Ν. Φαρμάκης: Στο Βόλο χτυπά η καρδιά της μπασκετικής Ελλάδας

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, κ. Νίκος Φαρμάκης, μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» και αναφέρθηκε στους αγώνες της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων, οι οποίοι θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 28/6 έως την Κυριακή 2/7 στο κλειστό της Ν. Ιωνίας.

Κάλεσε τους Βολιώτες φιλάθλους να δώσουν το «παρών», με τις ομάδες να υπόσχονται όμορφο θέαμα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Νίκου Φαρμάκη στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:
«Για μία ακόμη φορά στο Βόλο χτυπά η καρδιά της μπασκετικής Ελλάδος. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να φέρνουμε σημαντικές διοργανώσεις στην πόλη μας. Αυτό είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Είμαστε από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που καταφέρνουμε να παίρνουμε συνεχόμενα μεγάλες διοργανώσεις. Είναι πάρα πολύ καλό για την αθλούμενη νεολαία, αλλά και γι’ αυτούς που αγαπάνε το μπάσκετ.
Από αύριο, λοιπόν, ξεκινούν οι αγώνες για την τελική φάσου του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων. Λαμβάνουν μέρος οι έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα αγωνιστούν κορίτσια, τα οποία σε λίγο καιρό θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες. Όπως βλέπουμε κι από τα πρόσφατα αποτελέσματα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης.
Οι σύλλογοι που θα λάβουν μέρος είναι ο Φάρος Κερατσινίου, ο Άρης Θεσσαλονίκης, ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός, ο Έσπερος και οι Τιτάνες Παλαμά. Όπως βλέπουμε, υπάρχει ομάδα κι από την Θεσσαλία κι αυτό είναι πολύ καλό. Οι Τιτάνες Παλαμά κάνουν πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι σε λίγο καιρό κάποια από αυτά τα κορίτσια θα διακριθούν.
Θα ήθελα εκ μέρους μου να παρακαλέσω το φίλαθλο κοινό του Βόλου, αυτούς που αγαπούν το μπάσκετ, τα κορίτσια, τα σωματεία που έχουν ομάδες κοριτσιών, να έρθουν στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, που θα γίνουν οι αγώνες.
Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για όλες τις συνθήκες, ακόμα και για τον καύσωνα που αναμένεται να έχουμε αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας. Έχουμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε όλα τα απαραίτητα μέσα.
Το φίλαθλο κοινό, που θα έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες πιστεύω ότι θα δει όμορφο θέαμα.
Επίσης, οι αγώνες θα αποτελέσουν και μία τόνωση για την οικονομία του Βόλου. Ήδη έχουν κλειστεί πάρα πολλά ξενοδοχεία για την εβδομάδα των αγώνων, με κόσμο που έρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ακόμα κι από την Κρήτη έχουμε κρατήσεις στα ξενοδοχεία.
Θα υπάρχουν τρία παιχνίδια καθημερινά μέχρι και την προσεχή Κυριακή. Όλες οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στου αγώνες θεωρώ ότι είναι νικητές. Ανήκουν στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος.
Επίσης, είναι πολύ σημαντική η στιγμή που γίνεται το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, μετά από την επιτυχία της Εθνικής ομάδας γυναικών, που έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ και πιστεύω ότι και αυτό θα παίξει το ρόλο του, ώστε να είναι κοντά μας τα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ και γενικότερα όλοι οι φίλαθλοι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις