“Βλέπει” τετράδα στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική Νέων

Η Εθνική Νέων Ανδρών είναι μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι την επόμενη. Απόψε (21:15, Novasports) αντιμετωπίζει την ισχυρή Λιθουανία στα «Δύο Αοράκια» με στόχο να μπει στην τετράδα του Ευρωπαϊκού U20.

Η εμφάνιση απέναντι στο σκληροτράχηλο Μαυροβούνιο μπορεί να μην ήταν… θελκτική, αλλά οι καλές ομάδες διακρίνονται από τις κακές στο ότι μπορούν να κερδίζουν και στη βραδιά που δεν αποδίδουν όπως μπορούν. Ο στόχος της πρόκρισης στα προημιτελικά επετεύχθη για την Εθνική Νέων Ανδρών, παρά το χαμηλό σκορ (56-49), τα πολλά λάθη (15 με 11 ασίστ) και τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (39,5% στα σουτ). Αν η ελληνική ομάδα είχε δικαίωμα να κάνει ένα κακό ματς στη διοργάνωση το έκανε… εγκαίρως και χωρίς συνέπειες. Πλέον όμως, για να μπει στην τετράδα αρχικά και εν συνεχεία να διεκδικήσει μετάλλιο ή ακόμη και τον τίτλο, απαιτούνται καλύτερες εμφανίσεις.
Η Λιθουανία στην πρώτη φάση ηττήθηκε από το αήττητο ως τώρα Ισραήλ και χθες νίκησε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 76-61 τη Σλοβενία. Πρόκειται για ένα αρκετά αθλητικό σύνολο, στο οποίο δεσπόζουν τρεις παίκτες: οι ψηλοί Μαρτίνας Εκόντας και Λαουρίνας Μπιρούτις και ο φόργουορντ Μαρτίνας Βάρνας, ενώ ικανότατος οργανωτής είναι ο Λαουρίνας Μπελιάουσκας. Προπονητής της ομάδας είναι ο Μάριους Κιλτιναβίτσιους, που υπήρξε μέλος… boy band με συμμετοχή στον εγχώριο προκριματικό για τη Eurovision αλλά και σε χορευτικό show τύπου Dancing with the Stars.
Με νίκη η ελληνική ομάδα θα προκριθεί στον ημιτελικό του Σαββάτου, όπου θα συναντήσει το νικητή του πολύ ισχυρού ζευγαριού ανάμεσα σε Ισπανία και Γερμανία.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις