Κούγιας: «Αδιανόητο να γίνει έτσι το πρωτάθλημα»

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ομάδας έκανε ο Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ αναφέρθηκε στην πρόταση της NOVA για μείωση των ομάδων και για τα play off και play out, τονίζοντας πως είναι αντίθετος και πως μια τέτοια πρόταση δεν γίνεται να περάσει.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρώτο φιλικό των «βυσσινί» με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την πρόταση της NOVA για τη Super League: «Είναι αδιανόητο για την ΑΕΛ να μην γίνεται πρωτάθλημα στην Ελλάδα με 16 ομάδες και ο πρωταθλητής να μην είναι πρωταθλητής. Είναι αδιανόητο…

Υπήρξε απαίτηση της NOVA να μπαίνουν τα ντέρμπι διάσπαρτα ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον. Όλα στο βωμό των τηλεοπτικών και του κέρδους. Η πρόταση της ΑΕΛ ήταν να είναι 16 οι ομάδες και όλα να είναι καθαρά όπως γινόταν παλιά, τότε που πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΛ και ο ΠΑΟΚ. Τότε που ο κόσμος γέμιζε τα γήπεδα. Με οπαδούς και των δύο ομάδων και χωρίς επεισόδια.

Η πρότασή μας είναι να μην υπάρχουν play off και play out. Να ανεβαίνουν δύο ομάδες και δύο να πέφτουν αντίστοιχα.

Οι 16 ομάδες που θα βρίσκονται στη Super League θα πρέπει να παρουσιάσουν στη διοργανώτρια αρχή τα εξής στοιχεία: προπονητικό κέντρο, αξιόπιστο γήπεδο και καλό αγωνιστικό χώρο, μέσο όρο οπαδών. Θα πρέπει να είναι εμφανές ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και ο εγγυητής της κάθε ομάδας, και να υπάρχουν εγγυημένοι προϋπολογισμοί. Να υπάρχει η εγγύηση πως αν δεν τηρήσει αυτά τα στοιχεία θα αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Όπως και να έχει υποδομές. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 200 παιδιά από ηλικίες 6-14.

Φέτος λένε ότι θα πέσουν τέσσερις ομάδες από την περσινή σεζόν για να μειωθούν στις 14. Να μην υπάρχει πρωταθλητής και από τη θέση 5 και μετά να παίζουν για τις θέσεις της Ευρώπης. Οι ομάδες από τη θέση 6 έως και τη 12 να μην κάνουν τίποτα μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα.

Οι υπόλοιποι να παίζουν play out με ομάδες της Football League. Πέντε μήνες τι θα κάνουν αυτές οι ομάδες και ποιος παίκτης θα έρθει όταν ξέρει ότι δεν θα αγωνίζεται για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τι θα πρέπει να κάνουν οι οπαδοί μας; Σε αυτή την ποδοσφαιρική λογική η NOVA δεν λέει τίποτα. Δεν γίνεται να περάσει αυτή η σκέψη.

Κουτσά-στραβά αν δεν βρεθεί τηλεοπτική μετάδοση, εμείς θα το γεμίσουμε το γήπεδο. Οι οπαδοί μας αν δεν υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση θα εκτοξευτούν στους 10.000 στο γήπεδο μας και εμείς αυτομάτως θα έχουμε πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Τους περισσότερους αποκωδικοποιητές τους πούλησε η Nova στη Λάρισα όταν η ΑΕΛ ανέβηκε στη Super League».

Για το πρώτο φιλικό: «Είδαμε πολύ καλά στοιχεία αλλά το κυριότερο είναι πως νιώθουμε καλά. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Ο τεχνικός μας όμως δεν μπήκε στο γήπεδο για να πάρει τη νίκη. Ο αντίπαλό μας μπήκε στο γήπεδο με τη λογική »πλακώστε τους στο ξύλο». Εγώ είμαι ευχαριστημένος πάντως».

Αν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές: «Άμα μας κάτσει κάποιο λαχείο μπορεί να τον πάρουμε. Άμα σου κάτσει κάποιος πολύ καλός ποδοσφαιριστής και έχεις τη δυνατότητα να τον πάρεις γιατί να μην δεν το κάνεις. Βέβαια από τη μία εύχεσαι να σου τύχει κάτι καλό και από την άλλη όχι, γιατί θα πρέπει να διώξεις κάποιον παίκτη από το ρόστερ. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν δανεικοί ποδοσφαιριστές».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις