσει η πρόταση να πέφτει απευθείας μία ομάδα από τη Super League»

Ο αντιπρόεδρος της Fοοtball League, Π. Γιαννόπουλος, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για την απόφαση μείωσης των ομάδων της κατηγορίας και για τα θέματα που απασχολούν την δεύτερη επαγγελματική κατηγορία: Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την απόφαση μείωσης των ομάδων της κατηγορίας από 18 σε 16 και την πρόταση για αύξηση σε 24: Δεν συμφωνούμε με την αύξηση των ομάδων. Και οι 16 είναι πολλές.

Για την πρόταση της Super League να υποβιβάζεται απευθείας μόνο μία ομάδα στη Football League και για την δεύτερη θέση να δίνεται αγώνας μπαράζ: Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λέει η Super League για τα play out. Οι ομάδες μας έχουν διαφορετικά μπάτζετ. Δεν θα το δεχθεί η ΕΠΟ. Οι ομάδες που υποβιβάζονται από τη Super League μας αφήνουν στη μέση του πρωταθλήματος, όπως έγινε φέτος με τον Πανθρακικό. Έχετε γεια βρυσούλες…

Για την αδειοδότηση των ΠΑΕ της κατηγορίας: Οι μισές ομάδες δεν θα πάρουν άδεια, παρότι τα κριτήρια αδειοδότησης έχουν μειωθεί. Η ποινή για τις ομάδες αυτές θα είναι ο περιορισμό μεταγραφών ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών.

Για τη βιωσιμότητα της κατηγορίας και τα «ύποπτα ματς»: Φέτος ήταν δύσκολη χρονιά αλλά το πρωτάθλημα τελείωσε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε πόρους. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να αναλάβει την Football League, λόγω των χρεών που υπάρχουν. Δεν υπάρχουν χειραγωγημένοι αγώνες στην κατηγορία. Όλα αυτά έχουν στόχο την εταιρεία στοιχημάτων που είναι χορηγός μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις