Με αφαίρεση 33 βαθμών τιμωρήθηκαν τα Χανιά

Βαριά ήταν η καμπάνα που έπεσε στα Χανιά, για τα απλήρωτα πρόστιμα τους.

Πιο συγκεκριμένα ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τους Κρητικούς με αφαίρεση 33 βαθμών, μιας και οι οφειλές που είχαν προς την ΕΠΟ, αλλά και την διοργανώτρια αρχή κρίθηκαν ληξιπρόθεσμες.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και με βάσει τον ΚΑΠ, η ποινή για τον ΑΟΧ είναι αφαίρεση ενός βαθμού, για κάθε παιχνίδι που έδωσε από τον Απρίλιο και μετά.

Ωστόσο επειδή δεν πρόκειται για ένα πρόστιμο αλλά για πολλά που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, αυτό είχε σαν συνέπεια, η ποινή να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι Χανιώτες από την πλευρά τους, έπειτα από την τιμωρία αυτή, θα προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, προκειμένου να υπάρξει ανατροπή της τιμωρίας, για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να πληρώσει τα πρόστιμα τα οποία ανέρχονται σε 18.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χρόνος δεν είναι υπέρ του ΑΟΧ, καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί η επικύρωση της βαθμολογίας. Παράλληλα η εν λόγω υπόθεση δεν αποτελεί την μοναδική δικαστική τους διαμάχη καθώς την προσεχή Τετάρτη (12/7), θα εκδικαστεί η έφεση που είχε κατατεθεί, κατά της πρωτόδικης απόφασης για την αφαίρεση βαθμών λόγω του ότι αγωνιζόταν για καιρό στο πρωτάθλημα χωρίς εγγυητική επιστολή και πιστοποιητικό συμμετοχής.

Αναλυτικά οι Αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Football League

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας εξέδωσε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλουμένη την ποινή της αφαίρεσης ενός (1) βαθμού ύστερα από κάθε επόμενο αγώνα αυτής και για όσο χρόνο δεν εξοφλείται η ένδικη οφειλή.

2) ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση, κατά το μέρος της που αφορά στη μη εμπρόθεσμη καταβολή των χρηματικών ποινών που επιβλήθηκαν με τις αποφάσεις του παρόντος Οργάνου. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλουμένη την ποινή της αφαίρεσης ενός (1) βαθμού ύστερα από κάθε επόμενο αγώνα αυτής και για όσο χρόνο δεν εξοφλείται η ένδικη οφειλή.

3) ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, ως προς την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση, κατά το μέρος της που αφορά στη μη εμπρόθεσμη καταβολή των χρηματικών ποινών που επιβλήθηκαν με τις αποφάσεις του παρόντος Οργάνου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις