Όμορφο θέαμα στη Ν. Ιωνία από τα κορίτσια της ρυθμικής

Μια εξαιρετική παράσταση έδωσαν τα κορίτσια από τη Βόρεια Ελλάδα που έδωσαν το «παρών» στην Τελική Φάση του Περιφερειακού Β. Ελλάδας στη ρυθμική γυμναστική. Τα νεαρά φιντανάκια εντυπωσίασαν με τις φιγούρες τους και ξεσήκωσαν τους φίλους του αθλήματος που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο κλειστό της Ν. Ιωνίας το Σαββατοκύριακο.

Συνολικά έλαβαν μέρος 16 σύλλογοι με 80 κορίτσια, που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα. Πρόκειται για τις κορυφαίες αθλήτριες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες είχαν πάρει το εισιτήριο από τους Προκριματικούς αγώνες, που έγιναν στις 10 και 11 Ιουνίου στο Λιτόχωρο.
Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία, αφού η φιλοξενία ήταν άψογη. Διοργανώτρια ήταν η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Γυμναστική Ένωση Βόλου και υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων στα νεαρά κορίτσια, που καταχειροκροτήθηκαν. Μοναδικό μελανό σημείο ήταν η έλλειψη κλιματισμού, με συνέπεια η ζέστη να κάνει δύσκολη τη ζωή των αθλητριών και των φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού της Ν. Ιωνίας.
Η προπονήτρια της Γ.Ε. Βόλου Κωνσταντίνα Ρούσσα μίλησε στη «ΘτΔ» για τη διοργάνωση: «Στο Βόλο φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά η Τελική Φάση Περιφερειακού Πρωταθλήματος Βόρειας Ελλάδας. Μετείχαν 16 σύλλογοι με 80 αθλήτριες, που πήραν την πρόκριση από τους προκριματικούς αγώνες που είχαν γίνει στο Λιτόχωρο.
Οι αγώνες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Όλα τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πιστεύω ότι ικανοποίησαν και τους θεατές που ήρθαν στο κλειστό για να τις καμαρώσουν».
Σχετικά με τον σύλλογο όπου ανήκει, η έμπειρη προπονήτρια δήλωσε: «Αγωνιστικά η Γυμναστική Ένωση Βόλου πήγε πάρα πολύ καλά. Πήρε την 3η θέση στο σύνθετο ομαδικό, ενώ επιμέρους επιτυχίες σημείωσαν η Αποστολία Διάκου (αργυρό στο στεφάνι), η Στυλιανή Γεραμπίνη (5η θέση στο σχοινάκι), η Ναυσικά Στάμου βρέθηκε στην οκτάδα στο ελεύθερο και στο στεφάνι, ενώ και η Ερασμία Κεσμετζή είχε υψηλές θέσεις».
Οι εμφανίσεις των αθλητριών κάνουν ακόμη πιο αισιόδοξη την κ. Ρούσσα, η οποία αναφερόμενη στο μέλλον υπογράμμισε ότι «οι επόμενοι στόχοι αφορούν την επόμενη χρονιά, γιατί με αυτόν τον αγώνα έκλεισε η φετινή σεζόν. Η επόμενη διοργάνωση για τη Γ.Ε. Βόλου είναι η επίδειξη που θα γινει την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 20.30 στο ΕΑΚ Βόλου, που θα είναι και το εορταστικό κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως προπονήτριες στη Γυμναστική Ένωση Βόλου είναι η Μαρία Βούλγαρη και η Κωνσταντίνα Ρούσσα, ενώ δασκάλες στο μπαλέτο είναι η Χρυσάνθη Καμπούρογλου, η Ευαγγελία Βούλγαρη και η Εριφύλλη Κατσιμπέρη.

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις