To σχέδιο για να αποφευχθεί το κραχ και οι διαπραγματεύσεις ΝOVA – ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΝOVA των μεγάλων και των μικρών της Super League καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, που θα περάσει αύριο (28/7) από το ΔΣ και τη ΓΣ της Super League και θα επιτρέψει να αρχίσει το πρωτάθλημα και

να εφαρμοστεί η σύμβαση για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Η πρόταση που είναι στο τραπέζι προβλέπει τα εξής:
α) Να γίνει δεκτή από τη Super League η προτεινόμενη από τη NOVA μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 18%.
β) Να μπει στο παιχνίδι και η ΕΡΤ δίνοντας περίπου 3 εκατ. ευρώ για να μεταδίδει έναν ή δύο αγώνες ανά αγωνιστική που θα αναλογούν στα χρήματα που θα καταβάλλει.
γ) Να μην μειωθεί ο αριθμός των ομάδων από 16 σε 14.
δ) Να μην διεξαχθούν play offs.
Τα παραπάνω θα ισχύσουν για τη σεζόν 2017/18 και είναι μία πρόταση που στοχεύει στην αποφυγή του κραχ, που θα οδηγηθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με βεβαιότητα αν δεν έχει έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Για να υλοποιηθεί η παραπάνω συμφωνία υπάρχουν πολλά εμπόδια, ένα εκ των οποίων οι αγώνες που θα μεταδίδει η ΕΡΤ, όμως υπάρχει αισιοδοξία, ότι τελικά θα ξεπεραστούν.
Για να ισχύσει αυτή η πρόταση πρέπει να κάνουν όλοι πίσω. H NOVA που δεν θα δείξει play offs, ούτε θα δει να μειώνονται οι ομάδες. O Βασιλειάδης, που επίσης επιθυμούσε μείωση των ομάδων, αλλά και η ΕΡΤ στα παιχνίδια που θα δείχνει κάθε εβδομάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις