Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός στο Πανελλήνιο μπάσκετ κορασίδων (75 photos)

Ύστερα από συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 49-43 του Φάρου Κερατσινίου και κατέκτησε αήττητος τον τίτλο του πρωταθλητή στο Πανελλήνιο Κορασίδων, το οποίο διεξήχθη στο κλειστό της Ν. Ιωνίας.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, όταν κυριάρχησαν οι άμυνες. Ο Παναθηναϊκός με σουτ της Εζέτζα προηγήθηκε με 6-3, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη, όμως ο Φάρος πέρασε μπροστά με δύο συνεχόμενα καλάθια της Χατζηλεοντή. Η εναλλαγή στην πρωτοπορία για τις δύο ομάδες συνεχίστηκε μέχρι το 12ο λεπτό όταν ο Φάρος προηγήθηκε με 11-14.
Οι «πράσινες» όμως, με σερί 7-0 πήραν προβάδισμα για πρώτη φορά με τέσσερις πόντους (18-14) στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και με πέντε (21-16) λίγο αργότερα. Η ομάδα από το Κερατσίνι ισοφάρισε σε 21-21 λίγο πριν το φινάλε της περιόδου που ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με διαφορά δύο πόντων.
Ο Φάρος ξεκίνησε εξαιρετικά την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 23-26, ενώ ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον πρώτο του πόντο, 5:33 πριν τη λήξη της με βολή της Στεφάνου. Η διαφορά ανέβηκε κι άλλο (26-35) υπέρ της ομάδας της ΕΣΚΑΝΑ που ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με προβάδισμα μόλις ενός πόντου (34-35) καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει με σερί 8-0.
Με τρίποντο της Στεφάνου ο Παναθηναϊκός πέρασε μετά από ώρα μπροστά με 41-39, 6:06 πριν το τέλος του αγώνα. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι της Χατζηλεοντή, έδωσαν και πάλι προβάδισμα στον Φάρο, για να ισοφαρίσει σε 43-43 με βολές η Κάραλη. Η Εζέτζα με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έφερε την Αθηναϊκή ομάδα μπροστά με 47-43, 1:54 πριν το φινάλε. Η Νικολέτα Κοιλιά με βολές έγραψε το τελικό σκορ μέσα σε έξαλα πανηγύρια για τις νικήτριες.
Δεκάλεπτα: 9-8, 23-21, 34-35, 49-43
Διαιτητές: Σταματόπουλος-Φραγκούλη
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καντζιλιέρης-Αρχιμανδρίτης): Κοιλιά Π., Στεφάνου14(1) , Μουρίκη 8(2), Κάραλη 9, Κοιλιά Ν. 4, Μπεζαϊτη,Τάρλα 4(1), Ζάρρη 2, Εζέτζα 8, Γάτου.
ΦΑΡΟΣ ΚΑΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Λειβάδης-Αναγνώστου): Καρακασίδου 5, Κιαουλιά Μαλ. 3(1), Καραπατάκη 3(1), Καλαφάτη , Κοντραφούρη 11, Παπαμιχαήλ, Τζιλιάνου, Χατζηλεοντή 21.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις