Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Βούκοβιτς

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Σέρβου αμυντικού, Γιάγκος Βούκοβιτς, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κόνιασπορ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, από το πρωί της Πέμπτης (13/7) ο Γιάγκος Βούκοβιτς είναι κι επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος Σέρβος αμυντικός θα μεταβεί στο Βέλγιο, όπου διεξάγεται η προετοιμασία των “ερυθρόλευκων”.

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς γεννήθηκε στο Τίτοβ Βρμπας της Πρώην Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας στις 10 Ιουνίου κι έχει ύψος 1.95. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα και το 2005 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. Το 2006 μετακόμισε στη Ραντ και μετά από τρία χρόνια πήρε το δρόμο για το εξωτερικό καθώς έφυγε από τη Σερβία για να πάει στην Ολλανδία και την Αϊντχόφεν.
Μεσολαβούντος ενός δανεισμού στη Ρόντα, επέστρεψε το 2013 στη Σερβία για τη Βοϊβοντίνα κι από το 2014 ήταν κάτοικος Ικονίου, φορώντας τη φανέλα της Κόνιασπορ.

Την περυσινή σεζόν είχε 27 συμμετοχές και τέσσερα γκολ (απέναντι σε Γκαζιάντεπσπορ, Αλάνιασπορ, Άδανασπορ και Ρίζεσπορ) στην τουρκική Super Lig, πέντε στο Κύπελλο της γειτονικής χώρας και τέσσερις στο Europa League.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ:

“Ο Γιάγκος Βούκοβιτς (1,95μ.) γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1988 στο Bačko Dobro Polje της Σερβίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα και από εκεί τη σεζόν 2006-2007 δόθηκε δανεικός στην FK Rad. Την αμέσως επόμενη σεζόν η FK Rad τον πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό της με κανονική μεταγραφή. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θρύλου αγωνίστηκε για δύο σεζόν στην σερβική ομάδα και αμέσως ξεχώρισε.

Το 2009-2010 έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του με την PSV Eindhoven να τον εντοπίζει και τον κάνει δικό της με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ο ολλανδικός σύλλογος κινήθηκε για την απόκτησή του από την FK Rad (όπου και άνηκε κανονικά), τη σεζόν 2010-2011.

Μία σεζόν αργότερα (2011-2012) δόθηκε δανεικός στην Roda JC Kerkradef και στις31 Αυγούστου 2013 επέστρεψε στην χώρα του για χάρη της FK Vojvodina Novi Sad, η οποία τον απέκτησε από την PSV Eindhoven. Στις 7 Ιανουαρίου 2014 η Atiker Konyaspor τον ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της, όπου και αγωνιζόταν μέχρι πρότινος, έχοντας κατακτήσει μάλιστα και 1 Κύπελλο Τουρκίας. Πλέον, αποτελεί μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού!


 
Είναι εν ενεργεία διεθνής με την ομάδα της Εθνικής Σερβίας, καθώς είναι βασικό στέλεχος των «Πλάβι» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Έχει αγωνιστεί, επίσης και στις μικρότερες εθνικές ομάδες της Σερβίας”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις