Ν. Τσεκούρας: Ουδέποτε εμποδίσαμε κάποιον να καταθέσει πρόταση

Πρώτος ομιλητής στη γενική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ήταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας, ο οποίος στην τοποθέτησή του τόνισε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας εδώ και με αφορμή τα 80 χρονιά λειτουργίας του Ολυμπιακού Βόλου, θα θέλαμε η τακτική γενική συνέλευση να είναι

η ιδρυτική της νέας ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η ομάδα μας να αγωνίζεται τη νέα περίοδο στη Football League.
Δυστυχώς η επιθυμία μας δεν έγινε πραγματικότητα και καλούμαστε πάλι να κάνουμε μια νέα προσπάθεια.
Είναι γεγονός βαρεθήκαμε, απογοητευτήκαμε, εξαπατηθήκαμε, αλλά δεν πρέπει να απογοητευτούμε, γιατί απλά είμαστε Ολυμπιακός Βόλου, γιατί εμείς εδώ δεν είμαστε οπαδοί κατηγορίας, αλλά γεννημένοι και μεγαλωμένοι με τα ιδανικά, τις χαρές και τις λύπες αυτής της μεγάλης ομάδας.
Γιατί στο ποδόσφαιρο κανείς δεν κάνει συμβόλαιο με το πρωτάθλημα και την επιτυχία, υπάρχουν και οι αποτυχίες και οι αστάθμητοι παράγοντες.
Δεν έχει κανένας μας δικαίωμα σ’ αυτή τη μεγάλη ομάδα να λέει ότι τα παρατάω γιατί δεν μπόρεσα να ανεβώ κατηγορία.
Ακούμε συνέχεια από κάποιους, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα απορροφηθεί, θα αλλάξει όνομα, θα διαλυθεί και άλλα τέτοια φαιδρά. Θα τους χαρακτηρίσουμε απληροφόρητους για να μην τους αποδώσουμε σκοπιμότητα.
Για κακή τους τύχη φροντίσαμε, ως διοίκηση, ο Ολυμπιακός να έχει εναρμονισμένο καταστατικό, με τις επιταγές της UEFA και της EΠO και για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει το κυρίαρχο σώμα της γενικής συνέλευσης, που είστε όλοι εσείς, να το αποφασίσετε.
Όπως καταλαβαίνετε το εμπόδιο είναι πολύ μεγάλο και δεν θα το τολμήσει κανείς.
Θέλω κατηγορηματικά, για μια ακόμη φορά, να κάνω σαφές και να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε εμποδίσαμε κάποιον που επιθυμούσε να καταθέσει πρόταση να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα, να την καταθέσει, ούτε όρους βάλαμε, ούτε ζητήσαμε χρήματα, γραμμάτια ή επιταγές, ως εγγύηση, από κανέναν.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να κρατάμε ίσες αποστάσεις από όλους, να διαφυλάξουμε το κύρος του συλλόγου και να συμβάλουμε στην κατεύθυνση της ομόνοιας και της ενότητας των δυνάμεων.
Θέλω να σας ενημερώσω, ότι παραδίδουμε έναν σύλλογο καθαρό από χρέη προς ΙΚΑ, Εφορία και προς τρίτους και ζητήσαμε εγγυήσεις γραπτές, ότι στο τέλος της περιόδου 2017-2018 θα μας παραδοθεί ένας σύλλογος καθαρός από χρέη.
Η μορφή της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι τέτοια, που δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει συνεργασία με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη.
Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος βοήθησε τον Ολυμπιακό Βόλου σε μια κρίσιμη περίοδο και έβαλε χρήματα. Ούτε επιθυμούσαμε να αποχωρήσει και να χάσει τα χρήματά του.
Μόνος του επέλεξε την αποχώρηση, γιατί υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας με τον κ. Μποτσιβάλη, όπως είπε.
Και εάν τελικά δεν θέλει να βοηθήσει και απομακρυνθεί, από το βήμα αυτό καλούμε την επόμενη διοικούσα επιτροπή και τον πρόεδρό της να δεσμευτεί μπροστά στο κυρίαρχο σώμα της γενικής συνέλευσης, ότι θα σεβαστεί το συμφωνητικό που υπογράψαμε πέρυσι και όσοι ήταν στη διοικούσα επιτροπή και έβαλαν χρήματα, όταν γίνει καινούργια ΠΑΕ να τα μετοχοποιήσουν.
Πριν τρία χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου δεν υπήρχε στα μητρώα της Γ.Γ.Α, δεν είχε αθλητική αναγνώριση για κανένα τμήμα, δεν μπορούσε να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και καμία επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τρεις φορές διαλύθηκε η επαγγελματική ομάδα με συνέπεια να διαλύονται και τα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου.
Ο σύλλογος έχει πλέον αθλητική αναγνώριση για όλα τα αθλήματα, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πράγματα υποχρεωτικά για τη λειτουργία του, βάσει του νέου αθλητικού νόμου.
Εμείς, οι μικροί παράγοντες, κατορθώσαμε μετά από σκληρή δουλειά και με τη βοήθεια από την Αθήνα του δικηγόρου Αργύρη Λίβα και των τοπικών πολιτικών παραγόντων ο Ολυμπιακός Βόλου να παίξει στην Γ’ Εθνική αντί για το τοπικό που προέβλεπε ο ΚΑΠ, χωρίς -6 βαθμούς, χωρίς 50.000 ευρώ πρόστιμο.
Και πριν από λίγες μέρες ήρθε και η δικαίωση του αγώνα μας, κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου όταν ξαναγίνει ΠΑΕ, να μην έχει χρέη και βάρη από το παρελθόν.
Σε συνεργασία, δε, με τη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου και το δικηγορικό γραφείο του κ. Βασίλη Μπακαλλιάνου, προχωρήσαμε στην κατάθεση αίτησης εκκαθάρισης της ΠΑΕ στο Πρωτοδικείο. Η απόφαση βγήκε θετική για μας και πλέον και η εκκαθάριση έχει πάρει τον δρόμο της.
Δεν είναι άδικο όλος αυτός ο αγώνας, όλες αυτές οι επιτυχίες, να γίνουν στάχτη στον βωμό ενός χαμένου πρωταθλήματος; Δεν είναι αμαρτία να εγκαταλείψουμε αυτό τον σύλλογο;
Όλοι μαζί, ενωμένοι, δεν περισσεύει κανένας, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μας ενώνει η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν ασχολούμαστε με κανέναν άλλο σύλλογο, επιθυμούμε τη συνεργασία με όλους, αλλά πρώτα δυναμώνουμε τον δικό μας Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις