Πώς το Mega deal φέρνει λεφτά στον Παναθηναϊκό!

Μια διαπραγμάτευση, μια τεράστια συμφωνία σε mediaκό επίπεδο που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Σύμφωνα με το προσχέδιο, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα παραχωρήσει το 49% του STAR συν το 17% του MEGA και 10 εκατομμύρια μετρητά ως αντάλλαγμα για το 49% του ΣΚΑΪ! Αυτό το «10 εκατομμύρια μετρητά» που έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι το ποσό-κλειδί με το οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος προτίθεται να καλύψει τις άμεσες οικονομικές ανάγκες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Χρήματα που αυτή την στιγμή είναι απαραίτητα, με δεδομένο ότι υπάρχουν εκκρεμότητες σε όλα τα επίπεδα, από τους ποδοσφαιριστές και το αγωνιστικό τμήμα μέχρι και τους εργαζόμενους σε διοικητικό επίπεδο. Κι αυτό παρότι το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός δείχνει να κινείται πιο δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα μάλιστα που οι περισσότεροι προέβλεπαν… καθίζηση μετά την πώληση του Μαρκους Μπέργκ.

Από τις 27 Ιουνίου που πουλήθηκε ο Σουηδός οι «πράσινοι» έχουν ολοκληρώσει μεταγραφές όπως ο Αλτμαν, ο Καμπέσας, εξέτασαν την περίπτωση του Μάξι Ροντρίγκες, έχουν συμφωνήσει για επέκταση με τον Χουλτ και τον Μολέδο, κινήσεις που αν μη τι άλλο δείχνουν πως έχουν μεγαλύτερο… αέρα τον τελευταίο μήνα.

Οι επιχειρήσεις στα Media που διαθέτει ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού βαίνουν από το καλό στο καλύτερο τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες αυτή την στιγμή ενώ η άνοδος του ΣΚΑΪ την τελευταία σεζόν, μέσα από τη συμφωνία για το Survivor, δίνει τη δυνατότητα στον Γιάννη Αλαφούζο να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος τις όποιες συμφωνίες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να καλύψει την «τρύπα» στον Παναθηναϊκό με αυτά τα 10 εκατομμύρια, έχει συζητηθεί εκτενώς στις κουβέντες που είχαν οι δύο πλευρές. Απαντες είναι ενήμεροι για τις προθέσεις του και πλέον αυτό που απομένει είναι να υπάρξει οριστική κατάληξη των διαπραγματεύσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal και να ξεκινήσει η διαδικασία που θα δώσει βαθιά οικονομική ανάσα στον Παναθηναϊκό.

Τους τελευταίους μήνες καθίσταται σαφές πως έχει αλλάξει πολύ το τοπίο στις σχέσεις των μεγάλων επιχειρηματιών του τόπου που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα τοπίο που έχει μεγάλες πολιτικές επιρροές, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την στάση της ΝΔ απέναντι στην Κυβέρνηση και εκφράζεται από τις κοινές απόψεις που έχουν οι επιχειρηματίες για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Από την άνοιξη οι «ορκισμένοι εχθροί» Αλαφούζος – Μαρινάκης έχουν σηκώσει τη σημαία της ανακωχής ενώ μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που δεν κατέληξε πουθενά, οι ισορροπίες άλλαξαν και οι δύο πλευρές ήρθαν πολύ πιο κοντά, σε σημείο που αυτή την στιγμή να εξετάζεται το ενδεχόμενο… πολυμετοχικότητας για MEGA, Star και ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, η εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ, μέσω του πλειστηριασμού έφερε τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού στο ίδιο τραπέζι με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για τα θέματα που αφορούν στο MEGA. Ο Μαρινάκης ως κάτοχος του 22,11% του καναλιού είναι αυτή την στιγμή ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του MEGA.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Ευάγγελος Μαρινάκης διαθέτουν κοντά στο 57% του MEGA και είναι κοινό μυστικό πως θα συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να έχουν εξ ολοκλήρου το «πάνω χέρι» στις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στην προσπάθεια επανεκκίνησης του καναλιού.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις