Ν. Τσεκούρας: Ο Ερασιτέχνης θα εποπτεύει τις ενέργειες της Δ.Ε. ποδοσφαίρου


Μοιράσου το άρθρο

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, τον λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας. Ξεκαθάρισε, πως ο ρόλο της διοίκησης του Ερασιτέχνη είναι η εποπτεία και συντονισμός των ενεργειών της διοικούσας επιτροπής.

Τόνισε πως δε θα έχει καμία σχέση με τον αγωνιστικό κομμάτι, πάρα μόνο με το οργανωτικό, εποπτεύοντας και τα οικονομικά του τμήματος. Αναλυτικά η τοποθέτηση του Νίκου Τσεκούρα:
«Θέλω να σας καλωσορίσω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου και να ευχηθώ κατ’ αρχάς, να είναι μια καλή χρονιά για το ποδοσφαιρικό τμήμα και για όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού Βόλου.
Να καλωσορίσω εκ μέρους όλης της διοίκησης του Ερασιτέχνη στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου τον προπονητή Μιχάλη Ζιώγα και τους συνεργάτες του, καθώς και όλους τους παλαιούς και νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να τους ευχηθώ υγεία και πάντα επιτυχίες.
Η ανάληψη εκ νέου της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη, έγινε – όπως γνωρίζετε – μετά από απόφαση των μελών του συλλόγου στη γενική συνέλευση της 3ης Ιουλίου και όχι μετά από απόφαση της διοίκησης του Ερασιτέχνη.
Θέλω να διευκρινίσω ότι η συμμετοχή του Ερασιτέχνη στη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου έχει κατά κύριο λόγο τον χαρακτήρα της σύνδεσης της διοίκησης με τη διοικούσα επιτροπή και έναν ρόλο εποπτείας και συντονισμού όλων των ενεργειών της επιτροπής. Ο ρόλος της διοίκησης του Ερασιτέχνη που όπως γνωρίζετε έχει την ευθύνη έναντι του νόμου και των αρχών, μετά από συμφωνία με τον κ. Μποτσιβάλη, θα είναι αποκλειστικά στο οργανωτικό και οικονομικό κομμάτι και καμία σχέση δεν θα έχει με το αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή την επιλογή παικτών, προπονητών και συνεργατών του ποδοσφαιρικού τμήματος, η θα είναι ευθύνη του κ. Μποτσιβάλη.
Κάνω αυτή τη διευκρίνιση για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και δυσλειτουργίες. Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου είναι ο υποφαινόμενος, ο κ. Μποτσιβάλης είναι πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής και διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Όλο αυτό το διάστημα, μετά την γενική συνέλευση, μαζί με τους συνεργάτες μας και σε συνεργασία με τη διοικούσα επιτροπή, προχωρήσαμε στην οργάνωση των γραφείων, ώστε να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά ζητήματα και τεχνικά θέματα. Για καλύτερη λειτουργία του συλλόγου προχωρήσαμε, επίσης, στην πλήρη αναμόρφωση των γραφείων μας στο Πανθεσσαλικό.
Είναι φυσικό ότι το ενδιαφέρον της σημερινής συνέντευξης Τύπου είναι σε όσα θα αναφέρει ο κ. Μποτσιβάλης και ο προπονητής μας. Θέλω όμως με την ευκαιρία αυτή να αναφερθώ σε κάποια θέματα που προέκυψαν. Ειλικρινά δεν θα έμπαινα στον κόπο να απαντήσω σε πρόσφατες δηλώσεις, πρώην ποδοσφαιριστών μας, που αποχώρησαν πρόσφατα, εάν δεν αναφέρονταν σε έλλειψη σεβασμού και πενιχρές προσφορές. Όλη η πόλη γνωρίζει, πως ο Ολυμπιακός Βόλου στα 80 χρόνια λειτουργίας του, σεβάστηκε και βοήθησε στην επαγγελματική τους αποκατάσταση πάρα πολλούς αθλητές του. Ζούμε στην ίδια πόλη και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Μάλλον κάποιοι άλλοι δεν σεβάστηκαν αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, που τους έκανε την τιμή να είναι μέλη του, με τη συμπεριφορά τους, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Όσο για κάποιους άλλους, που παρά τις υποσχέσεις και τα παρακάλια τους, επικαλούμενοι προσωπικά προβλήματα να μείνουν ελεύθεροι και τελικά αθέτησαν τον λόγο τους, τους ενημερώνουμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι τόσο μεγάλο μέγεθος, που τους ξεπερνά και τους αφήνει στην κρίση των φιλάθλων.
Θέλω να ευχηθώ στη διοικούσα επιτροπή να έχει υγεία, η νέα προσπάθεια που ξεκινά να στεφθεί με επιτυχία και όλοι μαζί μια γροθιά σαν μια μεγάλη οικογένεια να βοηθήσουμε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις