Στη “μάχη” του Ευρωπαϊκού ρίχνεται η Εθνική Νέων Ανδρών μπάσκετ

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λένε. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, η Εθνική Νέων Ανδρών καλείται σήμερα να μπει με το δεξί στο Ευρωπαϊκό U20 της Κρήτης (15-23/7) αντιμετωπίζοντας την Τσεχία στο κλειστό του Κλαδισού στα Χανιά (21:15).

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας είναι πιο δύσκολη από ό,τι… ακούγεται. Πέρα από το κλισέ (πλην όμως αληθές) των παγίδων που κρύβουν οι πρεμιέρες, ζητείται εγρήγορση για δύο λόγους: πρώτον, η Εθνική έκανε μια προετοιμασία μετ’ εμποδίων, με τους Λούντζη και Χαραλαμπόπουλο να χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της και ουσιαστικά να επιστρέφουν στις δύο τελευταίες προπονήσεις αλλά και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να τίθεται νοκ άουτ 4-5 μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης και, δεύτερον, ο αντίπαλος δεν είναι αμελητέα ποσότητα, καθώς πρόκειται για κατά περίπου τα 2/3 την ομάδα που πέρσι τερμάτισε έβδομη στην αντίστοιχη διοργάνωση που είχε γίνει στο Ελσίνκι.
Η ελληνική ομάδα, με τη σειρά της, έχει 8/12 μέλη της U18 που το 2015 στο Βόλο είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης (Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Μιλεντίγεβιτς, Φλιώνης, Δίπλαρος, Μουράτος, Σκουλίδας, Χρηστίδης) και τέσσερα νέα πρόσωπα (Κόνιαρη, Καρρά, Τάταρη και Αγραβάνη αντί των Παπαγιάννη, Ντουζίδη, Μιχαλούτσου και Σκορδά). Οι βλέψεις είναι υψηλές, αλλά ο ανταγωνισμός το ίδιο γι’ αυτό και οι τόνοι είναι χαμηλοί.
Υπενθυμίζεται πως η Εθνική είναι στο ίδιο γκρουπ, πέρα από τη Σουηδία, με Σουηδία και Γερμανία, τις οποίες θα αντιμετωπίσει την Κυριακή και τη Δευτέρα αντίστοιχα. Όλες οι ομάδες προκρίνονται στους «16», όπου αρχίζουν τα νοκ άουτ (που θα φιλοξενηθούν στο Ηράκλειο), ωστόσο η κατάταξη παίζει ρόλο. Η ελληνική ομάδα αν τερματίσει πρώτη στον όμιλό της θα παίξει στους «16» με τον τελευταίο του Β’ Γκρουπ (Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Γαλλία, Τουρκία), ενώ αν είναι δεύτερη με τον τρίτο, τρίτη με τον δεύτερο και τέταρτη με τον πρώτο.

Χανιά (Α’ και Β’ Όμιλος)
Σάββατο 15 Ιουλίου
13.45 Σουηδία-Γερμανία
16.00 Ισλανδία-Γαλλία
18.15 Μαυροβούνιο-Τουρκία
21.15 Τσεχία-Ελλάδα

Ρέθυμνο (Γ’ και Δ’ Όμιλος)
Σάββατο 15 Ιουλίου
14.30 Ουκρανία-Λιθουανία
16.45 Σλοβενία-Ισπανία
19.00 Ισραήλ-Λετονία
21.15 Ιταλία-Σερβία

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις