Ευχάριστος πονοκέφαλος Χινένεθ εν όψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η αντίστροφη μέτρηση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τα δύο ματς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεκινήσει και ο Μανόλο Χιμένεθ καταστρώνει ήδη τα σχέδια του, για το πως θα «χτυπήσει» την ρωσική «αρκούδα». Ο προπονητής της ΑΕΚ, έχει την τύχη να διαθέτει φέτος ένα ρόστερ σχεδόν πλήρες, με ποιότητα σε όλες τις γραμμές και άκρως ευέλικτο, που του δίνει τη δυνατότητα να μην «εγκλωβίζεται» σε σχήματα και πρόσωπα.

Αυτό φάνηκε τόσο στα τέσσερα φιλικά «τεστ» που έδωσε η Ένωση επί πολωνικού εδάφους, όσο και στο «κρας-τεστ» με την Γάνδη στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα το 4-4-1-1, πάνω στο οποίο ο Χιμένεθ χτίζει την ΑΕΚ της σεζόν 2017-2018 από την αρχή της προετοιμασίας, είναι το φαβορί για να ξεκινήσει η ομάδα την Τρίτη απέναντι στους Ρώσους. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό σχήμα που έχει στο μυαλό του ο Μανόλο. Δυνατά «παίζει» και το 3-5-2 (λόγω ειδικών συνθηκών) στις επιλογές του Ισπανού, σκεπτόμενος πάντα και την τακτική του αντιπάλου, με τους Ρώσους βεβαίως να κατεβαίνουν στο ΟΑΚΑ με τρία στόπερ και γεμάτη μεσαία γραμμή.
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η Ένωση να «απαντήσει» στη διάταξη των Ρώσων, καθώς διαθέτει τόσο το απαραίτητο υλικό (μεσοεπιθετικά) για να το κάνει, όσο και τρία στόπερ υψηλότατου επιπέδου (Τσιγκρίνσκι-Βράνιες-Τσόσιτς). Και γνωρίζουμε καλά, πως για να παίξεις σωστά και να λειτουργήσει το 3-5-2, το «Α και το Ω» είναι η ποιότητα -κυρίως- στα τρία στόπερ, που θα πρέπει να έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ανασταλτικά αλλά και… οργανωτικά, για να βγει η μπάλα σωστά από την άμυνα. Τόσο ο Τσιγκρίνσκι με τον Βράνιες, όσο και ο Ούρος Τσόσιτς που για μια ολόκληρη σεζόν στην Ιταλία έπαιζε με επιτυχία ως αριστερό στόπερ στο 3-5-2, είναι δεδομένο πως μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια διάταξη και αυτό είναι ευτυχία για τον προπονητή.
Η ΑΕΚ το «έχει» λοιπόν αυτό το πράγμα και πλέον ο Μανόλο είναι εκείνος που κρατά στα χέρια του και το καρπούζι και το μαχαίρι και καλείται -μέσα και από τις επόμενες προπονήσεις- να καταλήξει στο ιδανικό σχήμα και στα κατάλληλα πρόσωπα που θα πέσουν στην «μάχη» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις