Αιολικός: Τελετή λήξης με “ανάκριση” Καπουρνιώτη (photos)

Στην τελετή λήξης του καλοκαιρινού καμπ του Αιολικού προσκλήθηκε και παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Καπουρνιώτης. Τον τεχνικό καλωσόρισε ο υπεύθυνος της ακαδημίας, Αντώνης Σαμαράς ενώ «ανακρίθηκε» από τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΚΑΜΠ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ.

Τον επίσημο προσκεκλημένο καλωσόρισε ο υπεύθυνος της ακαδημίας Σαμαράς Αντώνης , ενώ τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με ένα δυνατό χειροκρότημα. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:

          Σήμερα έχουμε την τύχη και τη χαρά να βρίσκεται μαζί μας ο μοναδικός Βολιώτης προπονητής ο οποίος θα αγωνιστεί την νέα χρονιά με την ομάδα του στην Α1 Εθνική κατηγορία. Είμαστε πολύ τυχεροί που δέχτηκε να έρθει, έχει πολλά να μας πει και είμαστε πολύ τυχεροί που θα τον ακούσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Μιχάλη Καπουρνιώτη, όχι μόνο για την παρουσία του εδώ σήμερα αλλά και για την βοήθεια που έχει προσφέρει μέσω Δήμου στον Αιολικό Βόλου καθώς εάν δεν ήταν ο ίδιος κάποια πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν υλοποιηθεί και γι αυτό θα ήθελα το πιο δυνατό σας χειροκρότημα.

Μετά πήρε το λόγο ο καταξιωμένος Βολιώτης προπονητής λέγοντας μεταξύ άλλων:

          Κατ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή του Αιολικού Αντώνη Σαμαρά για την σημερινή πρόσκληση. Με τον Αντώνη έχει δημιουργηθεί μία φιλία χρόνων δια μέσου του μπάσκετ αν και κυρίως παίζαμε αντίπαλοι. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε ένα γήπεδο στα μέσα του Ιουλίου και βλέπω παιδιά να δουλεύουν ακόμη. Μπράβο σας, που δουλεύετε ενώ όλοι το καλοκαίρι το περιμένουν για διακοπές. Όπως σας είπα με τον προπονητή σας είμαστε φίλοι και πρέπει να σας πω πως είστε πολύ τυχεροί που τον έχετε. Δουλεύει σκληρά και τα αποτελέσματα φαίνονται. Τα αποτελέσματα που έχει φέρει η ακαδημία του σε ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι πολλά.

ΣΣτη συνέχεια όπως σε όλους τους προσκεκλημένους ομιλητές έτσι και αυτή τη φορά ξεκίνησε η “ανάκριση “ του κ. Μιχάλη Καπουρνιώτη από τους αθλητές μέσω του προπονητή τους:

          Coach πόσα χρόνια ασχολείσαι με το μπάσκετ;

Ξεκίνησα το μπάσκετ στην ηλικία των 8 ετών στο Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου (Γ.Σ.Β). Προπονητικά ξεκίνησα να ασχολούμαι από την στιγμή που πέρασα στα ΤΕΦΑΑ στα τμήματα των υποδομών του Γ.Σ.Β. και δεν έχω σταματήσει από τότε. Προπονητικά βρίσκομαι στο 15 έτος.

          Τι σημαίνει για σένα το μπάσκετ ;

Το μπάσκετ για μένα όπως και για όλους όσους ασχολούμαστε είναι ζωή. Εκτός από τα παιχνίδια και τις εμπειρίες που αποκτούμε πάνω στο άθλημα, το μπάσκετ δημιουργεί φιλίες, διαπλάθει χαρακτήρες. Εξ άλλου στόχος δεν είναι μόνο η διάκριση και το μετάλλιο. Κύριος στόχος πάντα είναι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

          Τι θα συμβούλευες στα κορίτσια τα οποία θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το μπάσκετ;

Τα τελευταία 5 χρόνια που ασχολούμαι με το γυναικείο μπάσκετ έχω καταλάβει πως τελικά δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Όλοι πρέπει να δουλεύουν το ίδιο. Πρέπει να δουλεύουν σκληρά κυρίως εκτός γηπέδου. Οι καλές παίκτριες δεν φαίνονται μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά από τις προπονήσεις τις οποίες κάνουν εκτός γηπέδου. Από το πόσο γυμνάζονται, το πόσο προσπαθούν να βελτιώσουν την ατομική τους τεχνική. Αυτός που ασχολείται σοβαρά θα φτάσει ψηλά ανεξαρτήτως φύλλου. Στόχος είναι πάντα να γίνεστε καλύτεροι.

          Πόσες ανόδους είχες με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου;

Δύο ανόδους. Την πρώτη φορά δεν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Φέτος έχουμε καλύτερο roster

Είμαστε πιο έμπειροι. Έχουν γίνει μεταγραφές και σε συνδυασμό με τα κορίτσια του Βόλου πιστεύω θα έχουμε μια δυναμική εμφάνιση στην Α1 Εθνική κατηγορία. Το γυναικείο μπάσκετ έχει αρχίσει να ανεβαίνει επίπεδο και αυτό φαίνεται και από την διάκριση της Εθνικής ομάδας φέτος. Σαν χώρα έχουμε ταλέντο…

          Πιστεύεις ότι ο Βόλος θα μπορούσε να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια αποκλειστικά με κορίτσια από εδώ;

Ο Βόλος είναι μια μικρή πόλη όμως υπάρχουν κορίτσια που είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Δουλεύοντας μπορούμε να φτάσουμε ψηλά.

          Γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε χαμηλό επίπεδο μπάσκετ στην πόλη του Βόλου;

Πιστεύω πως το κύριο πρόβλημα μας είναι πως δεν μπορούμε να συνεργαστούμε οι παράγοντες με τους προπονητές και τους αθλητές. Έχουμε πολλά παιδιά σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά είναι σκορπισμένα σε διάφορες ομάδες. Στον Ολυμπιακό κατάφεραν να συγκεντρωθούν οι καλύτερες παίκτριες γι’ αυτό προχωρήσαμε.

          Ποιός αθλητής είναι το πρότυπο σου;

Ο Michael Jordan. Όχι μόνο για τον τρόπο που έπαιζε και τους πόντους που έβαζε αλλά για το ήθος του και τον χαρακτήρα του.

          Αγαπημένος προπονητής;

Ο Ομπράντοβιτς. Είναι από τους προπονητές που έχει βγάλει πολλά χρήματα, όμως ζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει γι αυτό είναι άλλωστε τόσο καλός.

          Έχεις σκεφτεί ποτέ να σταματήσεις να δουλεύεις με τα τμήματα υποδομών;

Δεν έχω σταματήσει ποτέ να δουλεύω με τα τμήματα των υποδομών. Γιατί το να δουλεύω με παιδιά είναι ότι καλύτερο μου συμβαίνει. Παρ’ όλες τις αυξημένες υποχρεώσεις φέτος θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συνεπής γίνεται γιατί η δουλειά με τα παιδιά μου δίνει ζωή.

          Coach μια τελευταία ερώτηση την οποία την έχει θέσει μια παίκτρια μας. Έχεις ζηλέψει ποτέ κάποιον προπονητή για την επιτυχία του;

Όχι, Δεν έχω ζηλέψει ποτέ κάποιον. Δεν είμαι άνθρωπος που ζηλεύει. Κοιτάω πάντα να παίρνω τα θετικά στοιχεία των ανθρώπων που υπάρχουν στον χώρο. Θα ήθελα πολύ να έχω τα καλά σου στοιχεία και την εργατικότητα σου Αντώνη. Στη διάρκεια του προγράμματος του camp τιμήθηκε με πλακέτα ο Μιχάλης Καπουρνιώτης για την άνοδο της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου στην Α1 κατηγορία .Επίσης κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του προγράμματος του 4ου summercampπραγματοποιήθηκε αγώνας allstarτων μικρών τμημάτων και ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι allstar των δύο μεγάλων τμημάτων. Ο κόουτς Μιχάλης Καπουρνιώτης στο τέλος της συνέντευξης διάλεξε πέντε αθλητές για διαγωνιστικά hot shoots με νικητή τον Κωνσταντίνο Πολυδούλη. Οι Μ.Υ.Ρ. του 4ου summer campτου Αιολικού αναδείχτηκαν οι παρακάτω αθλητές: ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΔΑΡΤΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΜΠΑΚΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ-ΤΡΙΓΚΑ ΕΛΕΝΗ-ΚΟΛΙΑΜΗΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ .

Σε όλους τους αθλητές-αθλήτριες δόθηκαν καρτέλες με τις επιδόσεις τους στις δοκιμασίες των τεστ κατά την διάρκεια του camp. Τέλος προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά αναψυκτικά από τον χορηγό του Αιολικού την Ε.Ψ.Α. Τελειώνοντας θα θάλαμε να ευχαριστήσουμε όλως ιδιαιτέρως τους βασικούς χορηγούς του camp:Την ταβέρνα του κ. ΣΑΜΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου, ,την Χαλβαδοποιία του κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και τέλος το GYMGAY του κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΣΜΑ που μας παραχώρησε το Γυμναστήριο του με τις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε τις οικογένειες των 90 και πλέον αθλητών που συμμετείχαν στο 4ο summercamp του Αιολικού Βόλου που μας εμπιστεύτηκαν για μία ακόμη φορά. Είναι άξιο λόγου ότι στην καρδιά του καλοκαιριού οι οικογένειες των αθλητών  παραμέρισαν τις διακοπές τους   για να βελτιωθούν δια μέσου του camp με τον καλύτερο τρόπο οι κινητικές δεξιότητες των παιδιών τους. ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις