«Να μην χάνονται τα ταλέντα του Βόλου»

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/7) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της σχολής ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής, στην οποία επισημοποιήθηκε η συνεργασία της σχολής με τη νεοσύστατη ομάδα Ν.Π.Σ. «Βόλος», η οποία – ως γνωστόν – θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από πλευράς Αγίας Παρασκευής μίλησε ο γενικός γραμματέας της Σχολής, Αλέξης Μαλακασιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για μια νέα σελίδα που ανοίγεται για την Σχολή. Από τον Ν.Π.Σ. «Βόλος» τοποθετήθηκε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Άκης Πέτρου, ο οποίος χαρακτήρισε πιλοτική τη συνεργασία με την Αγία Παρασκευή, τονίζοντας πως στόχος είναι τα ταλέντα που υπάρχουν στον Βόλο να μην φεύγουν και να μην χάνονται.
Πρώτος μίλησε ο Αλέξης Μαλακασιώτης, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Σας καλωσορίζουμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, όπου δραστηριοποιούμαστε στον παιδικό αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο – ειδικότερα – τα τελευταία 19 χρόνια, μαζί με τον κ. Σαρρή.
Μία νέα σελίδα ανοίγει στην πορεία που έχουμε διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια. Έγινε μία πρόταση από τον κ. Πέτρου, που από την πρώτη στιγμή δεν μας άφησε αδιάφορους. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας επέλεξε να συνεργαστούμε στο επίπεδο των Ακαδημιών και να βοηθήσουμε τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην πόλη. Έχουμε να προσφέρουμε πολλά και αντίστοιχα αυτή η νέα ομάδα να προσφέρει και σε μας πολλά.
Αν αναλογιστούμε την πορεία που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια και πόσα παιδιά έχουν φύγει από το νομό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τη μία χαιρόμασταν και από την άλλη στεναχωριόμασταν, που αυτά τα παιδιά δεν πρόλαβαν να παίξουν στην ομάδα μας. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Ο Κατράνης φόρεσε τη φανέλα της Αγ. Παρασκευής τρεις φορές και τώρα αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ. Ήταν ένα όραμα που είχαμε από την πρώτη στιγμή. Να δούμε παιδιά, που θα έχουν μεγαλώσει εδώ από πέντε χρονών και θα μπορούν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Δυστυχώς, οι ομάδες της πόλης δεν ανταποκρίθηκαν στην πορεία που είχαμε. Θεωρώ ότι είναι μία ευκαιρία να παρουσιάσουμε κι εμείς καλύτερα αποτελέσματα και οι γονείς να έχουν μία εναλλακτική και να μη χρειάζεται να φύγουν από την πόλη. Γιατί, αν έχουν φύγει 10 παιδιά να παίξουν σε άλλους συλλόγους, άλλοι 150 ήταν ισάξιοι, αλλά δεν πήραν την ευκαιρία. Γιατί το κόστος της μετακόμισης σε μία άλλη πόλη, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και η ζωή εκεί, μπορεί να στοιχίζει 15-20 χιλιάδες ευρώ. Για πολλούς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».
Για το επίπεδο της συνεργασίας: «Από την πρώτη στιγμή και τις πρώτες συζητήσεις, συμφωνήσαμε ότι το μέλλον μίας ομάδας ανήκει στις ακαδημίες. Βλέπετε ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ διαθέτουν μπάτζετ 3 εκ. κάθε χρόνο για τις ακαδημίες τους. Βλέπω ότι στη νέα ομάδα οι άνθρωποι θέλουν να επενδύσουν σοβαρά».

Α. Πέτρου: Δίνουμε βαρύτητα στους νεαρούς παίκτες
«Σήμερα ανακοινώνεται μία πιλοτική συνεργασία με την Αγία Παρασκευή. Μία ακαδημία ποδοσφαίρου που έχει δείξει τη δουλειά της, αναδεικνύοντας ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε υψηλές κατηγορίες. Επειδή στους επενδυτές που ήρθαν στο Βόλο για τη νέα αυτή ομάδα, ενδιαφέρει να ασχοληθούν και με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του νομού, γιατί ο Βόλος έχει καλούς παίκτες, μιλήσαμε με τον κ. Μαλακασιώτη, ώστε να προχωρήσουμε σ’ αυτή την πιλοτική συνεργασία. Στόχος είναι τα ταλέντα που υπάρχουν στον Βόλο να μην φεύγουν και να μην χάνονται.
Εύχομαι να έχουμε μία άριστη συνεργασία. Δεν θα υποδείξουμε εμείς στην Αγία Παρασκευή πως θα κάνει τη δουλειά της, γιατί το έργο της δείχνει ότι δουλεύει πάρα πολύ σωστά. Είμαστε χαρούμενοι μ’ αυτή τη συνεργασία. Θα δημιουργήσουμε με παιδιά της Ακαδημίας μία ομάδα κάτω των 20 ετών, που θα δηλωθεί στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, με το όνομα Ν.Π.Σ «Βόλος». Ευχόμαστε η ακαδημία της Αγίας Παρασκευής να συνεχίζει να παράγει ποδοσφαιριστές που μέσω της νέας ομάδας να εξελίσσονται ακόμη περισσότερο.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχουμε μία καλή συνεργασία. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει από τις μέχρι τώρα μεταγραφικές μας κινήσεις.
Όπως προανέφερα, μία ομάδα, με το όνομα Ν.Π.Σ. «Βόλος» θα δηλωθεί στην ΕΠΣΘ και θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Ακαδημιών. Θα δούμε σε ποια ηλικιακή κατηγορία θα συμμετάσχει αυτή η ομάδα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις