Ανησυχητικά μηνύματα από FIFA/UEFA: Grexit και αποκλεισμός ομάδων!

Από την έναρξη κιόλας της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA έστειλαν σαφές μήνυμα προς τις Ενώσεις και τις ΠΑΕ: Αν δεν περάσουν σήμερα οι απαιτούμενες αλλαγές στο καταστατικό ώστε να οδηγηθεί η ομοσπονδία ομαλά σε εκλογές, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν δίστασαν μάλιστα, να αναφερθούν σε Grexit, σε κίνδυνο για τους ελληνικούς συλλόγους και την Εθνική ομάδα ή και σε παράταση στη θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης!

Παράλληλα, παραδέχτηκαν ότι συζητείται η τοποθέτηση ξένου αρχιδιαιτητή, ενώ για το περίφημο video assistant referee ειπώθηκε ότι θα εφαρμοστεί στη χώρα μας άμεσα! Ανακοίνωσαν δε, ότι οι διεθνείς συνομοσπονδίες θα εποπτεύουν τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, και όχι από… απόσταση αλλά με παρουσία εκπροσώπων τους στη χώρα μας!

Αρχικά τον λόγο στην Γ.Σ. της ΕΠΟ πήρε ο Νόνταρ Αχαλκάτζε που εκπροσωπούσε την FIFA:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, διότι εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα υπάρχει μια επιτροπή εξομάλυνσης που ορίστηκε με δική μας απόφαση. Έχουν κάνει πολύ σοβαρή δουλειά, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Είμαστε σε ένα σημείο όπου πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Ελπίζουμε ότι η εισήγησή μας θα είναι θετική στη σύνοδό μας στη Ζυρίχη σε 3 ημέρες, όπου ένα από τα θέματα είναι και η Ελλάδα.

Διαβάζω και ενημερώνομαι ότι υπάρχει συζήτηση για Grexit. Είναι και αυτό μια επιλογή, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Υπάρχει και σενάριο για παράταση της θητείας της επιτροπής εξομάλυνσης, αλλά θέλω να πιστεύω ότι η εισήγησή μας θα είναι θετική.

Η FIFA και η UEFA θα είναι παρούσα και μετά τις εκλογές. Θα υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης που θα εποπτεύει τις δραστηριότητες της νέας διοίκησης της ΕΠΟ. Θα έχουμε παρουσία εδώ.

Γνωρίζουμε και το πρόβλημα με την διαιτησία, υπάρχει ομάδα που επεξεργάζεται αλλαγές στην διαιτησία. Αφορούν τον αριθμό των μελών της ΚΕΔ, ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι από το εξωτερικό για να αναλάβουν τη διοίκηση της ΚΕΔ, είναι και η εισαγωγή του video assistant referee που θα εισάγουμε στην Ελλάδα άμεσα»!

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Ζόραν Λάκοβιτς που εκπροσωπούσε την UEFA:

«Η Επιτροπή Εξομάλυνσης έκανε καλή δουλειά, παρά το γεγονός ότι δούλευαν υπό πίεση. Όμως θα έχει γίνει πραγματικά καλή δουλειά όταν εκλέξετε πλέον έναν νέο πρόεδρο και μια νέα διοίκηση. Σκοπός είναι να επανεκκινήσουμε το σύστημα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. 

Ανησυχούμε για το μέλλον των ομάδων σας και το μέλλον των Εθνικών σας ομάδων, οι οποίες πρέπει να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της νέας σεζόν. Πρέπει να περάσουν οι αλλαγές και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η εκλογή νέας διοίκησης. Μετά θα δούμε και την εποπτεία που θα έχουν FIFA-UEFA.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχει πλέον μεγαλύτερη ευθύνη, αφού θα συμμετέχει σε όλα τα όργανα της ΕΠΟ».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις