«Για τα μάτια του κόσμου»

Στην αντεπίθεση πέρασε η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» με αφορμή την ανακοίνωση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για τα γήπεδα του δήμου Βόλου και τις εργασίες στο γήπεδο της Νεάπολης. Παράλληλα καυτηριάζεται η στάση ΜΜΕ σχετικά με τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής.

Η ανακοίνωση:

«Ε, λοιπόν ούτε το έργο αφορά στους πολίτες ούτε οι πολίτες είναι ηλίθιοι.

Οι απαντήσεις πια οι δικές μας, επειδή το πράγμα παράγινε με το απίστευτο θράσος της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να είναι σαν την πληρωμή με το ίδιο νόμισμα. Η διαφορά θα είναι μόνο πως το νόμισμα θα είναι γνήσιο και δηλωμένο κι όχι όπως το δικό της αδήλωτο αλλά και ψεύτικο.

1. Όντως είναι φανερό ποιος υποκινεί και με ποιο κίνητρο τον ερχομό ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου ωσάν μετανάστη από τη διακεκαυμένη και εμπόλεμη ποδοσφαιρική ζώνη της Πιερίας. Όντως επίσης είναι φανερό πως τίποτα δε θα γινόταν στο γήπεδο της Νεάπολης, όπως και τρία ολόκληρα χρόνια τίποτα δεν έγινε, εάν ο «πρόσφυγας» σύλλογος δεν έβρισκε απάγκιο στη φιλόξενη γωνιά της Πλατείας Ρ. Φεραίου και μια ζεστή αγκαλιά από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες που κατοικοεδρεύουν στον χώρο, μέσα κι έξω ,του Δημαρχείου.

Μάλιστα δε θα προτείναμε να εγγραφεί στα μητρώα των προσφυγικών συλλόγων της περιοχής, αν δεν ήταν πολύ προσβλητικό για την ιστορία τους αλλά και την ιστορία της πόλης. Και φυσικά χρειαζόταν ένα προκάλυμμα για τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν. Και εύκολο ήταν να βρεθεί. Θα γίνουν και κάνα δυο εργασίες της φτήνιας σ’ άλλα δυο τρία γήπεδα (που, παρεμπιπτόντως, θα χρησιμοποιηθούν πιθανώς και σαν προπονητικά γήπεδα από αυτόν). Έτσι για το ξεκάρφωμα ρε αδερφέ.

2. Ποιοι οι γραφικοί και ποιες οι φαιδρές “επιχειρήσεις”; Λοιπόν γραφικοί είναι όλοι εκείνοι που χωρίς να διαθέτουν ίχνος σοβαρότητας θεωρούν τους εαυτούς αυτόκλητους σωτήρες, αυτοχρίζονται καίσαρες, χωρίς βέβαια να καταλαβαίνουν ούτε καν τι σημαίνει σοβαρότητα. Και με την ψευδαίσθηση πως προσφέρουν ως άλλα «πολιτικά τέρατα» αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από πολιτικούς «παπατζήδες» και συντονίζοντας διάφορες φαιδρές επιχειρήσεις κωμικής κινηματογραφικής παραγωγής , περιπαίζουν τα αθλητικά και ποδοσφαιρικά συναισθήματα που συνυπάρχουν με την πόλη εδώ και πολλές δεκαετίες. Πολύ πιο πριν απ’ όταν γεννηθήκαμε. Κι αυτοί κι εμείς.

3. Και φυσικά θα περιελάμβανε η ανακοίνωση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ την προαπαίτηση της καταβολής τιμήματος ( ενοικίου) για τη χρήση του χώρου. Πώς εξάλλου θα δικαιολογούσε την παραχώρηση του χώρου στον νέο προσφυγικό ποδοσφαιρικό σύλλογο; Για τα μάτια βρε παιδί μου, που λέμε κι εμείς στον τόπο μας! Και με την ευκαιρία αυτή μπορεί με κάποιον τρόπο να δημιουργήσουν και συνθήκες «ομηρίας» σε άλλους συλλόγους. Ο τρόπος, για όσους αντιλαμβάνονται, εύκολα μπορεί να βρεθεί.

4. Τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Ε, τώρα τι να αντιτάξεις και πώς να τους πληρώσεις και με τι νόμισμα; Απλώς, αν ανοίξεις την τηλεόραση σε συγκεκριμένες συχνότητες, που ποτέ φυσικά δεν αντιλήφθηκαν πως υπάρχουν και αντιπολιτεύσεις στον Δήμο, τότε θα το καταλάβεις. Μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα κανονική εκπομπή έχουν. Και να τι ωραία που περνάμε στον Βόλο και τι άχρηστοι οι άλλοι και να εμείς και να το εγώ και να όλοι οι άλλοι οι εχθροί της πόλης και να εκείνο, το δικό μας το καλό και να το άλλο το δικό τους το κακό. Κι από κοντά μετά το γυαλί έρχεται και μερίδα, ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε, του καθημερινού σε έντυπη μορφή τύπου. Αλήθεια έχει αναρωτηθεί ο κάθε συμπολίτης-πόσα πληρώνει σε συντάκτες και παραγωγούς των λιβελοανακοινώσεων η Δημοτική Αρχή; Δηλαδή ο κάθε ένας και η κάθε μια από τους κατοίκους αυτής της πόλης;

5. Ποια διαφάνεια και ποια διαδικασία σ’ όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου; Για ποια διαφάνεια μιλάνε με τελευταίο παράδειγμα, και θα επανέλθουμε πολύ σύντομα σ’ αυτό, την χαμένη υπόθεση της ΕΡΓΗΛ που ούτε τη μήνυση που κατατέθηκε δεν έχουν δώσει στην αντιπολίτευση; Ποιους κανόνες διαφάνειας επικαλούνται που ούτε σε ερωτήσεις που γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο απαντούν. Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε πόσες, ποιες, σε ποιους και σε τι ποσά ανέρχονται οι απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών!

6. Τέλος για τη χιλιοαναμασημένη καραμέλα, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια ύπαρξης αυτής της Δημοτικής Αρχής, για την ανυπαρξία και την ανικανότητα των προηγούμενων, ούτε μια υπόθεση χρόνιο προβλήματος δεν επίλυσαν. Ότι έχει αναδειχθεί από τις αντιπολιτεύσεις έχει αναδειχθεί. Για να μην αναλύσουμε το ότι η όποια πολιτική σήμερα εφαρμόζεται από την παρούσα Δημοτική Αρχή είναι έτοιμες προτάσεις που βρήκαν στα συρτάρια από τους προηγούμενους. Απλώς η διαφορά είναι η… γαρνιτούρα “άρτος και θεάματα” κάθε Χριστούγεννα και φυσικά πολλά φωτάκια. Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα. Όποιος νομίζει πως κάνοντας κάτι τις παραπάνω από το τίποτα ασκεί ευεργετική πολιτική για την πόλη, να αλλάξει πρέπει καθρέπτη. Είναι παραμορφωτικός. Και είναι αντίδραση ανεπαρκούς ανθρώπου όταν αυτοαναγορεύεται σε μέγα πολιτικό χωρίς να αντιλαμβάνεται ούτε καν τι ορίζεται ως πολιτική. Όχι προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Πολιτική».