Ξεκίνημα με πίστη και ενθουσιασμό για τη Γ’ Εθνική ο ΑΟ Σελλάνων!

Παρουσία 18 ποδοσφαιριστών ξεκίνησε τη Δευτέρα (31/7) το παρθενικό ταξίδι του ΑΟ Σελλάνων στη Γ’ Εθνική. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πρώτης προπόνησης για φέτος και παραβρέθηκε στην εξέδρα του γηπέδου του Προαστίου, ενώ σύσσωμη η διοίκηση της ομάδας και το προπονητικό τιμ ήταν παρόντες για το νέο ξεκίνημα που θα βρει τους Κυανόλευκους ως μοναδική εκπρόσωπο του νομού μας σε αυτή την κατηγορία.

Με χαμηλούς τους τόνους, όπως δηλαδή πορεύτηκαν και κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο, η οποία έμελλε να φέρει στο Προάστιο κάθε τίτλο σε επίπεδο ΕΠΣΚ και να οδηγήσει στην άνοδο, ο ΑΟ Σελλάνων ουσιαστικά είναι μία νέα ομάδα, αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές νεαρούς κατά πλειοψηφία, κάποιους πιο έμπειρους που έχουν αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο αλλά με συνδετικό κρίκο την εντοπιότητα και κοινή διάθεση για δουλειά.

Αρχικά, υπήρξε συγκέντρωση στα αποδυτήρια όπου ο προπονητής Λάμπρος Καλογεράκης με τους συνεργάτες του, Αντώνη Καραγιάννη και Βαγγέλη Ακρίβο και ομιλία του τεχνικού επιτελείου που συνεχίστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά τις απαραίτητες συστάσεις, οι ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα προπονήσεων και εν συνεχεία δόθηκε η αρχή στην προετοιμασία υπό των οδηγιών του Αντώνη Καραγιάνη και τα βλέμματα του Λάμπρου Καλογεράκη και Βαγγέλη Ακρίβου.

Η πρώτη ημέρα περιλάμβανε χαλάρωμα και τρέξιμο με μπάλα, σε πολύ όμορφο κλίμα και με τους νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές να εξοικειώνονται σιγά-σιγά στο νέο τους περιβάλλον και τις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας που θα αγωνιστούν.

Η αισιοδοξία ήταν συγκρατημένη, ενώ κανείς δε θέλησε να μιλήσει για χειροπιαστό στόχο, παρά μόνο την ανάγκη για δουλειά στο γήπεδο, ώστε η προώθηση παιχτών της περιοχής και απόδοση ευκαιριών σε νέα παιδιά να στεφθεί με επιτυχία και να αναδειχθεί το ταλέντο τους.

Πέραν των όσων ποδοσφαιριστών ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα με ανανεώσεις (Νίκος Κούρκουλας, Μενέλαος Μάττας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Μίλτος Μερεντίτης, Χρίστος Καραγκούνης, Γιώργος Ακρίβος) και μεταγραφές (Αλέξανδρος Αρχοντής, Αλέξανδρος Φακίτσας, Γιώργος Κοντός, Ανώνης Κυριτσόπουλος, Νίκος Τσιμουράκος, Βαγγέλης Βουτσελάς, Ερβίστ Μετούσι, Κώστας Μπακρατσάς, Κώτας Κορτίκης), στην πρώτη προπόνηση συμμετείχαν οι, Γιώργος Ξανθόπουλος, Βαγγέλης Γιαγιάκος και Γιώργος Νικολάου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία και εκτός απροόπτου θα συνεχίσουν στον ΑΟ Σελλάνων.

Αντίθετα, απών ήταν ο Χρήστος Παπαδημητρόπουλος (υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία) και ο Ραφαήλ Νταλούμης που αν και παρέστη στην προπόνηση δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού.

Τους παραπάνω ποδοσφαιριστές το KarditsaSportiva «ακτινογράφησε» ατομικά, ενώ για τους τρεις που δεν έχουν υπογράψει ακόμη αξίζει να αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Ο Γιαγιάκος είναι 19 ετών και αγωνίζεται τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αμυντικός χαφ. Την σεζόν 2015-16 ο νεαρός ποδοσφαιριστής κατάφερε να πραγματοποιήσει μία πολύ καλή σεζόν και μολονότι στάθηκε άτυχος με έναν τραυματισμό που είχε στις αρχές του έτους, κατάφερε να σημειώσει 9 τέρματα σε Α1 ΕΠΣΚ και κύπελλο, σε έναν θεσμό που οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι τον τελικό και ο ίδιος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Γιαγιάκος βρέθηκε στις Ακαδημίες του Αστέρα σε ηλικία 9 ετών, στελεχώνοντας όλα τα τμήματα υποδομής (περνώντας ενδιάμεσα και από τον Α.Ο. Μορφοβουνίου) και φτάνοντας μέχρι την αντρική ομάδα, έχοντας κατακτήσει το Παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ, κατακτώντας το πρωτάθλημα Θεσσαλίας με τη μικτή Παίδων της ΕΠΣΚ και «απασχολώντας» μεγάλα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος. Η περασμένη σεζόν τον βρήκε στην Α’ ΕΠΣ Λάρισας και την Αστραπή Νέας Πολιτείας, όπου είχε θέση βασικού, συνδυάζοντας εκεί την παρουσία του με τις σπουδές στη γειτονική πόλη.

Ο Ξανθόπουλος είναι 21 ετών και πέρυσι αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στον ΑΟ Μυρίνης, φτάνοντας έως την 7η θέση της Α’ ΕΠΣΚ. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός επί μία τριετία νωρίτερα αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων της Αναγέννησης και αποτέλεσε μία από τις πιο σίγουρες λύσεις του Τάκη Δρόσου στους Κιτρινόμαυρους.

Με ευχέρεια να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις τις άμυνας αλλά κυρίως ως στόπερ, ο νεαρός παίχτης έχει επίσης εμπειρία από την ομάδα Νέων του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ στην Καρδίτσα εκπληρώνει παράλληλα τις φοιτητικές του σπουδές.

Τέλος, ο Κύπριος Γιώργος Νικολάου είναι 20 ετών και αγωνίζεται στον άξονα (οκτάρι), με προηγούμενή του ομάδα την Αγία Νάπα στη Μεγαλόννησο.

Πέραν των τριών αυτών ποδοσφαιριστών, ο ΑΟ Σελλάνων κινείται για άλλους τρεις παίχτες που αναμένεται να συμπληρώσουν το αγωνιστικό πάζλ.

Θυμίζουμε ότι η σέντρα για τη Γ’ Εθνική φέτος ορίστηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου και έτσι οι τρεμπλούχοι ΕΠΣ Καρδίτσας έχουν αρκετό χρόνο ακόμη στη διάθεσή τους για το «μοντάρισμα».

karditsasportiva.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις