Ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΣΘ για εγγραφή του Ν.Π.Σ. Βόλος (photos & video)

Με ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΠΣΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/7) στα γραφεία της Ένωσης, επικυρώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ για την εγγραφή των νέων σωματείων-μελών ΑΣΒ Νέος Μαγνησιακός και Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος.

Αρχικά ορίστηκαν οι γραμματείς της γενικής συνέλευσης που ήταν οι κ.κ. Κουτσιμπός, Αλιάτης και Καραδήμος. Ο κ. Κουτσιμπός διάβασε την πρόσκληση της ΕΠΣΘ και αφού στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως υπήρχε απαρτία, άρχισε η γενική συνέλευση.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Περικλής Λασκαράκης. Αρχικά διάβασε στα μέλη της γενικής συνέλευσης τα εξώδικά που απέστειλαν στην Ένωση η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Στη συνέχεια τόνισε «πως το πλαίσιο εγγραφής ενός σωματείου στην Ένωση είναι το καταστατικό της ΕΠΣΘ και ο Κανονισμός Ερασιτεχνικών Σωματείων της ΕΠΟ. Σύμφωνα με το καταστατικό στο άρθρο 6 με τίτλο «προϋποθέσεις απόκτησης ιδιότητας μέλους» και 7 «διαδικασίες για την απόκτηση μέλους», ορίζονται με σαφήνεια όλες οι προϋποθέσεις που πρέπει ένα σωματείο να πληροί, για να υποβάλει αίτηση εγγραφής στην Ένωση. Τις προϋποθέσεις αυτές πληρούν τόσο ο Νέος Μαγνησιακός, όσο και ο ΝΠΣ «Βόλος».

Εν συνεχεία το άρθρο 8 αναφέρει «απόφαση για την εισδοχή». Το Δ.Σ. της ΕΠΣΘ αποφασίζει για την εγγραφή ενός ερασιτεχνικού σωματείου, ως νέου μέλους της. Η απόφαση αυτή επικυρώνεται από την αμέσως επόμενη γενική συνέλευση της ΕΠΣΘ. Δεν μπορεί να απορριφθεί η εισδοχή νέου μέλους, εφόσον τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 6 και 7 του καταστατικού.

Τα δύο σωματεία ο Νέος Μαγνησιακός και ο ΝΠΣ «Βόλος» κατέθεσαν αίτηση και προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ως εκ τούτου, ήμασταν υποχρεωμένοι, ως Δ.Σ. να κάνουμε δεκτή την εγγραφή τους, την οποία θα πρέπει να επικυρώσει και η γενική συνέλευση».

Τηρούν τις προϋποθέσεις είμαστε υποχρεωμένοι να εγγράψουμε και τα δύο σωματεία

Στο εξώδικο της Νίκης γίνεται λόγος, πως την απόφαση έπρεπε να την πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή και όχι το διοικητικό συμβούλιο. Ξέρετε αν υπάρχει όργανο Εκτελεστική Επιτροπή στην ΕΠΣΘ; Η εκτελεστική επιτροπή στη δική μας Ένωση είναι το Δ.Σ., σύμφωνα με το καταστατικό μας.

Ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας. Δεν υπήρχε καμία άρνηση και ομόφωνα η γενική συνέλευση επικύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ για την εγγραφή των Νέου Μαγνησιακού και ΝΠΣ «Βόλος» ως μέλη της Ένωσης.

Από την γενική συνέλευση απουσίασαν η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ρήγας Φεραίος (από τις ομάδες που αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία), ενώ κανονικά το «παρών» έδωσε ο Γ.Σ. Αλμυρού, ο οποίος φέτος θα παίξει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις