«Δεν υπάρχει θέμα… δευτεραθλητών»

Ενημερωθήκατε για τον νέο ΚΑΠ, στον οποίο αναφέρεται ότι αν μια ομάδα παραιτηθεί για κάποιο λόγο από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Football League, τότε δικαίωμα για άνοδο αποκτούν οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής. Και πως αν και πάλι δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ομάδων στη Football League, τότε μόνο αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Β΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν.

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μίλησε στο Fl News και ξεκαθάρισε ότι ο νέος ΚΑΠ θα έχει ισχύ από τη σεζόν 2018-2019, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Το πρωτάθλημα της Football League θα διεξαχθεί με τις 18 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη β’ κατηγορία αυτή τη στιγμή. Επικοινώνησα με τους ανθρώπους της ΕΠΟ για να πάρω τις διευκρινήσεις από πότε ισχύει ο νέος ΚΑΠ και με διαβεβαίωσαν ότι ρυθμίζει τη διάρθρωση του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018-2019. Άλλωστε εμείς έχουμε δώσει καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο πρωτάθλημα στις 4 Αυγούστου και η πεποίθησή μου είναι ότι δεν θα έχουμε απώλειες στις δηλώσεις συμμετοχής.

Το μίνι πρωτάθλημα που αναφέρει ο ΚΑΠ, αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2017-2018, αφού θα προκύψουν οκτώ νικητές ομίλων και θα διεξαχθούν μεταξύ τους αγώνες για να ανέβουν οι 4 στο πρωτάθλημα της Football League».

flnews.gr