Από τη Σούπερ Λιγκ στο Τοπικό!

Απίστευτο! Πέρσι έπαιζε Σούπερ Λίγκα, φέτος Φούτμπολ Λίγκ και τώρα πάει στα …τοπικά πρωταθλήματα! Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικούανέλυσε τους λόγους που δεν θα δηλώσει συμμετοχή η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Στη συνέντευξη δεν βρέθηκε κανένας θεσμικός παράγοντας της Κομοτηνής και του νομού Ροδόπης

Ο αντιπρόεδρος του ΑΠΣ Πανθρακικός Γιώργος Μπάρκουλας αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Πρώτον, ο οικονομικός. Δεν έχει βρεθεί κάποιος να στηρίξει την ομάδα οικονομικά για να την κατεβάσει στη Γ’ Εθνική. Δεύτερον, αν κατέβουμε εμείς Γ’ Εθνική τότε παίρνουμε όλες τις τιμωρίες της ΠΑΕ, ξεκινάμε με μείον έξι βαθμούς και υπάρχει ένα πρόστιμο από 2.000 ως 5.000 ευρώ που ακριβώς δεν ξέρουμε το ποσό.

Τρίτον, αν κατεβαίναμε στη Γ’΄Εθνική, την πρώτη χρονιά ο στόχος θα ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία αφού έτσι κι αλλιώς η άνοδος απαγορεύεται για μια χρονιά αλλά την δεύτερη χρονιά, επειδή είμαστε Πανθρακικός και έχουμε βαριά φανέλα, θα επιδιώκαμε πρωταθλητισμό, ώστε να ανέβουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ανεβαίνοντας εκεί αμέσως θα έχουμε αναβίωση του 50% των χρεών της ΠΑΕ προς τρίτους, πράγμα δύσκολο να βρεθεί κάποιος να βάλει τα λεφτά του για μια ή δυο χρονιές και την τρίτη να βρεθεί χρεωμένος».

Καταλήγοντας εξήγησε: «Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικού έλαβε την απόφαση «α ξανακάνουμε τον Πανθρακικό μεγάλο ξεκινώντας από το μηδέν, από τα τοπικά της ΕΠΣ, μέχρι να βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει να ανεβάσουμε την ομάδα σε επαγγελματικές κατηγορίες. Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, να ανέβουμε Α’ τοπικό και βήμα-βήμα να ξαναχτίσουμε την ομάδα».
ΠΗΓΗ: thrakisports.gr