Λεουτσάκος: Να υπάρχει πρωτάθλημα τον Οκτώβριο

Καλεσμένος στην ΕΡΑσπορ ήταν ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρόεδρος της FootballLeague, και μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν οι ομάδες που δεν έχουν λάβει άδεια βάση κριτηρίων θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές: «Θα μπορούν να πάρουν Έλληνες παίκτες μέχρι 23 ετών, τρεις κοινοτικούς έως 23 ετών και τρεις ξένους».
Για το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε Super League και Football League: «Κάποιοι που ήταν τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσαν να βρουν μια κοινή λογική. Είναι ξεκάθαρο ότι αν η Super League δεν βοηθήσει την Football League θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για όλους. Να ξέρετε ότι καταφέραμε να μην χάσει κανένας υπάλληλος την αποζημίωση του».
Για τα ύποπτα παιχνίδια στην Β’ Εθνική: «Όπως ανέφερα και στην UEFA–FIFA, αυτά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Γιατί έχουμε μια εταιρεία την Sportradar που βγάζει συνέχεια στοιχεία για αυτούς τους αγώνες και μόλις πάνε στην ΕΠΟ αθωώνονται όλοι. Δηλαδή εδώ σπιλώνουμε ομάδες, ιδιοκτήτες και ποδοσφαιριστές και ουσιαστικά δεν υπάρχει κατηγορία».
Για τους προέδρους κι αν πρέπει να είναι αυτοί που θα δίνουν το καλό παράδειγμα για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα: «Αυτές είναι θεωρίες. Οι προτάσεις που έχω κάνει στον υπουργό και την ΕΠΟ είναι ότι πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες. Εσείς μπορείτε να πάτε αύριο και να πάρετε τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ; Πρόσφατα μια ομάδα (σ.σ. Αναγέννηση Καρδίτσας) μεταβιβάστηκε το 30% και άλλαξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Γι’ αυτό δεν είναι υπόλογη η Φούτμπολ Λιγκ. Μακάρι να μπορούσα εγώ να πω ότι δεν δίνω άδειες και να μη δώσω. Για να μπουν δικλείδες, να γίνει υγιές το πρωτάθλημα και να γίνει εξυγίανση»
Για το αν πιστεύει ότι θα υπάρχει Β’ Εθνική τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο: «Ευελπιστώ πως ναι. Και οι πρόεδροι έχουν καταλάβει ότι τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει. Πέρυσι δεν πήραν λεφτά λόγω εξυγίανσης, ώστε να ρίξουμε το κόστος της διοργανώτριας από 1,5 εκατ. στα 350 χιλιάρικα. Έχει γίνει μεγάλη δουλειά και σε αυτό τον τομέα. Υπάρχουν απολύσεις που έγιναν και δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ. Και από τις αποζημιώσεις και από τα χρήματά τους. Αν δεν καθόμασταν εμείς τον Σεπτέμβριο. Προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε να μη χάσει ούτε ένας υπάλληλος ευρώ από την αποζημίωσή του. Ούτε διώξαμε κανέναν με τετράμηνες προειδοποιήσεις. Συζητήσαμε με το προσωπικό, κάποιοι ήθελαν να πάρουν τις αποζημιώσεις, γιατί έβλεπαν ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα και για του χρόνου και για του παραχρόνου. Κατοχυρώθηκαν και πήραν τις αποζημιώσεις τους».
Για τις ρυθμίσεις που έχασαν ομάδες σε ΙΚΑ, Εφορία: «Φέτος οι πρόεδροι έκαναν μεγάλη βουτιά. Δεν πήραν ούτε ένα ευρώ. Πήγαν όλα στο προσωπικό και στις ανάγκες της διοργανώτριας. Φέτος ευελπιστούμε και είμαστε σε διαβουλεύσεις με την Πολιτεία ότι πρέπει να μπουν και οι δικές μας ομάδες στις 120 δόσεις. Λογικό δεν είναι; Στη Β’ Εθνική οι ομάδες δεν χρωστούν τρελά ποσά. Δεν είναι Σούπερ Λιγκ. Περισσότερα χρωστούν οι ομάδες που πέφτουν από τη Σούπερ Λιγκ παρά αυτές που είναι χρόνια στη Β’».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις