Πρόταση για απαγόρευση μεταγραφών στις μη αδειοδοτούμενες ομάδες

Εβδομάδα… αδειοδοτήσεων θα είναι η επόμενη για τη Football League, καθώς την Τετάρτη (12/7) οι ΠΑΕ θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Αδειοδότησης και θα ενημερωθούν για το αν πήραν άδεια. Βέβαια, ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής. Η πρόταση της Football League περιλαμβάνει την απόκτηση παικτών κάτω των 23 ετών και τριών ξένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Metrosport», ο Γιώργος Δημητρίου έχει κάνει πολύ πιο αυστηρές εισηγήσεις. Συγκεκριμένα, αναμένεται ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ προτείνει την ολική απαγόρευση μεταγραφών και μόνο δυνατότητα εγγραφής ποδοσφαιριστών από την Κ20. Αυτό θα καταστήσει βέβαια την ομάδα υποψήφια για υποβιβασμό. Το σκεπτικό ωστόσο είναι ότι κάθε χρόνο μένουν δεκάδες προπονητές και ποδοσφαιριστές απλήρωτοι, ενώ οι παράγοντες εκμεταλλεύονται διάφορους τρόπους να απαλλαγούν από τα χρέη.
Το θέμα των ποινών για τη μη αδειοδότηση των ομάδων θα συζητηθεί εκ νέου από την ΕΠΟ και τη Football League, με τη Λίγκα να θεωρεί πως αρκετοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα μείνουν στον αέρα.
Παράλληλα, η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Football League εκπνέει στις 5 Αυγούστου και ήδη υπάρχουν ομάδες, όπως ο Αγροτικός Αστέρας και ο Εργοτέλης, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα δηλώσουν συμμετοχή. Παράλληλα, η Λίγκα προσπαθεί να βρει νέα έσοδα, έτσι ώστε φέτος οι ομάδες να λάβουν κάποια χρήματα. Και όλα αυτά να έχουν… τακτοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο, προκειμένου η σέντρα που έχει οριστεί για τις 24/9 να μην πάρει αναβολή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις