Από μία τριάρα σε κάθε ημίχρονο για Ηρακλή και Άρη

Ένα πραγματικό ντέρμπι διεξήχθη σήμερα το πρωί στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος ανάμεσα σε Ηρακλή και Άρη Μελισσατίκων, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με σκορ 3-0 στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και την ομάδα των Μελισσατίκων να φέρνει «τούμπα» το ματς στο β’ μέρος έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στραβέλλα.

Δυναμικό ξεκίνημα και 3-0 για τον Ηρακλή.

Η ομάδα του Γ. Φασουράκη μπήκε αποφασιστικά στο ματς και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στους φιλοξενούμενους, με κύριους εκφραστές τους Κουσιαρή και Σοροβόλα. Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα είχαμε και το 1-0. Όταν ο Κουσιαρής με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Σοροβόλα και εκείνος με πλασέ εντός μεγάλης περιοχής, δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το 2-0. Συγκεκριμένα στο 28’ ο Σαροβόλας τροφοδοτήθηκε για ακόμη μια φορά από τον Κουσιαρή και στο γύρισμα που επιχείρησε εντός περιοχής, είδε τον Γεωργαλά με προβολή να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Με την συγκεκριμένη τροπή που πήρε το ματς, ο προπονητής των φιλοξενουμένων κ. Βλαχόπουλος, «έριξε» τον Μπαρμπούτα στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Παρ’ όλα αυτά οι παίχτες του Ηρακλή έδειχναν αφηνιασμένοι και κατάφεραν στο 38’ να κάνουν το 3-0 εκμεταλλευόμενοι τα συνεχή λάθη στην άμυνα του ΑΡΗ, καθώς μετά από ασυνεννοησία Γκατζούνα και Κουρίτα, ο Σοροβόλας έκλεψε και πλάσαρε για ακόμη μια φορά υποδειγματικά ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ ακόμη πιο ψηλά. Η τελευταία πάντως αξιόλογη φάση για το α’ μέρος ανήκει στους φιλοξενούμενους, με τον Μπαρμπούτα να σημαδεύει την συμβολή των δοκών στο 41’.

Είσοδος Στραβέλα και 3-3.

Το δεύτερο μέρος θα έλεγε κανείς πως θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και πως οι παίχτες του ΑΡΗ απλά θα προσπαθούσαν να μειώσουν στο σκορ. Όμως η είσοδος του έμπειρου Κ. Στραβέλα ήρθε να αλλάξει άρδην την ροή του ματς. Συγκεκριμένα στο 53’ ο Καψιώτης με πολύ ωραία σαραντάρα βρήκε τον επιθετικό των φιλοξενουμένων στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή και ανατράπηκε καθαρά από τον Υφαντή, με τον διαιτητή Κώστα να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέβαλε ο ίδιος κάνοντας το 3-1 με αρκετή δόση τύχης, καθώς ο Υφαντής μάντεψε σωστά αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το πολύ δυνατό σουτ. Το γκολ αυτό φάνηκε πως έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους και στο 64’ κατάφεραν να κάνουν το 3-2, όταν και πάλι ο Στραβέλας ύστερα από γύρισμα του Ζηρδέλη πρόλαβε Υφαντή και Μπαρέκα και με προβολή σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το παιχνίδι απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον και οι παίχτες του Ηρακλή είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο Βουρδάκης, έβγαινε στην κόντρα επίθεση όμως δεν είχε καθαρό μυαλό στο τελείωμα των φάσεων. Στο 87’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, καθώς ο Γκοτσόπουλος επωφελήθηκε από την αδυναμία των ποδοσφαιριστών του Ηρακλή να απομακρύνουν την μπάλα και με δυνατό συρτό σουτ έγραψε το τελικό 3-3. Γκολ που έμελε να είναι και το τελικό, σε ένα άκρως εντυπωσιακό και σπάνιας ομορφιάς παιχνίδι για το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως και οι δύο ομάδες είχαν σοβαρά παράπονα από την διαιτησία του Κώστα που ελέγχεται σε αρκετές περιπτώσεις στον πειθαρχικό κώδικα.

Συνθέσεις:

Ηρακλής Βόλου: Υφαντής(73’ Αρβανίτης), Τσαντόπουλος, Μαστροπαναγιώτης, Μπαρέκας, Μόκιας, Σινάνης, Βουρδάκης, Κουτσιαρής, Σοροβόλας (67’ Λεβέντης), Θάνος (18’ Μαραγγός),Τσατσαρώνης.

ΑΡΗΣ Μελισσατίκων: Κουρίτας, Μαγιόγλου , Γκοτσόπουλος, Σατραζέμης(30’ Μπαρμπούτας), Γεωργαλας, Καψιώτης, Ιμπρα, Γκατζούνας, Τσελεπής(46’ Στραβέλας), Τσουκαλάς, Βλαχόπουλος (53’ Ζηρδέλης)

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις