Με υψηλές θερμοκρασίες και ρυθμούς συνέχισε τις δράσεις ο ΣΔΥ Βόλου

Παρά την άνοδο της θερμοκρασίας οι αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά όπως προβλέπει το πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, όπως και στη Κύπρο. Έτσι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου συνέχισε την ασταμάτητη δράση του με πολλές παρουσίες και ακόμη περισσότερες διακρίσεις στον Όλυμπο, τον Μακρύγιαλο, τη Καρδίτσα, τη Νεάπολη Κοζάνης, τη Κερασιά Κοζάνης, την Αλεξάνδρεια, και τη Κερύνεια στη Κύπρο.

Δύο ακόμη πρωτιές σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε ο Αλέξης Παπαλεξίου. Μεγάλος νικητής στον 3ο Αγώνα Δρόμου Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥΒ. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 17 Ιουνίου, ήταν απόστασης 9.700 μέτρων, με αφετηρία το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμό στην Αρχαία Πύδνα, σε μια πανέμορφη διαδρομή που περνά μέσα από τα δύο χωριά Μεθώνης και Μακρυγιάλου στο Νομό Πιερίας. Στον αγώνα έτρεξαν επίσης ο Μπάμπης Μπάρδας και η Νεραντζούλα Πραγματευτή.

Μια βδομάδα μετά, με αντίπαλο τον καύσωνα και τα 25 χιλιόμετρα της διαδρομής, έτρεξαν το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουνίου δεκάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα στον 50ο Καραϊσκάκειο Δρόμο από τη Καρδίτσα στο Μαυρομάτι. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ήταν παρών με 4 δρομείς του που όλοι διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν, ενώ μάλιστα ο Αλέξης Παπαλεξίου τερμάτισε νικητής του αγώνα, και η Ρίτσα Ρούστα 3η στη γενική κατάταξη των γυναικών. Πρώτος στη κατηγορία του τερμάτισε ο Κώστας Μαγαλιός, πρώτος και ο Αργύρης Βουρλογιάννης. Την απονομή στους νικητές έκανε ο απόγονος του Γ. Καραϊσκάκη κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης , ενώ τις απονομές στις νικήτριες γυναίκες έκανε η Καρδιτσιώτισσα Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του Βάδην στα 20 χλμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Αντιγόνη Ντρισπιώτη.

Στο Aquathlon Κερύνειας στη Κύπρο αγωνίστηκε τη Κυριακή 25 Ιουνίου η Ελένη Πρατσή. Ο αγώνας περιλάμβανε κατά σειρά 2,5 χιλιόμετρα τρέξιμο, ένα χιλιόμετρο κολύμβηση και ξανά 2,5 χιλιόμετρα τρέξιμο, και η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη κατηγορία της.

Ο Olympus Marathon δεν είναι μόνο ο σημαντικότερος αγώνας βουνού της πατρίδας μας, αλλα προσελκύει κορυφαίους δρομείς βουνού από όλο τον πλανήτη. Το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου ο αγώνας έγινε για 14η χρονιά, και οι Ισπανοί συνέτριψαν το ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ο αγώνας ξεκινά από το Δίον σε υψόμετρο ελάχιστων μέτρων, ανηφορίζει μέχρι σχεδόν τη κορυφή του Ολύμπου και το υψηλότερο σημείο της Ελλάδας, και κατεβαίνει στο Λιτόχωρο όπου είναι ο τερματισμός, με τους αθλητές να καλούνται μέσα σε λίγες ώρες να ξεπεράσουν τη δοκιμασία συνολικής απόστασης 44 χιλιομέτρων. Εκτός των άλλων, ο αγώνας έγινε με δύσκολες συνθήκες λόγω της μεγάλης ζέστης. Τρεις αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξαν στον αγώνα και κατάφεραν να τερματίσουν με πολύ καλές επιδόσεις. Ο Γιώργος Καλαντζής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 6 ώρες και 52 λεπτά, ο Νίκος Σιδηρόπουλος σε 6.54, ο Σεραφείμ Τσαμασιώτης σε 9.30.

Ο Κώστας Λαζαρίδης και ο Μάκης Κοσμίδης έτρεξαν τη Κυριακή 25 Ιουνίου στον 3ο Αγώνα Νεάπολης Κοζάνης απόστασης 10 χιλιομέτρων. Ο Κώστας Λαζαρίδης συνεχίζει εντατικά τη προετοιμασία του για το Σπάρταθλον 2017 όπου θα τρέξει στο τέλος του Σεπτέμβρη. Θυμίζουμε ότι στο Σπάρταθλο (απόσταση 246 χιλιόμετρα) θα τρέξει ένας ακόμη αθλητής του ΣΔΥΒ, ο Νίκος Σιδηρόπουλος που συμμετείχε και τερμάτισε τον αγώνα και πέρυσι.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκπροσωπήθηκε με 5 αθλητές του στον 6ο Αγώνα Δρόμου Προφήτη Ηλία απόστασης 9.300 μέτρων που έγινε στη Κερασιά Κοζάνης τη Κυριακή 18 Ιουνίου. 6ος στη γενική κατάταξη και 2ος στη κατηγορία του ήταν ο Αμβρόσιος Δημητριάδης. Ακολούθησε ο Κώστας Λαζαρίδης, και στη συνέχεια οι Ανέστης Μελίδης, Μάκης Κοσμίδης, Βάσω Τασιώνη.

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έγινε το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου ο 1ος Αλεξανδρινός Αγώνας Δρόμου απόστασης 5 χιλιομέτρων. Στον αγώνα έτρεξε ο δρομέας του ΣΔΥΒ Στέργιος Κουσκουρίδας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου. Πολλοί αθλητές του ΣΔΥΒ θα δώσουν το παρόν, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι λόγω του επικείμενου καύσωνα η διοργάνωση τροποποίησε το ωρολόγιο πρόγραμμα. Έτσι τα περισσότερα απογευματινά αγωνίσματα του Σαββάτου θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα από ό,τι αρχικά ορίστηκε, και οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με το φως των προβολέων. Τη Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν από τις 7.00 το πρωί.

Πρόκριση 3 αθλητών του ΣΔΥΒ στο νέο αγώνα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Για πρώτη φορά στα πλαίσια των αγώνων του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας θα γίνει και αγώνας 3 χιλιομέτρων, στον οποίο θα συμμετέχουν μόνο οι νικητές της γενικής κατάταξης και των ηλικιακών κατηγοριών καθενός από τα 7 Run Greece που έγιναν και θα γίνουν το 2017. Σημαντικό χρηματικό ποσό θα δωθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της γεωγραφικής περιφέρειας που θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στον αγώνα των 3 χιλιομέτρων. Τρεις αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου πήραν τη πρόκριση μέσω του Run Greece Λάρισας που έγινε τον Μάρτιο, και θα αγωνιστούν το Νοέμβριο για το καλύτερο αποτέλεσμα, και για να φέρουν στη Θεσσαλία την επιταγή για τα κοινωνικά ιδρύματα. Αυτοί είναι ο Αλέξης Παπαλεξίου, ο Ζήσης Τσουρέλης και ο Στράτος Συμεωνίδης. Η παρουσίαση των προκρινόμενων έγινε σε σχετική εκδήλωση στη Λάρισα.

Ομαδική αποστολή-εκδρομή ΣΔΥ Βόλου και εγγραφές για τον 11ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ανακοινώνει τη πραγματοποίηση εκδρομής με λεωφορείο και την έναρξη των εγγραφών για τον 11ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου με αγώνες 30, 10, 5 χιλιομέτρων. Οι εγγραφές θα γίνονται ως μια βδομάδα πριν τον αγώνα, ωστόσο οι κρατήσεις για το ξενοδοχείο θα πρέπει να γίνουν εντός της βδομάδας  που διανύουμε τώρα (δηλαδή ως το τέλος Ιουνίου), λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει από όλη την Ελλάδα για τα ξενοδοχεία. Στην εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν και συγγενείς-φίλοι που δεν θα τρέξουν. Όλες ο πληροφορίες δίνονται στο σάιτ του ΣΔΥ Βόλου. Δηλώσεις-κρατήσεις για τα μέλη και φίλους του ΣΔΥΒ στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλ. 2421023523.

sdyv1