«Αν ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»

Στο Καρπενήσι ταξίδεψε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, παρακολουθώντας την προπόνηση των «βυσσινί» στο Αθλητικό Κέντρο, ενώ παρέμεινε μέχρι το βραδινό γεύμα στο ξενοδοχείο Lecadin, όπου διαμένει η ομάδα, για να τους μιλήσει ως την πρώτη συνάντηση σύσσωμου του συλλόγου, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο -έλειπε μόνο ο γιατρός, Γιώργος Μπασδέκης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Λάρισα, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη που στελεχώνουν τη διοίκηση.

Ο Αλέξης Κούγιας έδωσε το στίγμα του για τη νέα χρονιά της ομάδας στη Super League, απευθυνόμενος κυρίως στους νέους παίκτες. Παράλληλα, σχολίασε τις συνομιλίες του με τον τεχνικό, Αντρε Πάους, το πρώτο φιλικό της ομάδας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον τραυματισμό του Λεοζίνιο και, τέλος, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος πιστεύει πως η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αγωνιστικά.

Ρόλους μεταφραστών στους ξένους παίκτες, ανέλαβαν οι Γιώργος Ζαχαρής και Εμμάνουελ Περόνε, που γνωρίζει καλά ελληνικά, ενώ τον διερμηνέα του Αντρέ Πάους έκανε ο Βασίλης Καλαποθαράκος.

Αναλυτικά η μακροσκελής ομιλία του Αλέξη Κούγια:

«Όλοι μας θα έχουμε την επόμενη χρονιά το βαρύ έργο να πάμε την ομάδα μας εκεί που πρέπει. Να κοιτάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται μέχρι την πέμπτη θέση. Τα νέα παιδιά που ήρθαν και δεν ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλο βάρος. Δεν είναι μια ομάδα που πανηγυρίζουμε όταν παίζουμε με τις “μεγάλες” ομάδες κι έχουμε μια καλή εμφάνιση. Είναι μια ομάδα που πανηγυρίζει όταν κερδίζει αυτές τις ομάδες. Παίζουμε μόνο για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Όμως για να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα η ομάδα πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα, πρέπει να εμφανιστεί όπως στα παιχνίδια που παίζαμε όλη την κατηγορία. Και δεν εννοώ μόνο την εικόνα που είχαμε στο γήπεδο αλλά και για την ατμόσφαιρα που προηγήθηκε στην προπόνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Για την ατμόσφαιρα που είχαμε και είμαστε όλοι μια γροθιά, έτοιμοι να πάμε να πολεμήσουμε. Όποιος δεν μπεί σε αυτό το κλίμα θα καταλάβει πάρα πολύ γρήγορα ότι θα φύγει από αυτή την ομάδα.

 Πριν από λίγο μιλούσα με τον προπονητή και μου είπε ότι είναι πια στην ΑΕΛ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό που βλέπει καθημερινά στις προπονήσεις δεν έχει καμία σχέση με αυτά που συνέβαιναν πέρυσι. Και μιλούσε για τα αποδυτήρια πριν από τις προπονήσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ΄όλα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια οικογένεια με μέλη τα οποία δεν θα βλέπουν την ομάδα, σαν μια ομάδα που θα παίζουν φέτος και του χρόνου θα παίζουν αλλού. Θέλουμε παίκτες που να σκέφτονται πόσο πολύ περισσότερο θα μείνουν στην ομάδα. Να νιώθουν ευτυχισμένοι, να νιώθουν ικανοποιημένοι από τους προπονητές, να σκέφτονται ότι η ομάδα είναι νοικοκυρεμένη. Θα προσπαθούμε να μην έχουμε οφειλές σε εσάς. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει οι παίκτες να σκέφτονται ότι εδώ είναι το σπίτι τους.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα εάν ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα που μπορεί να φέρει 10.000 κόσμο στο γήπεδο. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε ένα σύνολο όπου οι παίκτες θα σκέφτονται πως «πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι όλοι μας». Είμαστε ένας σύλλογος που δημιουργείται τώρα, είναι μια υπέροχη πόλη η Λάρισα, και η ομάδα έχει τη δυνατότητα να κατακτά θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, έτσι λοιπόν πρέπει να σκέφτεστε, ειδικά οι μεγαλύτεροι πως η Ελλάδα και η Λάρισα είναι υπέροχες για να ζείτε, να κάνετε εδώ τη ζωή σας. Βλέπω τη Λάρισα ως την πόλη που θα γεράσω. Θέλω να έχω πάντα αυτήν την ομάδα.

1

Προχθές παίξαμε ένα φιλικό παιχνίδι και είδαμε ότι παραλίγο ένας από τους καλύτερους μας παίκτες να τραυματιστεί σοβαρά επειδή οι αντίπαλοί μας είναι παλιάνθρωποι, οι ιδιοκτήτες τους είναι “βρώμικοι”. Είμαι αποφασισμένος να πολεμήσω, το θέμα είναι να είστε και εσείς αποφασισμένοι να πολεμήσετε. Θέλω να διαπιστώσω ότι το επίπεδο πλέον είναι τόσο υψηλό που μπορούμε να κοιτάξουμε τους “μεγάλους” στα μάτια. Μαθαίνω από τους προπονητές ότι γίνεται μια καταπληκτική προετοιμασία όμως πρέπει να καταλάβετε ότι έχουμε ένα μήνα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πρέπει αυτό που θα δεί όλη η Ελλάδα να είναι κάτι καταπληκτικό. Σε αυτή την ομάδα θα πρέπει να κυριαρχούν οι εξής λέξεις: εμπιστοσύνη, σεβασμός, ομαδικό πνέυμα, οικογένεια. Όποιος δεν το καταλάβει, θα φύγει με συνοπτικές διαδικασίες και είναι κρίμα.

Συγχαρητήρια για τα όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα, απλώς έχω ένα παράπονο. Προχθές χτύπησε ο Λεοζίνιο και είδα μόνο δύο παίκτες να παν να ορμήξουν σε αυτόν τον αληταρά που τον χτύπησε. Εγώ περίμενα να μπεί μέσα όλο το προπονητικό τιμ, όλος ο πάγκος, και οι υπόλοιποι που ήταν μέσα στο γήπεδο. Δεν το είδα και αυτό με στενοχώρησε περισσότερο. Επειδή αυτός ο παίκτης με ανάγκαζε να τον βρίζω από την εξέδρα. Εσείς έπρεπε να κάνετε αυτή τη δουλειά. Αν το έβλεπαν οι άλλοι ότι είμαστε μια “γροθιά” μεταξύ μας και είναι σα να πονέσαμε όλοι μαζί, θα το σκεφτούν πάρα πολύ να το ξανακάνουν.
zaxaris

Και αυτήν την εικόνα από εδώ και πέρα θέλω να την βλέπω σε όλα τα φιλικά παιχνίδια, και το κυριότερο απ΄όλα, θέλω να τη δω στα επίσημα παιχνίδια. Αυτή την εικόνα είδα όταν τραυματίστηκε ο Ντοντό πέρυσι, και κατάλαβα ότι δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα. Ο πρώτος που πρέπει να μπαίνει μέσα είναι ο προπονητής. Όλοι μαζί όμως αμέσως μετά πρέπει να πηγαίνουμε σε αυτόν που προσπαθεί να χτυπήσει ένα κομμάτι από το σώμα μας επειδή οι 26 παίκτες είστε ένα σώμα. Είναι σα να σας χτυπάνε ένα μέρος του σώματός σας. Εάν θα γίνουμε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

πηγή: rockngoal.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις