Βουγίδης: «Τα κενά δεν αναπληρώνονται»

Κάκιστη είναι τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στη Β’ Εθνική και αυτό αποτυπώνεται περίτρανα τόσο από το τι έγινε στο κομμάτι της αδειοδότησης (σε πρώτο βαθμό πήραν μόλις δύο ΠΑΕ) όσο και από την κινητικότητα που υπάρχει μεταγραφικά.

Το θέμα ανάμεσα σε Χανιά και Καλλιθέα δεν έχει ξεκαθαρίσει, ο Αγροτικός Αστέρας φαίνεται πως θα παίξει στη Γ’ Εθνική, στον Πανσερραϊκός υπάρχουν σκέψεις επίσης για το ίδιο, ενώ στον αέρα βρίσκονται και άλλες ομάδες.

Για τα κενά που ενδέχεται να προκύψουν ο Αντώνης Βουγίδης ξεκαθάρισε πως βάσει ΚΑΠ δεν θα αναπληρωθούν. Έτσι όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, αυτές θα αγωνιστούν και στο πρωτάθλημα. Με αυτό τον τρόπο έκλεισε και η πόρτα στους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Libero»:

Για την πιθανότητα ομάδες να μην δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τι ισχύει στον ΚΑΠ: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα, ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Δεν έχουμε κάτι σαφές ποιες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή κάτι που πρέπει να κάνουν μέχρι τις 4 Αυγούστου, όταν λήγει και η σχετική προθεσμία. Αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία.
Αν κάποιες δεν μπορέσουν, τότε δεν αναπληρώνονται με βάση τον ΚΑΠ. Οπότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες. Θα ξεκινήσει με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, αν δηλαδή δεν δηλώσουν 2 ομάδες, τότε θα ξεκινήσει με 16. Ο ΚΑΠ απαγορεύει να αναπληρωθούν οι ομάδες με άλλες από χαμηλότερες κατηγορίες. Θα πρέπει και οι ομάδες από την Γ΄ Εθνική να καταθέσουν μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ, να γίνουν εταιρείες κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν υπάρχει και ο χρόνος άλλωστε να αναπληρωθούν οι ομάδες.

Αναφερόμενος στο θέμα της μη αδειοδότησης ορισμένων ομάδων σε πρώτο βαθμό είπε: «Πιστεύω ότι σε δεύτερο βαθμό κάποιες ομάδες θα πάρουν άδεια. Και η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή, κάποιες ομάδες απλά ξέφυγαν για λίγες ημέρες στις προθεσμίες. Πιστεύω ότι αυτές που έχουν πληρώσει και με λίγες ημέρες καθυστέρηση θα πάρουν άδεια. Βέβαια άλλοι κρίνουν. Αν πάμε σε ένα πρωτάθλημα που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές οι ομάδες, τότε για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε; Ο πρόεδρος κ. Λεουτσάκος έχει κάνει κάποιες επαφές με την ΕΠΟ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν κάποιους παίκτες έστω και αν δεν πάρουν άδεια».

Για τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας φέτος σε σχέση με πέρυσι είπε: «Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα φέτος. Αν δεν βρεθεί χορηγία, η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Τα έξοδα των ομάδων, τα «σίγουρα» είναι τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Πόσο εύκολο είναι να το κάνεις κάποιος μόνος του; Είναι δύσκολες οι καταστάσεις».

Συνεχίζοντας για το τηλεοπτικό τόνισε: «Είναι κάτι τραγικό αυτό που γίνεται να θέλει η Super League συμβόλαιο 40 εκατ. και στη Β΄ Εθνική να μιλάμε για 500.000 ευρώ τηλεοπτικό. Πρέπει οι ομάδες της Super League και βάσει νόμου να βοηθήσουν τις ομάδες της Football League. Προβλέπεται από τον νόμο να βοηθούν οικονομικά. Αλλά τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται αυτό. Ο νόμος, όμως δεν προβλέπει το ποσοστό της βοήθειας. Αλλιώς δεν είναι επαγγελματική η κατηγορία, είναι προθάλαμος για τους Έλληνες παίκτες».

Όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος είπε: «Το βλέπω δύσκολο να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα μας. Πρέπει η Super League να βοηθήσει, είναι δυσβάσταχτο το πρόβλημα από οικονομικής πλευράς. Υπάρχουν υποχρεώσεις προς το Δημόσιο από το 2005 και 2006 επί της ενιαίας ΕΠΑΕ, δεν είναι υποχρεώσεις της Football League αλλά εμείς πρέπει αν τις πληρώσουμε».

a-sports.gr