Τσιμπανάκος: Έτοιμη η πρόταση, προχωράμε μαζί με Κουφιδάκη

Στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» μίλησε σήμερα ο κ. Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος τόνισε πως μαζί με τον κ. Κουφιδάκη έχουν έτοιμη πρόταση την οποία και θα καταθέσουν στον Ερασιτέχνη, ζητώντας να αναλάβουν τη διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Υποστήριξε πως δεν ισχύει η συμφωνία για τον 1+1 χρόνο, όπως υποστηρίζει ο κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Αναφέρθηκε στο πλάνο που υπάρχει για τον Ολυμπιακό και άφησε αρκετές αιχμές, εν όψει και της γενικής συνέλευσης της 3ης Ιουλίου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τσιμπανάκου στον Δημήτρη Μαρέδη:
Για το αν υπάρχει συμφωνία για 1+1 χρόνο, όπως υποστηρίζει ο κ. Μποτσιβάλης: «Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε υπογράψει για 1+1 χρόνο, εφόσον θα υπήρχε η ίδια διοικούσα επιτροπή. Από τη στιγμή που θα ήμασταν όλοι μαζί… Εφόσον εγώ και ο κ. Μποτσιβάλης δεν είμαστε πια μαζί, δεν υπάρχει η διοικούσα επιτροπή. Τα κλειδιά της ομάδας έχει πλέον ο Ερασιτέχνης που είναι ο θεματοφύλακας της ομάδας.
Μπορεί να υπάρξουν περισσότερες από μία προτάσεις. Θα αποφασίσει αρχικά ο Ερασιτέχνης και στη συνέχεια η γενική συνέλευση, εφόσον οι προτάσεις έρθουν στη Γ.Σ.
Σχετικά με το αν υπάρχει συμφωνητικό που να δεσμεύει τον Ερασιτέχνη, προκειμένου να ασκήσει διοίκηση στην ομάδα ο κ. Μποτσιβάλης:
«Όχι δεν υπάρχει κάτι που να δεσμεύει τον Ερασιτέχνη και το γνωρίζει κι ο κ. Τσεκούρας αυτό. Υπάρχουν αποδεικτικά γι’ αυτό…
Σχετικά με το ποιοι άλλοι είναι μαζί του: «Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι είμαστε πολλά χρόνια φίλοι με τον κ. Κουφιδάκη. Μπορεί να μην έχουμε συνεργαστεί, αλλά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Έχει «ματώσει» κι εκείνος για τον Ολυμπιακό, όπως έχουν ματώσει και άλλοι παράγοντες. Κάποια στιγμή βρεθήκαμε και μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι να για βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό.
Στην αρχή ήμουν κάθετα αντίθετος, δεν ήθελα καν να κάνω πρόταση. Πριν από δυο εβδομάδες συζητήσαμε πρώτη φορά με τον κ. Κουφιδάκη, κάναμε μία πολύ καλή συζήτηση, τα βάλαμε επί τάπητος όλα, τον σχεδιασμό, το μπάτζετ της ομάδας. Υπολογίσαμε τις χορηγίες, υπήρξε ταύτιση απόψεων πολύ γρήγορα, διότι και ο Γιάννης Κουφιδάκης είναι ένας παλιός παράγοντας, έχει διοικήσει την ομάδα, ενώ ήταν και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ σοβαρός επιχειρηματίας, όπως και κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες που θα βρεθούν κοντά μας και θα συμπληρώσουν το παζλ. Αυτούς θα τους ανακοινώσουμε την Παρασκευή, που θα παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιάσουμε το πλάνο μας, τους ανθρώπους που θα έχουμε στη διοικούσα επιτροπή.
Για μένα πάνω από όλα είναι η αγάπη μου για την ομάδα. Έχω αγωνιστεί στον Ολυμπιακό από 8 χρονών και θέλω το καλύτερο για την ομάδα μου.
Για τη συνεργασία με τον Μποτσιβάλη που απέτυχε: Για να κάνω μία αναδρομή στο παρελθόν, θέλω να ξέρετε, ότι στον Ολυμπιακό Βόλου εγώ ήρθα υπό τις ευλογίες των κ.κ. Τσεκούρα, Μεταφτσή και Κάβουρα. Όταν η ομάδα διαλύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην Αθήνα και μου είπαν, αν θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Μπήκα στη διαδικασία να το σκεφτώ, γιατί υπάρχει και η σχέση της οικογένειάς μου με την ομάδα. Τότε βρισκόμουν στα Τρίκαλα, ως τεχνικός διευθυντής, αλλά μπήκα στη διαδικασία, το σκέφτηκα και βρήκα κάποιους ανθρώπους για να συνεργαστούμε. Μάλιστα ανέφερα, τότε, ότι εγώ ακόμη και στο τοπικό να πάει η ομάδα, θα την προχωρήσω. Αυτό το είπα, γιατί υπήρχαν χρέη από το παρελθόν».
Για τη σχέση του με τον Μποτσιβάλη: «Δεν έχω να χωρίσω με κανέναν τίποτα. Βρεθήκαμε πέρυσι μαζί με τον κ. Μποτσιβάλη, καθίσαμε κάτω, συζητήσαμε και ξεκινήσαμε μία προσπάθεια. Έχω ακούσει σε διάφορες συνεντεύξεις του, ότι εγώ ευθύνομαι για την αποτυχία. Φυσικά ευθύνομαι και εγώ. Είμαι ο πρώτος που το λέω κι αναγνωρίζω την ευθύνη μου στο ποσοστό που μου αναλογεί…
Σχετικά με τις επιλογές που έγιναν: Θεωρώ ότι είχαμε ένα πολύ καλό ρόστερ και ότι ήμασταν άτυχοι σε κάποια παιχνίδια. Σίγουρα όμως δεν βγήκαν κάποιες μεταγραφές. Γιατί σε μία ομάδα είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να βγουν όλες… Πήραμε ποδοσφαιριστές αξιόλγογους, όπως ο Μασάντο, που ήταν ένας ποδοσφαιριστής που είχε ψηφιστεί ως τρίτος καλύτερος παίκτης στη Β’ Εθνική. Εγώ θα διαφωνήσω ότι αυτοί οι παίκτες ήταν μισθοφόροι. Θεωρώ, ότι ήταν ήρωες και τα παιδιά που δεν ήταν Βολιώτες, όπως ο Κατσούλης, Σταύρου κι ο Ιωαννίδης, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες που κατάγονται από το Βόλο.
Σχετικά με αυτό που είπε ο κ. Μποστιβάλης ότι εγώ αποχώρησα από τον Ιανουάριο και ότι δεν συνεισέφερα οικονομικά, είναι λάθος. Έφερα στην ομάδα τον Γιόζεφ Βάντσικ, μια τεράστια προσωπικότητα και είχα παρουσία κάθε μέρα στην προπόνηση. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι παίκτες.
Με τον κ. Μποτσιβάλη είναι δεδομένο ότι δεν είχαμε και τις καλύτερες σχέσεις, αλλά εγώ δεν βγήκα ποτέ να μιλήσω, γιατί δεν ήθελα να κάνω κακό στην ομάδα. Δεν μίλησα ποτέ, δεν ήθελα να τον εκθέσω, αν και είχα πράγματα να πω…

To βίντεο της συνέντευξης αρχίζει στο 36:53

Για το αν έχει συνεισφέρει οικονομικά το 15% στην ομάδα, όπως είπε ο κ. Μποτσιβάλης: Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και κρίνεται για αυτά που λέει. Εγώ ξέρω ακριβώς πόσα χρήματα έχω βάλει. Ήταν όλα φορολογημένα χρήματα και ο νοών νοείτω. Εγώ έβαλα περίπου το 40%, ο Ερασιτέχνης γνωρίζει ακριβώς το ποσό που έχει βάλει ο καθένας. Ο κ. Πολύζος που ήταν φίλος του κ. Μποτσιβάλη έβαλε χρήματα, αλλά δεν τον ανέφερε. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι βοήθησε τον Ολυμπιακό ο κ. Μανώλης Πολύζος. Έχω μάθει από την οικογένειά μου να αναγνωρίζω αυτούς που βοηθούν…
Το συνολικό ποσό που μπήκε στην ομάδα δεν είναι της παρούσης να το αναφέρουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μπήκαν πολλά χρήματα για την εποχή που ζούμε.
Χρήματα μπήκαν στην ομάδα και μετά τον Ιανουάριο και για όλα αυτά υπάρχουν παραστατικά, τα οποία έχει στη διάθεσή του ο Ερασιτέχνης. Για παράδειγμα θα αναφέρω, ότι η ομάδα πήγαινε σε ξενοδοχεία, ενώ κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να πηγαίνει στο ξενοδοχείο…
Επίσης, θα μπορούσα να πω ότι ο κ. Μποτσιβάλης δεν ερχόταν ούτε μία φορά στο ξενοδοχείο της ομάδας, να πει μια καλησπέρα στα παιδιά. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που έβαλα, ζημιώθηκα οικονομικά αφήνοντας στη δουλειά μου. Ένα μεγάλο ποσό ήρθε στην ομάδα μέσα από χορηγίες, από προσωπικούς μου φίλους επιχειρηματίας. θα σας αναφέρω ένα όνομα, για παράδειγμα, που είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα, ο κ. Μπαταγιάννης και τον ευχαριστώ δημόσια γι αυτό»
Για το αν είναι εξασφαλισμένη h χρηματοδότηση: «Φυσικά και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της ομάδας. Εμείς με τον κύριο Κουφιδάκη και τους συνεργάτες μας, έχουμε βάλει κάτω τα ποσά, έχουμε φτιάξει ένα μπάτζετ για μία ομάδα που είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να πρωταγωνιστήσει. Έχουμε κάνει το σχεδιασμό μας και την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου θα αναλύσουμε το πλάνο μας, χωρίς όμως να αναφέρουμε ποσά».
Για τον Μπουργάνη και τους υπόλοιπους νεαρούς της ομάδας: «Εδώ θα πρέπει να αναφέρω, πως τον νεαρό Φραγκογιάννη, που είναι περιουσία του Ολυμπιακού Βόλου, τον ζητάει επίσημα ο Ατρόμητος. Ένας μεγάλος σύλλογος, νοικοκυρεμένος, με διαφάνεια, που έχει έναν πολύ σοβαρό πρόεδρο, τον κ. Σπανό. Αυτή τη στιγμή, όμως, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με τον Νίκο Μπουγάνη, έναν παίκτη που είναι δική μου επιλογή. Τον επέλεξα όταν ήταν 16 ετών να δοκιμαστεί στον Αστέρα Τρίπολης, μετά πήγε στη Νίκη Βόλου, στη συνέχεια τον φέραμε το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και πληροφορήθηκα από τα σάιτ, ότι πηγαίνει στον Απόλλωνα Σμύρνης. Εδώ όμως υπάρχει ένα μεμπτό σημείο. Ποιος ήταν αυτός που έδωσε το χαρτί στον κ. Μπουργάνη να προχωρήσει η μεταγραφή; Τη Δευτέρα υπάρχει η γενική συνέλευση και περιμένουν όλοι να δούμε πως δημιουργήθηκε το θέμα. Μίλησα με το πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Νίκο Τσεκούρα και μου ανέφερε πως δεν γνώριζε κάτι σχετικά. Αν το έκανε ο κ. Μποτσιβάλης, δεν θεωρώ ότι το έκανε πονηρά. Μπορεί να το έκανε, γιατί θεωρεί ότι έχει την ομάδα δική του. Εγώ όμως, επειδή είμαι στο χώρο του ποδοσφαίρου, μιλάω με όλους τους προέδρους και τους τεχνικούς διευθυντές των ομάδων, γνωρίζω το παρασκήνιο και τι έχει συμβεί Αυτά όμως θα αποκαλυφθούν τη Δευτέρα στη γενική συνέλευση. Αν δε υπάρχει η υπογραφή του προέδρου του Ερασιτέχνη, που δεν υπάρχει και αυτό το λέω κατηγορηματικά, θα υπάρξει πρόβλημα. Ο νοών νοείτω. Εμείς δεν κόβουμε σε κανένα παιδί το δρόμο και ευχής έργον είναι και ο Μπουργάνης και ο Πατσής και ο Φραγκογιάννης να πάνε ψηλά. Έχουμε νεαρούς παίκτες στην ομάδα και θα βγάλουμε κι άλλους. Αυτό είναι μέσα στο πλάνο μας.
Μετά τη γενική συνέλευση θα μπορέσει να φύγει όποιος ποδοσφαιριστής θέλει. Αλλά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας.
Για τον σχεδιασμό της ομάδας: «Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα για τον υπόλοιπο σχεδιασμό. Θα κάνουμε την πρότασή μας με τον κ. Κουφιδάκη κι εφόσον ο Ερασιτέχνης κι ο κόσμος κρίνει ότι η ομάδα μπορεί να «περπατήσει», θα πάρουμε το χρίσμα. Εάν ο κ. Τσεκούρας και ο Ερασιτέχνης δεν συμφωνήσουν μ’ αυτό το πλάνο, εμείς πάλι εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.
Εφόσον, αναλάβουμε την ομάδα, έχουμε συμφωνήσει με έμπειρο προπονητή, όπως και με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να πω περισσότερα πράγματα, γιατί είναι κοντά η γενική συνέλευση. Έχουμε ένα πλάνο και ήδη έχουμε κλείσει και ένα μεγάλο ποσοστό του ρόστερ. Μέχρι και προπονητικό κέντρο κλείσαμε».
Για την έδρα της ομάδας: «Επιδίωξή μας είναι να παίζουμε στο ΕΑΚ. Θα υποβάλλουμε τα απαραίτητα έγγραφα προς το Δήμο Βόλου. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Θέλουμε τον Δήμο κοντά μας και όχι απέναντί μας. Συνέβη ένα περιστατικό με τον κ. Αχιλλέα Μπέο. Τελείωσε. Προχωράμε. Δεν έχω να χωρίσω με κανέναν τίποτα…
Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα στην ομάδα – και χορηγικά – για το καλό του Ολυμπιακού. θα βοηθήσω γιατί είμαι Ολυμπιακός πάνω από όλα. Το ξεκαθαρίζω και το τονίζω…».