Γ’ Εθνική: Μπορούν να παίξουν και πέντε ομάδες μιας Ένωσης στον ίδιο όμιλο

Μια παράμετρος του άρθρου 16 της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 2017-18, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την ΕΠΟ, αλλάζει ουσιαστικά όλο το πλαίσιο σχετικά με τον μέγιστο αριθμό των ομάδων που μπορούν να συμμετάσχουν από μία Ένωση σε έναν όμιλο.

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται, πως αν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις, αυτές θα κατανεμηθούν, αν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία, είτε με κλήρωση σε περισσότερους τους ενός ομίλους.
Οι κομβικές λέξεις είναι: «αν απαιτείται», πράγμα που σημαίνει, πως αν το σύνολο των ομάδων από ένα γεωγραφικό διαμέρισμα, που θα απαρτίζουν τον όμιλο, δεν ξεπερνούν τον αριθμό των σωματείων που θα πρέπει να έχει ο όμιλος, μπορεί μία Ένωση θα συμμετάσχει με περισσότερες από τέσσερις ομάδες. Διαφορετικά, θα χρειαστεί, είτε μία να ζητήσει να παίξει σε άλλον όμιλο ή να γίνει κλήρωση.
Δηλαδή, αν ο ΝΠΣ «Βόλος» αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική (την απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ), είναι πολύ πιθανόν να αγωνιστούν και οι πέντε ομάδες, που προέρχονται από την ΕΠΣΘ, στον ίδιο όμιλο. Κι αυτό γιατί τη νέα χρονιά στην Γ’ Εθνική θα αγωνιστούν εννέα ομάδες από τη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συμπλήρωση και από συλλόγους άλλης περιφέρειας. Αυτό θα ξεκαθαρίσει όταν γίνει ο καταρτισμός των ομίλων και αφού πρώτα οι ομάδες δηλώσουν συμμετοχή στην ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις