Τα πάνω κάτω στον Ολυμπιακό Β. μέσα σε δύο αγωνιστικές

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό Βόλου στο παιχνίδι με τον Αγρ. Αστέρα ήταν η νίκη, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να μειώσουν στον ένα βαθμό τη διαφορά από τη Ζάκυνθο και την ΑΕΛ που βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι οφ της Football League.
Η αποστολή…

…για τους παίκτες του Ολυμπιακού εξετελέσθη, έστω κι αν η ομάδα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Πήρε τους τρεις βαθμούς και κατάφερε μέσα σε δύο αγωνιστικές το -7 από την 3η θέση να το κάνει -1, μπαίνοντας γερά στη διεκδίκηση των πλέι οφ.
Ο Ολυμπιακός σκόραρε γρήγορα, μόλις στο 2′ και από εκεί και πέρα δεν ρίσκαρε, παίζοντας παιχνίδι υπομονής, με σκοπό να «χτυπήσει» τον αντίπαλο όποτε θα του δινόταν η ευκαιρία. Η ομάδα δεν έθελξε με την απόδοσή της, (ήταν ελάχιστες οι «καθαρές» φάσεις για γκολ που δημιούργησε), ωστόσο, στο 42′ πέτυχε και δεύτερο γκολ, πάλι προερχόμενο από στημένη φάση, για να πάρει σημαντικό προβάδισμα νίκης από το ημίχρονο.
Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν κατάλληλα το παιχνίδι, εφαρμόζοντας την ίδια τακτική, ωστόσο, δέχθηκαν ένα γκολ και πάλι από λάθος εκτίμηση της άμυνας (ο Ρίζος ευθύνεται καθώς δεν έκανε έξοδο), πράγμα που θα πρέπει να προβληματίσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.
Η ομάδα αγχώθηκε για ένα δεκάλεπτο, όμως το γκολ του Γιαλούση στο 79′ έδιωξε το φόβο, έφερε και πάλι την ηρεμία στην ομάδα, για να φτάσει ο Ολυμπιακός σε μια άνετη νίκη.
Αυτή η επιτυχία σίγουρα αναμένεται να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία της ομάδας εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής (22/2, 18.00) με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, στο οποίο ο Ολυμπιακός θα πάει να παίξει με πάθος για το νικηφόρο αποτέλεσμα, συνεχίζοντας την παράδοση φέτος στους αγώνες με τη Λάρισα (δύο νίκες και μία ισοπαλία σε κύπελλο και πρωτάθλημα).
Κι όπως είπε και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι: «θέλουμε όλη τη πόλη μαζί μας και θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στη Λάρισα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις