«Βλέπει» Τραούστασον η ΑΕΚ!

Μια θέση στην οποία η ΑΕΚ κινείται για την ενίσχυσή της είναι και αυτή του εξτρέμ, στην οποία επιθυμεί να αποκτήσει ακόμη έναν ποδοσφαιριστή πλην του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Οι Κιτρινόμαυροι εξετάζουν εδώ και καιρό αρκετές περιπτώσεις, όμως εσχάτως τέθηκε στα υπόψιν τους ένα όνομα που οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά.

Ο λόγος για τον διεθνή ακραίο επιθετικό της Ραπίντ Βιέννης, Άρνορ Τραούστασον. Ο 24χρονος Ισλανδός διεθνής άσος προτάθηκε στην Ένωση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η περίπτωσή του ξεχώρισε, καθώς συγκεντρώνει τα στοιχεία που αναζητούν οι άνθρωποι της ομάδας για τα άκρα.
Ο Τραούστασον γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1993 στο Κέφλαβικ. Αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός εξτρέμ, ενώ μπορεί να παίξει επίσης τόσο δεξιά όσο και στον άξονα. Στην ομάδα της πόλης του (Κέφλαβικ) έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και με τη φανέλα της έπαιξε συνολικά σε 56 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 14 γκολ.
Το 2014 πήρε μεταγραφή για τη σουηδική Νόρκεπινγκ στην οποία αγωνίστηκε την επόμενη διετία και… έδειξε τα δόντια του με 16 γκολ και 19 ασίστ(!) σε 66 επίσημες εμφανίσεις, αναγκάζοντας τη Ραπίντ Βιέννης να δώσει 2 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει και να τον δεσμεύσει με τετραετές συμβόλαιο (έως το 2020).
Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος πετυχαίνοντας τρία γκολ, ενώ είχε τρεις εμφανίσεις για τα προκριματικά του Europa League και πέντε για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης. Μαζί με άλλα τρία ματς κυπέλλου, έπαιξε συνολικά σε 33 παιχνίδια.
Επίσης, είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Ισλανδίας (U17, U19, U21) και πλέον αγωνίζεται στην ανδρών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, έχοντας συνολικά 13 συμμετοχές και πέντε γκολ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις