To παρασκήνιο των τηλεοπτικών της Σούπερ Λιγκ, ο ρόλος της κυβέρνησης και η ΕΡΤ

Έντονο παρασκήνιο και συνεχείς διαπραγματεύσεις υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να επέλθει συμφωνία ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικούς πόλους (NONA, «μεγάλες» ΠΑΕ, «μικρομεσαίες» ΠΑΕ, κυβέρνηση), να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του τηλεοπτικού συμβολαίου με τη NOVA και να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι στο παιχνίδι μπαίνει και η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, ο οποίος έχει προτείνει να γίνει η ΕΡΤ συμπαίκτης της NOVA και να μεταδίδει ένα ή δύο παιχνίδια την εβδομάδα καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα.
Η εμπλοκή της ΕΡΤ λύνει εν πολλοίς το πρόβλημα που υπάρχει και αφορά την κατανομή της χασούρας περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, που θα προκύψει από το «ψαλίδι» 18% που κάνει η NOVA στο τηλεοπτικό συμβόλαιο του νέου πρωταθλήματος.
Από την άλλη, η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού βάζει ως απαράβατο όρο για την εμπλοκή της ΕΡΤ την μείωση των ομάδων από 14 σε 16.
Αυτό είναι το δεύτερο σημείο διαφωνίας ανάμεσα στους «μεγάλους» και τους «μικρομεσαίους» της Super League.
To θέμα, βέβαια, αποκτά και ευρύτερη κυβερνητική διάσταση αφού εκτός του Βασιλειάδη πρέπει να συμφωνήσει και ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Ν. Παππάς
Το τηλεοπτικό σίριαλ του καλοκαιριού καλά κρατεί, ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η Super League έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα 24/7 τη συνέχεια του ΔΣ που αναβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Οι δύο διαφωνίες μεταξύ των ΠΑΕ
Η πρώτη διαφωνία αφορά τη μείωση του αριθμού των ομάδων από 16 σε 14. Για τους «μεγάλους», όπως επίσης και για το συνδρομητικό κανάλι, αλλά και για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, η μείωση αποτελεί βασική επιδίωξη.
Η δεύτερη διαφωνία αφορά στον τρόπο καταμερισμού της απώλειας των εσόδων, που θα προκύψει από τη μείωση του συμβολαίου που αφορά στο νέο πρωτάθλημα κατά 18% με πρωτοβουλία της NOVA. Οι «12» ΠΑΕ ζητούν να απορροφήσουν οι «μεγάλοι» το μεγαλύτερο τμήμα των οικονομικών απωλειών που θα προκύψουν, χάνοντας περίπου από 750.000 ευρώ. Οι «μεγάλοι» από την πλευρά τους προτείνουν να δοθούν στις «12» ΠΑΕ τα χρήματα από τη χορηγία του Ι. Σαββίδη και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του συνεταιρισμού, ενώ το τραπέζει έχει μπει και η περίπτωση της ΕΡΤ.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις